Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie. Zacznę od tego, że sprzedałem swoje e46 i teraz przykładam się do kupna e39 530d 184KM.

I tu właśnie mam do was pytanie.

Ile wam palą takie 530 w mieście i w trasie zarówno automat jak i manual.

Za wszystkie podpowiedzi z góry dzięki.

Moja w manualu

7,5 -9 w miescie (te 9 to bardziej, mocniej i szybciej smigac trzeba)

trasa 90km/h to mam mniej niz 6 no 5,98 l/100km :) jadac długa trase wyszło mi 6,5 na 100 i to przy predkosci od 90 do 130 troche autostrady troche zwykłych dróg i na dodatek remontowanych

530d automat.Trasa ,miasto, autostrada łan ch... 8,1-8,3L /100km.Przeliczone po tankowaniu nie patrzone na komp! Inaczej nie chce być.

kolega tutaj chyba mówi o wyniku spalania mieszanym z przewaga duuużą trasy albo komp Ci ładnie przekłamuje;] taką krową w automacie w mieście nie zejdziesz mniej niż 11L,chyba że Ty w korkach nie stoisz, trasa to praktycznie różnic nie ma miedzy manualem do 6-6,5 spokojnie można zejść.

Ja mam kombiaka w automacie średno pali 9L trasa-miasto tak 60/40

Edytowane przez Stasiek530d

kolega tutaj chyba mówi o wyniku spalania mieszanym z przewaga duuużą trasy albo komp Ci ładnie przekłamuje;] taką krową w automacie w mieście nie zejdziesz mniej niż 11L,chyba że Ty w korkach nie stoisz, trasa to praktycznie różnic nie ma miedzy manualem do 6-6,5 spokojnie można zejść.

Ja mam kombiaka w automacie średno pali 9L trasa-miasto tak 60/40

6-6,5L to ja w życiu nie osiągnąłęm choć bardzo się starałem i trzymałem się bardzo wyniku na wyświetlaczu a po tankowaniu i tak wyszło 8 z czymś.Ostatnio pyknąłem Zgorzelec - Kraków,Kraków-Zgorzelec i 8,3 choć myślałem że będzie mniej ale nie o to tu chodzi Kolega pytał ile Wam palą więc mój pali tyle i nic nie poradzę.Na pewno mam coś zepsute.

• 2 miesiące temu...

Ostatnio jechałem w Kieleckie strony 200km w jedną stronę doładowane tak około 280kg miasta, wioski , trasa tak do 140km/h 7,4l. , wracałem na pusto bywało pod 160km/h poza miastami, spalanie spadło do 6,2l. 2001r. 194km kapcie 245/17' skrzynia manual jazda na klimie w tamtą stronę

Edytowane przez BASTARS

mi na kompie średnia oscyluje w okolicy 10l cykl mieszany, tj mniej niz 100 rzadko jeżdżę, nawet po mieście i między wiochami 190/h się poleci. A w trasie coś ok 7-7,5 (z klimą nie odczuwam dużo większego spalania) niedługo lecę trasę ok 2000km więc będę testował

U mnie jak dziewczyna ostatnio jeździła (byłem w delegacji) to na pełnym (pod sam korek) baku zrobiła 900 km(komp pokazał 6,6l/100km, a z wyliczeń wyszło ok 7,44l/100km). Ja jak jeżdżę to jest 750-830 km. To co wyświetla komp to się nie sprawdza (trzeba zrobić mu jakąś korektę).