Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, panowie mam problem ze swoim radiem. Posiadam mala navi, z tylu w bagazniku wszystko jest teoretycznie dobrze podlaczone, ostatnio wszystko wybebeszylem, posprawdzalem, zrobilem troche porzadku z kablami i zlozylem do kupy. Problem w tym ze radio nie lapie mi zadnej stacji. Tylko szum, w tylnych slupkach sa wzmacniacze, niby wszystko tam jest podlaczone, sprawdzalem napiecie, na jednym z kabli jest prad po wlaczeniu radia ale na drugim nie ma go wcale, a teoretycznie powinien dochodzic staly prad do wzmacniacza,,,i moje pytanie czy moze to byc przyczyna? gdzie szukac?

Pytanie czy musi tam dochodzic staly + a drugi po zaplonie?

A sprawdzałeś miernikiem jak jest bez zapłonu i z zapłonem ?

Być może uszkodziłeś kabel antenowy jak robiłeś te porządki z przewodami. Skoro grało wcześniej to musi grać nadal, sprawdź przejście na przewodzi antenowym przy radiu i przy wzmacniaczu.

Ja nie powiedzialem ze wczesniej gralo dobrze, bo juz kupilem auto i byl ten problem, poza tym nie wiem czy mozna uszkodzic ten kabel skoro idzie w calej wiazce zaizolowanej, napiecie tez bylo sprawdzane tez o tym napisalem ze po zaplonie jest ale nie wiem czy musi byc STAŁE

Edytowane przez Kamil23

Panowie, ja was rozumiem ale tu nie o to chodzi. Mnie tylko interesuje odpowiedz czy wzmacniacz antenowy powienien miec staly prad a drugi po zaplonie. Bo u mnie sie pojawia tylko po zaplonie a stalego nie ma, wiec jesli w tym przypadku ma byc staly to sprawa rozwiazana.