Gość dirty.73 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 masz inpe i kabel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasta16 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Tak mam inpe, disa, kabel tylko muszę gdzieś prostownik wykąbinować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 taka ciekawostka,ASO też nie daje gwarancji na taką operacje,w razie uwalenia sterownika,samemu ponosi się koszty naprawy:bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Witam Panowie potrzebuję pomocy przy zmianie softu. Mam oprogramowanie nr: 7787676, w wg tabeli powinno zaktualizować do 7789652. Robię wszystko zgodnie z instrukcją, ale DIS twierdzi, że nowszego oprogramowania nie ma. Nie wiem w czym problem. Nr vin GV 64839. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 nie wiem skąd wziąłeś ten drugi numer,ale wg ETK twój soft jest ostatni do twojego auta,najnowszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 ten nr wziąłem z TIS-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 [TABLE] [TR] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE] [TR] [TH=class: table] Nr [/TH] [TH=class: table][/TH] [TH=class: table] Numer czesci [/TH] [TH=class: table] Nazwa czesci [/TH] [TH=class: table] Data braku [/TH] [/TR] [TR] [TD=class: table, align: center]0[/TD] [TD=class: table, align: center] [/TD] [TD=class: table, align: center]13 61 7 787 676[/TD] [TD=class: table, align: left] Sterownik DDE zaprogramowany[/TD] [TD=class: table, align: left][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, align: center]1[/TD] [TD=class: table, align: center] [/TD] [TD=class: table, align: center]13 61 7 787 136[/TD] [TD=class: table, align: left] Sterownik DDE zaprogramowany[/TD] [TD=class: table, align: left] 28.06.2000[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, align: center]2[/TD] [TD=class: table, align: center] [/TD] [TD=class: table, align: center]13 61 7 786 913[/TD] [TD=class: table, align: left] Sterownik DDE zaprogramowany[/TD] [TD=class: table, align: left] 14.03.2000[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, align: center]3[/TD] [TD=class: table, align: center] [/TD] [TD=class: table, align: center]13 61 7 786 891[/TD] [TD=class: table, align: left] Sterownik DDE zaprogramowany[/TD] [TD=class: table, align: left] 04.02.2000[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, align: center]4[/TD] [TD=class: table, align: center] [/TD] [TD=class: table, align: center]13 61 7 786 538[/TD] [TD=class: table, align: left] Sterownik DDE zaprogramowany[/TD] [TD=class: table, align: left] 11.02.2000[/TD] [/TR] [/TABLE] bez daty zawsze jest ostatni,znaczy twój:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Dzięki dirty za te dane i błyskawiczną odp, ale skoro nie mogę aktualizować softu, to może mogę wgrać na nowo to samo oprogramowanie, chodzi mi o wgranie czystych danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 ale po co?możesz spróbować wpisać ,że sterownik jest uszkodzony,i podać mu swój numer części i numer softu,tak jak przy reanimacji stera,wtedy go powinno przekodować,ale na sprawnym sterowniku bym nie próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 kusi mnie, żeby wgrać czyste oprogramowanie, wiadomo, że z czasem zbiera się tam trochę syfu (błędów), chyba, że się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 flashowanie to ryzykowna sprawa,a zgodnie z zasadą,"jak coś dobrze działa,to nie ruszaj",nie ruszałbym (kuźwa,co ja pisze,sam wymieniam sprawne części:bag:,hehe,ale to soft,jeśli nie ma aktualizacji,to nic bym nie robił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 ok, upewniłeś mnie, nic nie ruszam Wielkie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkoff Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 kusi mnie, żeby wgrać czyste oprogramowanie, wiadomo, że z czasem zbiera się tam trochę syfu (błędów), chyba, że się mylę? Jeśli chcesz mieć "czyste" oprogramowanie wystarczy skasować w INPIE adaptacje, na pewno poczujesz różnicę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 a czy mógłbyś mi opisać jak skasować w INPIE te adaptacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 jak wejdziesz w moduł silnika to tam będziesz miał opcje "kasuj adaptacje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 u mnie w dde 3.0 funkcje: informacje, identyfikacja, kodowanie, pamięć błędów, odczyt wartości, sterowanie, korekcja, wybór, kvp - edytor, ews3 przywracanie domyślnych wartości, ogólny, wyjście. Chcę się upewnić czy to będzie - ews3 przywracanie domyślnych wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 coś mi się wydaję, że ews odpowiedzialny jest za odpalenie auta, czyli immo, kluczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkoff Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Tak z pamięci to ostatnia komenda w zakładce gdzie kasujesz błędy silnika. Sent from my MT11i using Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 coś mi tu nie gra, bo w zakładce, gdzie kasuje się błędy jest odczyt, czyszczenie, cień i szybki odczyt, nic na temat funkcji kasowania adaptacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkoff Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Muszę sprawdzić przy aucie i dam Tobie znać. Sent from my MT11i using Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 i jak tomkoff, sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkoff Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 (edytowane) Troszku to trwało :lol: aż w końcu udało mi się dotrzeć do auta i oto rezultat: Na razie pamięć mnie nie zawodzi kuog Edytowane 2 Lipca 2012 przez tomkoff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 dałeś przykład z MS42,w DDE 3.0 będzie napewno inaczej,i też nie jestem pewny,czy tam jest kasowanie adaptacji inpą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BZYKOK Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 dzięki za odp ja też nie mam pewności, czy erasing adaption znajduje się w DDE 3.0 tam gdzie podałeś, pod koniec tygodnia podłącze kompa i spróbuję poszukać, przynajmniej wiem jakiej funkcji szukać :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 ja też nie mam pewności, czy erasing adaption znajduje się w DDE 3.0 tam gdzie podałeś na pewno niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi