Hrycu Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam! Od tygodnia borykam sie z nastepujacym problemem. Dokladnie tydzien temu po odpaleniu silnika (po nocy) kontrolka od ASC zapalila sie i nie chciala zgasnac., ASC nie działało. Dopiero po przejechaniu kilku kilometrow po ponownym zapaleniu silnika problem znikł, kontrolka sie nie zapalila, asc normalnie dzialalo. Spokój był przez tydzień, wszystko działało. Dzisiaj znów pojawiła się ta sama sytuacja. Odpalam po nocy auto a kontrolka ASC sie zapalila i nie chciala zgasnac. ASC nie działało, natomiast ABS był ok. Problem rozwiązał się po przejechaniu kilku km i odpaleniu jeszcze raz silnika. Teraz jak odpalam auto jest wszystko ok. Proszę o wskazówki. Będę chciał podjechać na kompa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 wyglada na jakąś zwarę, może być na czujniku prędkości. Podłącz kompa i zrób skana ACS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Jak zapali się asc na stałe to zapewne pęknie linka może już ci się przeciera jakaś jedna żyłka bo jest to plecionka i blokuje czasem silniczek od asc. Ja kupiłem oryginał linkę asc za 50zł na allegro rozebrałem asc i wywaliłem starą linkę bo się zerwała ale nową nasmarowałem smarem w sprayu i hula aż miło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 A może po prostu czujnik przy kole... Podjedź na kompa, powinno wywalić błąd bo to w końcu elektronika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Może i czujnik się zasyfił np błotem albo coś Jaro racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrycu Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 A może po prostu czujnik przy kole... Podjedź na kompa, powinno wywalić błąd bo to w końcu elektronika... No wlasnie ja tez stawiam bardziej na elektronike, bo po rozgrzaniu, po ponownym uruchomieniu ten blad znika i jest jak reka odjal.. i na jakis czas spokoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Albo zacina się linka ,w M52 umieszczona po prawej stronie silnika patrząc od przodu, w górnej części obudowy silnika. Sprawdź ją, ewentualnnie sprawdź, czy się przypadkiem nie rozwarstwiła. Gdyby padł czujnik przy kole padły by też ABS-y. Przerabiałem to samohappy_bmw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 jak m52 to na 99% linka,a 1% silniczek ASC,2% inne,hmmm,wyszło sto dwa,a co:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Jak wyżej, stawiam na linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrycu Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Dzieki za informacje!! Jutro jade do Qolara na kompa to zobaczymy co pokaze.. Chyba bedzie bez bledu nawet w historii to wtedy bedziemy szukali. Dam znac jak bedzie wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Jak linka zerwana to tu masz tego gościa oryginał brałem u niego i jest francja elegancja LINKA CIĘGNO ASC BMW E39 520i 523i 528i (2252188910) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Sprawdz linke idaca do przepustnicy. Czy to jest M52 ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrycu Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Sprawdz linke idaca do przepustnicy.Czy to jest M52 ? Tak m52 kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Hrycu więc jak to linka pod maską od dodatkowej przepustnicy asc to kup tą z linka pasuje idealnie ale psiknij do środka jakiś smar w sprayu dla poślizgu i będzie miodzio.Łatwo się otwiera ten silniczek i tam zaczepiasz w oczko nową linkę ale najpierw silniczek odkręcasz i wyciągasz abyś miał w rękach otwierasz zaślepkę i widzisz już wszystko jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrycu Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Hrycu więc jak to linka pod maską od dodatkowej przepustnicy asc to kup tą z linka pasuje idealnie ale psiknij do środka jakiś smar w sprayu dla poślizgu i będzie miodzio.Łatwo się otwiera ten silniczek i tam zaczepiasz w oczko nową linkę ale najpierw silniczek odkręcasz i wyciągasz abyś miał w rękach otwierasz zaślepkę i widzisz już wszystko jak na dłoni Ok dzieki Georgii! Bede jechal popoludnia na kompa to zobaczymy co jest grane. Dzis sytuacja z rana sie powtorzyla. Nie chcialo w ogole zaskoczyc. Dopiero jak wyjezdzalem teraz z pracy to kontrolka zgasla i asc dzialalo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrycu Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Koledzy wyjasnilo sie wszystko. Po dokladniejszym szperaniu okazalo sie ze linka po prostu byla za luzna. W zasadzie to byl duzy luz na niej. Wystarczylo ja podciagnac i blad sie nie pojawia. Bledy na kompie wykasowane. Smiga az milo! Dziekuje Wam za podpowiedzi! Szczegolne podziekowania dla Qolara za podpiecie do kompa!! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 jak wcześniej pisaliśmy,w tym modelu 99% linka powoduje błąd ASC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi