lukax21 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam* Przymierzam się do zmany oleju i dokońca nie wiem jaki mam wybrać Mobil? Motul? Valvoline czy* Luiqi Moly ? Ostatnio wymieniałem u Majewskiego ale teraz nie mam możliwości wymiany właśnie u niego i z tego co pamiętam to wlewał mi Mobila 5w30 lub 5w40 i tego nie jestem pewien bo mówił że któryś z tych jest bardziej właściwy i teraz nie wiem który dokładnie. Dzwoniłem dzisiaj do niego ale nie odbiera telefonu a jutro jestem umówiony na wymianę *Wiem ze wszyscy jeździcie na różnych olejach dlatego poradzcie co zalać bo dla mnie olej to podstawa a nie chce odwalić tu jakieś ....... *Pozdrawiam* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek530d Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 5w40 MOTUL X-CLEAN Ja taki mam zalany. Bardziej polecaja taki olej a orginalnie BMW leje castrola wazne jest to aby specyfikacja oleju zgadzała sie z zaleceniem producenta longlife ACEA-A3/ACEA-B3 0W30 DO 50 ORAZ 5W 30 DO 50 I EWENTUALNIE 10W 30 DO 50 ale w tym momencie ma mniejsze własnosci smarujace w niskich temperaturach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 U Majewskiego to na 100% miałeś zalanego mobila i taki też Ci doradzam. Poza tym jest temat, gdzie są wypowiedzi większej grupy osób (sporo poleca mobila) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Mobil 5w40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 http://www.maxbimmer.pl/f72/e39-jaki-olej-silnikowy-do-bmw-530d-14657/ http://www.maxbimmer.pl/f72/e39-jaki-olej-do-3-0-turbo-disel-14986/ ja zalewam Mobil Super 3000 X1 5w40 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Ok dzięki Kosa właśnie szukałem tych tematów bo wiem ze była już o tym mowa pozdrawiam* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 A ja polecam produkty LM, sam jeżdżę na syntetyku 10W60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Aby nie mobil polecam LM 5w-40. Na takim śmigam i bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi