Simon Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Mam lusterka elektryczne i chce je pomalować tylko nie wiem jak je wyjąć ktoś wie może ???? bmw_beer <bmw_1> Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Jasna sprawa -podejrzewam, że w E-30 masz te same sposoby mocowania co E-36. W drzwiach od wnętrza samochodu masz plastikową zaślepkę. Podwarzasz ją płaskim wkrętakiem (delikatnie żeby nie złamać) Zobaczysz 3 śrubki sześcienne (na klucz francuski bodajże 10) Jeśli masz elektrykę to masz jeszcze kostkę do wyciągnięcia. Lusterko najlepiej ściągać przy opuszczonej szybie 8) wtedy jedną ręką trzymasz żeby nie spadło <bmw_1> Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 19 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Ale jak wyjąć lustro ze środka żeby było potem całe i działało? <bmw_3> uklon_bmw Pozdro Mój też jest Brillantrot, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Chcesz wyjąć szkło z lusterka ?? Tutaj z wyczuciem podważasz na zmianę każdy narożnik szkiełka. Ja używałem wkrętaka płaskiego cienkiego owiniętego szmatką. Szkło jest wciskane więc wyjść powinno po podwarzeniu :mrgreen: Ewentualnie palcami przytrzymujesz i lekko dociskasz lewą stronę szkła, a pod prawą wciśkasz lekko wkrętaka. Brillantrot rulez <bmw_1> !! Tylko woskować i polerować go udręka bmw_beer Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 "utaj z wyczuciem podważasz na zmianę każdy narożnik szkiełka. Ja używałem wkrętaka płaskiego cienkiego owiniętego szmatką. Szkło jest wciskane więc wyjść powinno po podwarzeniu :mrgreen: Ewentualnie palcami przytrzymujesz i lekko dociskasz lewą stronę szkła, a pod prawą wciśkasz lekko wkrętaka. Brillantrot rulez <bmw_1> !! Tylko woskować i polerować go udręka bmw_beer """" hmmmmmmmm mnie to wygląda na podręcznik dla złodziei wkładów pfffffff :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 hmmmmmmmm mnie to wygląda na podręcznik dla złodziei wkładów pfffffff :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Oczywiście <bmw_1> Nie mów , że nie wiedziałeś pytanie_bmw Maxbimmer to tylko przykrywka dla zorganizowanej grupy przestępczej kradnącej uszczelki pod głowicą (bez demontażu) , żarówki H1 z reflektorów xenonowych oraz fale radiowe uklon_bmw A poza tym to - wyczynowa jazda Fiatem cinquecento, gwałty na zlecenie, bez zleceń zresztą też... Mówią na nas "młodzi wilcy" Jak już teraz to wiesz to ...."Kiler dostał zlecenie na Panią... dobranoc !" PS. Wszelkie instrukcje i informacje uzyskane na tym forum można wykorzystywać tylko na własną odpowiedzialność zgodnie z panującym prawem. Nieprzestrzeganie tych zasad będzie surowo karane. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meles Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Taaa... a nikt z was nie pomyślał nad tym, że w dole lusterka znajduje się taki mały otworek i to właśnie przez niego wkładamy nieduży wkrętak i "obracamy" znajdujący się w środku pierścień. Nic nie trzeba podważać i nie trzeba "wćiśkaś wkrentaka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 ...w dole lusterka znajduje się taki mały otworek i to właśnie przez niego wkładamy nieduży wkrętak i "obracamy" znajdujący się w środku pierścień... Teraz mi to mówisz... :?: po tylu ukryszonych szkiełkach ..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meles Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Nie żartuj sobie! Może w E36 naprawdę lusterka się czymś różnią. Ja u siebie dopiero jak "pęknąłem" jedno szkło to zobaczyłem, że jest ten patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 czlowiek uczy sie przez cale zycie hihihihi <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 24 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Dzięki wielkie dziś zobacze ale wolałbym mieć całe lusterka po tym zabiegu, wydatków naprawde mi nie brakuje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Dzięki wielkie dziś zobacze ale wolałbym mieć całe lusterka po tym zabiegu, wydatków naprawde mi nie brakuje. Pozdro Witam, podany sposób powyżej jest najszybszym sposobem na demontaż wkładu lusterka bez uszkodzenia w E30, może nie najlepszym jeżeli chodzi o kradzież wkładu.W taki sposób pozbyłem się już 2 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meles Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Witam, podany sposób powyżej jest najszybszym sposobem na demontaż wkładu lusterka bez uszkodzenia w E30, może nie najlepszym jeżeli chodzi o kradzież wkładu.W taki sposób pozbyłem się już 2 sztuk. Jeżeli chodzi Ci o mój sposób to niestety, ale nic się nia da zrobić... jak umocujesz lusteerko inaczej to jeszcze zbiją jak nie będą mogli wyciągnąć. :evil: Niestety... ja próbuje pomagać a jak ktos kradnie lusterka to o tym napewno wie. Niestety złodzieje często wiedzą o naszych samochodach więcej od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majku Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 z dzisiejszej autopsji należy obrócić szkłem z zatrzasków w lewo względem obudowy. ok 1,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi