SoulRea Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich zainteresowanych:) jestem ciekaw czy da rade coś z tym zrobić tzn. jak jadę do 60km/h i słucham głośno muzyczki to jest super bass ,a jak zacznę przyśpieszać to po przekroczeniu powyżej 60 bass znika i muszę dać ciszej wtedy znowu się pojawia znalazłem opis jak sie tego podobno pozbyć , ale jakoś mi to nie wychodzi. 1 włączasz i wyłączasz radio za pomocą gałki2 dusisz przycisk "m" jakieś 10s aż zacznie się coś wyświetlacz na wyświetlaczu radia 3 guzikami "<" i ">" przeskakujesz do opcji GAL(1-6) 4 guzikami od "1, 2, 3, 4, 5, 6" lub"+" i "-" regulujesz sobie czyli 1-praktycznie żadnej różnicy w głośności przy przyspieszaniu 6- wyraźnie im szybciej tym głośniej na koniec dusisz gałkę radio gaśnie i ustawienia zapisane Pekinie kolega tu to wszystko opisał i miałem nadzieje iż mi się to tak samo uda zrobić ale no niestety nie mogę wywołać tego menu nie wiem czy źle coś robię czy po prostu jest coś u mnie nie tak. Na konsoli zamontowany mam takowy panel: [ATTACH=CONFIG]19313[/ATTACH] Czy mógłbym prosić o pomoc i jak to mówią na chłopski rozum wytłumaczyć jak to po kolei zrobić? Dodam ze bez kluczyka radio nie działa wcale ale z tego co czytałem to właśnie tak ma być. Pozdrawiam Soul Edytowane 12 Maja 2012 przez SoulRea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Czyli radio samo dostosowuje głośność do prędkości auta...W ustawieniach powinno być wyłączenie tej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 W istocie tak właśnie jest im szybciej tym głośniej, a tym samym coraz większy ubytek bass-u. Prześwietliłem masę stron artykułów i nadal nic nie potrafi odnaleźć tej funkcji. L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 No trochę to dziwne bo im głośniej tym ten bas powinien bardziej tłuc a nie pojawiać się jego ubytek mam taka funkcje u siebie w pionku, im szybciej jade tym głośnie gra fajny bajer ale po pewnym czasie robi się irytujący dlatego tą funkcję wyłączyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Jutro wybieram się do Wrocka wiec postaram się wybrać do salonu być może znajdzie się jakiś znachor co będzie miał pojecie jakieś na ten temat. Oczywiście opisze na forum co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasior Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 W sumie zależy od nagłośnienia jeżeli jedziesz szybciej wtedy radio się podgłasza ale automatycznie może obniżać bass żeby nie charczały głośniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 tak ale nie zdajesz sobie nawet sprawy jakie to jest irytujące. Dźwięk basu wydobywa się taki jakbym wykałaczka klepał po kartce papieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasior Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Czyli praktycznie zero, to nie dobrze. Nie mam pojęcia co może być powodem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Żeby nie zakładać kolejnego tematu podepnę się pod własny. Mianowicie miałem zamiar podłączyć zmieniarkę CD lub coś podobnego NEW ZMIENIARKA MP3 SD USB BMW E46 E39 E38 X3X5 4GB (2316990190) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lecz ku mojemu rozczarowaniu po rozebraniu lewej strony bagażnika moim oczom ukazała się pustka. Z nerwów nie zrobiłem zdjęcia nad czym ubolewam ale postaram się opisać co się tam znajduje. Na pewno jest tam napęd DVD MK4 - navi Następnie w pionie postawiony COŚ prawdopodobnie tuner radiowy oraz na samej górze mniejsza skrzyneczka położona na plask - bez pomysłu co to jest. Co najgorsze nie znalazłem żadnych przewodów do podłączenie zmieniarki ( ale golas ). I teraz moje pytanie Co zrobić i w jaki sposób aby jednak dało rade podłączyć oryginalna zmieniarkę lub to NEW ZMIENIARKA MP3 SD USB BMW E46 E39 E38 X3X5 4GB (2316990190) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 malejący bass może być wynikiem padającej końcówki mocy w radiu. nie powiem jak jest w e46 bo przy swojej jeszcze nie grzebałem ale w e34 miałem wbudowany wzmacniacz jak u znajomego padł wzmacniacz w e34 to też były podobne objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) nie powiem jak jest w e46 bo przy swojej jeszcze nie grzebałem to nie rozumiem po co ten post...Soul Ten opis (w pierwszym poście) wejścia do menu dotyczy radia cd business bez navi. Nie uruchomisz go w MK4. Poza tym to ustawienie GAL 1-6 dotyczy skoku podgłaszania przy użyciu przycisków na kierownicy multifunkcyjnej. Ustawienia podgłaszania po przekroczeniu pewnej prędkości u nas można ustawiać za pomocą SSS, NCS expert lub NavCoderem. I to też nie wiem czy uda Ci się ustawić wzmocnienia, tylko prędkość od której będzie się podgłaszać lub zdeaktywować to zupełnie. Nic innego nie wymyślisz. Następnie w pionie postawiony COŚ prawdopodobnie tuner radiowy oraz na samej górze mniejsza skrzyneczka położona na plask Jeśli taki w srebnej obudowie to tak, jest to tuner radiowy. Za nim (w stronę błotnika) masz wzmacniacz zazwyczaj czarnego koloru z dwoma dość grubymi wiązkami. Ta skrzyneczka u góry to jest modół Bluetootha. Wykręć czytnik navigacji i zobacz czy nie masz przewodów do zmieniarki. Powinny być dwie wtyczki, jesli nie ma to nie masz wiązki do CDC wtedy sprawa się komplikuje. EDIT: z tym ustawieniem GAL to chyba się pomyliłem... Teraz kojarzę sobie że dotyczyło ono wzmocnienia wzmacniacza antenowego nie zaś głośności. Nie jestem pewien do końca więc nie bierzcie tego za pewnik. Poszukam w materiałach jak znajdę odpowiedź na pewno poprawię. Edytowane 15 Maja 2012 przez 5oul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Wielkie dzieki 5oul na daniach bede oklajec karbon , wiec ponwnie rozbiore bagarznik i dokladniej tam pozagladam tym razem na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) Ok stawiałem na problemy z końcówką mocy we wzmacniaczu (radia lub wzmacniacza w który niewiem czy auto jest wyposażone). Miałem kiedyś problem podobny z radiem że po chwili grania zaczynało (pierdzieć) a bassu prawie nie było. I to była wina końcówki mocy w radiu. A u znajomego było podobnie tylko u niego w e34 padł wzmacniacz. jeśli następowało by automatyczne ściszanie i podgłaszanie dostowujące się do prędkości bass powinien być cały czas tylko że w stosunku do głośności:bag: Edytowane 14 Maja 2012 przez e34t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 jeśli następowało by automatyczne ściszanie i podgłaszanie dostowujące się do prędkości bass powinien być cały czas tylko że w stosunku do głośności:bag: W istocie tak powinno być jednak on przy 80 zanika praktycznie do 0 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 A wiec tak , rozebrałem bagażnik i nadal nie wiem co i jak z tymi kablami do zmieniarki znalazłem jedynie 3 wtyczki nie podpięte porobiłem zdjęcia mam nadzieje ze to te potrzebne. Te 2 były w futerale za napędem nawigacji. http://img215.imageshack.us/img215/2668/zdjcie0008wx.jpg http://img15.imageshack.us/img15/5391/zdjcie0013xd.jpg natomiast lewej stronie koło lampy wraz z wtyczka jest coś takiego.: http://img196.imageshack.us/img196/75/zdjcie0012k.jpg a to reszta badziewia z bagażnika : http://img560.imageshack.us/img560/1103/214kw.jpg Proszę pocieszcie mi że to te do zmieniarki. Tylko nie tak na silę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Proszę pocieszcie mi że to te do zmieniarki. Tylko nie tak na silę. Pocieszam Cię, to od zmieniarki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Pocieszam Cię, to od zmieniarki Dziki wielkie 5oul teraz tylko odpowiedni modulik zmieniarki i będzie grało nawet na allegro znalazłem 1 sklep co oferuje cosik takiego wiec i się wybiorę w wolnej chwili. Nakupowałem już tyle gratów a nawet nie mam pól dnia żeby to zacząć montować lub wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Nie ma za co. Pamiętaj tylko by wgrywając muszykę na USB lub innego flash'a nazywać katalogi CD1, CD2 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Z uwagi że zmieniarki nie działaja wszystkie pod monitorem 16:9 znalazłem takie coś może ktoś się doczyta po Niemiecku coś więcej na ten temat??? ncXus V3 USB SD MP3 AUX CD Wechsler für BMW E38 E39 E46 Navi 16:9 + Adapterkabel | eBay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi