Oibis Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Mam wycięte katy i w ich miejsce wstawione rury to w 2.5 są 2 katy pytanie_bmw nie wydaje mnie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasend23 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Są 2 katy ale sonda jedna przed katami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 a regulator cisnienia paliwa brałes pod uwage? nie pali wiecej ? nie jest slabsze auto przy wyzszych obrotach pod obciazeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satyr Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam ,kolego ściąg pokrywę plastykową z góry motora i znajdziesz gdzie podkręcić gazpytanie_bmwMoże też być przepływomierz!?:!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Tym nie powinno się kręcić jeśli nic nie było grzebane, właśnie wczoraj miałem klienta co tym mu ktoś kręcił i przyjechał bo auto nie chodziło jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasend23 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Odświerzam temat udało mi się nagrać filmik prezentujący nierówną prace silnika. Zauważcie że kiedy przygazowałem ok 2 minuty praca silnika się zmienia a najbrdziej tą nieróną prace słychać ok 3 minuty. Oto link do filmu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 odepniesz przepływke w czasie pracy silnika to cos sie zmienia ? na gazie czy Pb tak chodzi? kiedy tak ci sie stało ? przed wycięciem katów też tak chodził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasend23 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak odepne przepływke to chodzi równo ale to dlatego że wtedy silnik przełancza się w tryb awaryjny więc to chyba o niczym tak naprawde nie świadczy. Głównie zauważyłem ten problem po wycięciu katów ale myśle że problem już był wcześniej tylko tak bradzo nie było tego słychać bo katy to wszystko tłumiły.Na lpg i na PB tak chodzi lecz na lpg tak jakby gorzej jednak... A tak chodziło Bmw kiedy miałem nieszczelny dolot a mianowicie spadł wąż od odmy przed przepustnicą z gumy od przepływki. Oto filmik dla porównania: i jeszcze jeden też z nieszczelnym dolotem wtedy: = Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez rasend23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 jeśli odpinasz przepływke,i chodzi równo,to jest jej wina,bo DME uśrednia wtedy sobie dawkowanie powietrza(wartości),a tak ,to przepływka podaje błędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasend23 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 A więc tak mam 2 kolejne filmiki. Pierwszy ukazuje pracę silnika po wypięciu przepływki co wskazuje na to że przepływka jest ok Drugi to wypięcie kostki od czujnika położenia przepustnicy co pokazuje że nie mam zbytniej różnicy po jej wypięciu czy więc tu może tkwić przyczyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi