Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy może mi ktoś powiedzieć jak zwiększyć obroty na postoju w Bmw 325i M50B25?

Mam instalacje sekwencje założoną i na postoju czasami mi ta kolebie silnikiem choć wachania obrotów nie są zauważalne na obrotomierzu to jednak kiedy byłem na regulacji gazu to na kompie widziałem wachani między 650 a 700 obrotów i wydaje mi się gdybym troszkę podkręcił te obroty tak choć do 750 to było by ok bo kiedy nogą troszke dam więcej gazu i tak przy trzymam wtedy auto już równiej chodzi.

Ja sonde już wymieniałem kiedyś krokowy tak samo. Na benzynie generalnie jest tak jakby troche lepiej ale jak im powiedziałem tam co mi gaz zakładali i regulowali to mówili że na benzynie też jakby tak troche nie równo chodził. Na zimnym siniku generalnie tego nie ma dopiero jak się dobrze rozgrzeje to łąpie to takie falowanie silnikiem choć to też nie zawsze.

dokładnie, jak mi się uda to jutro wrzuce filmik z tym jak chodzi ten mój silnik przy falowaniu. A nawet wtedy jak tak faluje a wrzuce D (zapomniałem dodać że to automat) to tak szrpie mi a nie jedzie równo. Generalnie na ssaniu chodzi idealnie. Nie wiem jaka może byc tego przyczyna. Dolot już kiedyś też był sprawdzany, choć uszczelki pod ssącym nie...

na kompie pokazało kiedys tylko sonde więc ją wymieniłem choć wtedy miałem jednak jak się później okazało nieszczelny dolot(wąż odmy odczepił się od gumy przepływomierza) ale wtedy to strasznie nierówno silnik chodził, a teraz to juz sam nie wiem...pytanie_bmw