Kok0s Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam tak jak w temacie - chciałbym podłączyć skrzynke basową i wzmacniacz do radia... nie znam się kompletnie na tym... poniżej zamieszczamzdjęcia i prosze o pomoc musze podłączyć jakieś bezpieczniki i jakis kondensator? którędy poprowadzić kable? [ATTACH=CONFIG]19212[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19213[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19214[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19215[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19216[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 co ty masz za Subwofer?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam tak jak w temacie - chciałbym podłączyć skrzynke basową i wzmacniacz do radia... nie znam się kompletnie na tym... poniżej zamieszczamzdjęcia i prosze o pomoc musze podłączyć jakieś bezpieczniki i jakis kondensator? którędy poprowadzić kable?[ATTACH=CONFIG]19212[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19213[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19214[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19215[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19216[/ATTACH] Kolego do tego słabiutkiego wzmacniacza nie musisz podłączać kondensatora bo to zbędne.Co za głośnik do tego chcesz podłączyć ? Głośnik jeden podłączasz 1zdjęcie pod napis bridget - i + , mase czyli minus pod gnd plus pod +12 a sterowanie aby się włączał wzmacniacz z radiem pod rem podłącz w radiu powinno być wyjście na sterowanie sygnałem...Na drugiej fotce to tylko ustawiasz parametry grania...nie wiem co oznacza 5ta foto czy to opis radia ? Jeśli chodzi o bezpiecznik przydałby się chociaż taki OPRAWA BEZPIECZNIKA CAR AUDIO PHONOCAR WROCŁAW (2229327579) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. pod plusa z akumulatora podłączasz i dalej prowadzisz do wzmacniacza... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kok0s Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 to jest skrzynka basowa TONSIL wzmacniacz 400 Watt a 5 zdj to radio od gory... a co z kablami i bezpiecznikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Na 2zdjeciu do białego i czerwonego podajesz z radia sygnał czyli muzykę jeśli dobre radio to będzie miało wyjście widzę na zdjęciu że ma i sygnał i wyjście L + P więc bez problemu podłączasz bezpiecznik dajesz tuż za akumulatorem najlepiej a masę możesz już sobie zabrać z tyłu z blacharki auta... To już wszystko wiesz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 wszystko ci juz kolega Georgii napisal ja tylko dopisze ze kable mozesz kupic w sklepach elektronicznych w gotowych zestawach i tam tez masz bezpiecznik w obudowie powodzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kok0s Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 ok dzieki :0 po Świętach będe działał wiem, że kiepski mam sprzęt ale zawsze to cos tam basem łupnie troszq Dam znać jak mi poszło tylko jeszcze kwestia którędy pociągnąć kable od radia do wzmaka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Najlepiej bokiem pod plastikami piwko leżysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 ja w swoich E36 zawsze w tunelu środkowym pod wykładziną kable prowadzę później pod kanapę i do bagażnika 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kok0s Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 **** **** ****! co z kablem rem(wyczytałem, że to jest sygnał +12V) ? gdzie to podłączyć? <bezradny> podłączyłem pod kostke od radia pod niebieski kabelek i wzmacniacz niby odpalał a teraz cos nie włącza się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 **** **** ****! co z kablem rem(wyczytałem, że to jest sygnał +12V) ? gdzie to podłączyć? <bezradny> podłączyłem pod kostke od radia pod niebieski kabelek i wzmacniacz niby odpalał a teraz cos nie włącza się... w wejscie rem musi byc podlaczony impuls odpalajacy wzmacniacz a wychodzacy najlepiej z radia... czyli plus ale nie staly tylko uruchamiany przy odpalaniu radia albo przy wlaczeniu stacyjki... ale ja osobiscie wole zawsze robic to po swojemu czyli: - mostek z plusa do rem - przedluzenie tego kalba i podprowadzenie go tam gdzie chce miec przelacznik - wstawnienie przelacznika na kabel tak zeby po pczelaczeniu przez ten kabel szedl plus do rem i wzmak bedzie wlaczony ja tak robilem we wszystkich swoich samochodach i jestem z tego rozwiazania zadowolony bo nie zawsze musi byc "pranie mozgu" tylko mam to pod palcem mozesz szukac tez impulsu jak wolisz ale ja wobie tak- ty zrobisz jak zechcesz... mysle ze w miare czytelnie: Uploaded with ImageShack.us 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kok0s Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 przepraszam mati nie wczytalo mi obrazku ale i tak dalej nie wiem jak taki przełącznik zrobic i gdzie go usytuowac... przeciez nie w bagazniku przy wzmacniaczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 np tak: mam nadzieje ze wczytuje ci zdjecia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kok0s Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 ok juz rozumiem dzięki mati - dzisiaj spróbuje na krótko podpiąc mase do rem i zobacze czy wzmak sie włączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Mati sam to rysowałeś???gratulacje:) mistrzu painta:lol::drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 ok juz rozumiem dzięki mati - dzisiaj spróbuje na krótko podpiąc mase do rem i zobacze czy wzmak sie włączy nieeeeee mase do rem tylko + do rem :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kok0s Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 "nieeeeee mase do rem tylko + do rem" tak właśnie chcialem zrobic ale nie wiem dlaczego napisałem "masę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zobacz może masz w radiu sterowanie rem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kok0s Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 w radiu nie mam sterowania rem... ale spoko znalazłem przyczyne... podłączyłem na krótko + z rem i nic... okazało się, że bezpiecznik padł... wymieniłem bezpiecznik i gra muzyka - dosłownie hehe pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 w radiu nie mam sterowania rem... ale spoko znalazłem przyczyne... podłączyłem na krótko + z rem i nic... okazało się, że bezpiecznik padł... wymieniłem bezpiecznik i gra muzyka - dosłownie hehe pozdroo jaaa pitole czyli moje wspaniale projekty prosto z painta poszly sie je....ac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Pomogą komuś jeszcze na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kok0s Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 za projekty w paint`cie to masz flache a nie piwo haha tak czy siak bardzo mi pomogłeś jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 za projekty w paint`cie to masz flache a nie piwo haha tak czy siak bardzo mi pomogłeś jeszcze raz dzięki hehe, luzik ciesze sie ze moglem pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi