rush Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 (edytowane) oto link do profilu naszego "kolegi" http://www.maxbimmer.pl/members/slodki/ pewnie kojarzycie ze szukalem dla kumpla kupety e46 2.5/2.8, zamiescilem ogloszenie na forum i odezwal sie do mnie "kolega" słodki, ze ma w dobrym wypasie lekko rozbite 2.8. moj kumpel stwierdzil ze jest zainteresowany wiec pojechalismy ogladnac, okazalo sie ze auto nie jest zmasakrowane, tylko lekko uderzone z przodu, do roboty chlodzenie, jakies tam rolki, paski od klimy no i blachy. słodki powiedzial ze zderzaki wymieni na m-pakiet, zrobi ja na TIP-TOP, pomaluje jak w serwisie porsche i bedzie cud miod i orzeszki. kumpel ktory mial kupowac stwierdzil ze spoko opcja, sprawdzilismy ze serwisowana byla, wiec powiedzielismy ze przyjedziemy za tydzien jak bedzie jezdzaca, karniemy sie kawalek, zobaczymy od spodu i jak bedzie ok to wplacimy zaliczke. przyjechalismy, poogladalismy spod, zrobilismy rundke, wszystko git ale nastapilo pierwsze rozczarowanie - dowiedzielismy sie ze jednak m-pakietu nie bedzie, no ale ****, stwierdzilismy ze spoko auto, **** na m-pakiet. przyjechalismy za 2 tygodnie juz z kasa po auto zrobione na TIP-TOP, niestety okazalo sie ze jest **** daleko od TIP-TOP, oczywiscie nam "kolega" slodki nie powiedzial tylko doszlismy do tego sami: - zlozona na polamanych plastikach (kanaly dolotowe do tarcz itp.) - nie dziala parktronik (tu "kolega" dal 2 czujniki i kompa) - nie dziala klima (nie pozakladane czesci, bo nie ma) - auto zgaszone nagle przestalo odpalac (to sie przyznal ze akumulator jest trup, bo raczej w tej sytuacji ciezko juz bylo to ukryc) slodki tlumaczyl kazdy syf ktory znajdowlismy mowiac ze "przeciez to nie jest nowe auto, trzeba byc na cos przygotowanym" powiedzielismy ze za ten syf musi spuscic, niewiele ale spuscil i pojechalismy autem do domu. auto bylo zakurzone wiec je umylismy jak dojechalismy zeby ogladnac lakier, kolor dobrany dobrze ale paprochow w **** i smug jeszcze wiecej. **** stwierdzilismy ze trzeba bedzie oddac na polerke a jak dalej bedzie syf to polakierowac. pojechalismy kupic nowy akumulator, kumpel kupil, zalozyl i niby ok ale na nastepny dzien rano auto nie odpala, okazalo sie ze cos z alternatorem nie laczy i widac bylo po czyszczonej instalacji ze "kolega" slodki probowal znalezc przyczyne ale mu sie nie udalo wiec oczywiscie nic nie powiedzial. kolejnego dnia kumpel jedzie na przeglad i co sie **** okazuje - ze lampy zalozyl "kolega" słodki od anglika wiec kumpel musial kupic nowe lampy. po prostu **** dramat. lampy juz przegiely i rozszarpaly nasza i tak cudowna cierpliwosc, wiec kumpel dzwonil do slodkiego i powiedzial zeby sie na te **** xenony chociaz zrzuclili po polowie, "kolega" slodki stwierdzil ze nie wiedzial ze sa z anglika (inne angliki przed domem) i nie dorzuci sie, po czym przestal odbierac telefony. kumpel ogarnia sobie powoli auto i jest wzglednie zadowolony bo jest to zdrowa sztuka, miejmy nadzieje ze nic powaznego wiecej nie wyjdzie ale nigdy nie widzialem auta zrobionego tak byle sprzedac! i zrobil to forumowicz forumowiczowi. ten wybitny sprzedawca aut ma "warsztat i lakiernie" w jerzmanicach-zdrój 4km od Złotoryi bic nie bedziemy bo latwo na policje moglby pojsc ale mam znajomych w skarbowce to moze sie podpi.erdoli "kolege" jak to zarabia pieniadze bez podatkow. myslimy nad tym. jakbyscie "kolege" słodkiego nazwali? Faktycznie dramat .........ten tekst, nie uzywamy wulgaryzmów. Piszemy Z interpunkcją i z polskimi znakami !!!! Edytowane 28 Kwietnia 2012 przez Moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 nie ładnie ,oj nie ładnie ; to tak jakby komuś z rodziny wcisnąć manianę...kara powinna byś:twisted::twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 K.K.reszte dziada , a może kolega kupił to opisywane przez słodkiego auto ? http://www.maxbimmer.pl/f47/wroclaw-e46-328-czarny-sedan-uszkodzona-kto-zna-ta-furke-14928/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 nie on jej nigdzie nie wystawial, to coupe kupilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 No to niezły kolo... Po prostu naciągacz i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Nic innego nie można bylo sie spodziewac po wysylanych linkach z autami, któymi się interesowal.. (bez przodu z zaggieta podłużnicą chociażby http://www.maxbimmer.pl/f47/e46-cabrio-3-0-wroclaw-uszkodzony-kto-zna-ta-furke-17181/ ) ale smutno, że tyle rzeczy .. tzn wszedzie gdzie się nie dotknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Sweet :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 info wrzucone na bmw3er, syndykat, e46forum, bmw-klub inni nie maja dzialu "czarna lista" lub pokrewnych mam nadzieje ze bedzie sie musial przerzucic na sprzedaz matizow Nic innego nie można bylo sie spodziewac po wysylanych linkach z autami, któymi się interesowal.. (bez przodu z zaggieta podłużnicą chociażby http://www.maxbimmer.pl/f47/e46-cabrio-3-0-wroclaw-uszkodzony-kto-zna-ta-furke-17181/ ) ale smutno, że tyle rzeczy .. tzn wszedzie gdzie się nie dotknie. Kevin to auto sam bym kupil szczerze mowiac, bo ono jest ok tylko jego robota to jedno wielkie oszustwo i partactwo gowno bylo do poskladania... tylko jak sie chce przyciac na kazdej srubce to tak wlasnie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 kurna w takiej sytuacji mam nadzieje ze te wszystkie czarne listy rzeczywiscie odniosa jakis skutek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Mam nadzieję, że SWEET wypowie się w tej sprawie...zanim zrobimy zlot w Jerzmanicach, mam tam chrześniaka więc połączę przyjemne z pożytecznym :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Czyli wcisnął kaszane zamiast auta.Nie ładnie i to jeszcze z forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Gorzki nie słodki:)lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Swój swojemu taki shit wciska aż scyzor sam się w kieszeni otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 wyslalem mu linka na gg z tematem moze cos powie na swoja obrone :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Liczysz że w ogóle coś kolo powie? Niby co? Przepraszam? Sory chłopaki że tak wyszło ale ........(wstaw jakiś najbardziej absurdalny powód np chomik mi zdechł) Taki typ człowieka taka mentalność typowego "polaczka handlarzyka". Opier...lić i oby za bramę wyjechało a dalej? A co to mnie ku..wa obchodzi. Kiedyś trafi na swojego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Sie dzieja coraz ciekawsze rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2]rush, wiadoma sprawa o co biega, inna sprawa ze boli jak sie kupuje cos od"swojaka"... troche sie oczy przymknie na jakies duperele - bo to kolega, a potem wychodza kwiatki takich ludzi trzeba tepic, mialo byc dobrze - jest zle, umowa to umowa, prosta sparwa nie lubie klamczuchow i kretaczy, jak ktos mowi ze jest dobrze - ma byc dobrze, a jesli nie wie co mowi to niech sie nie odzywa zbieramy ekipe i jedziemy po "rabat" nie ma co sie p..dolic - daleko nie jest, moze sie czegos nauczy [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [/TABLE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 zbieramy ekipe i jedziemy po "rabat" nie ma co sie p..dolic - daleko nie jest, moze sie czegos nauczy X2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 nigdy nie widzialem auta zrobionego tak byle sprzedac! i zrobil to forumowicz forumowiczowi. Większość takich ofert jest robiona po to by sprzedać,wkładając jak najmniej, dlatego jak chcesz bawić się w kupowanie uszkodzonego auta nigdy, nie zostawiaj go handlarzowi do naprawy, lepiej jest je kupić taniej i zrobić w zaufanym warsztacie, najlepiej samemu kupując części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 wiem Krzysiek i rozwazalismy taka opcje ale "kolega" słodki sie uparl ze on bedzie robil, a przeciez to forumowicz nie od wczoraj, wiec sie zaufalo, zwlaszcza ze duzo nie bylo do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 ale "kolega" słodki sie uparl ze on bedzie robil, No to MIODZIO wyszło :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 gratulujęcierpliwosci rush,bo mnie juz w polowie opisu zaczelo telepac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ja nie mogę! Kurna! Swój swojego... teraz wiemy dlaczego tutaj gościł i nikt chyba nie ma wątpliwości co do tego. Mam nadzieję, że "kolega" poniesie kiedyś konsekfencje za swoje czyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Kurde, chłopaki przestańcie, bo już się boję co będzie po sprzedaży mojego wozu! :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 dlatego ja swojego na razie nie sprzedaję. szczerze, jak było opisane wyżej - zdarza się że kupisz od znajomego i są jakieś kwiatki (mi to nie przeszkadzało, u mnie było ok) bo to tylko maszyna i 1, 2 rzeczy mogą się zepsuć po wyjeździe za bramę. zawsze można próbować się dogadać. może też dlatego kieepsko sprzedaję swoje auta, bo zawszę mówię co jest nie ok i co do zrobienia w najbliższym czasie, ale widać że ludzie kochają być okłamywani i wierzyć że 10 latek jest w lepszym stanie niż salon. Jednak wał że zrobię wszystko na tip top i odwalenie kaszany oraz nawet brak telefonu w trakcie ("słuchaj, mam problem z plastikami, lampami itp, musimy się dogadać") to chamstwo i drobnomieszczaństwo mnożone przez naciąganie. Miłej pracy słodko-gorzki, Jeżeli będziesz czegoś potrzebował to pisz, z chęcią podjedziemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi