majster_e30 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witam, ćwiczył ktoś może próbę regeneracji tego zaworu? Czy jest to w ogóle możliwe? Po wymianie chłodnicy (ciekła spod alum. rdzenia) nadszedł czas na nagrzewnice ( niezła partyzantka była ze zrzucaniem dechy, bo mam tą gorszą nagrzewnice do wymiany). Jak to już bywa znów sobie woda pod ciśnieniem (do 1.4bara) znalazła najsłabszy punkt układu, którym jest elektrozawór sterujący nagrzewnicą. Chciałbym samemu spróbować go zregenerować ale nie wiem czy to ma sens? [ATTACH=CONFIG]19042[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Jeśli jest możliwość złapania tego na śruby i nakrętki (na przelot) i skręcenia porządnie to dorób uszczelkę i sprawdź ciśnieniowo. Ja będzie trzymać to cool. :dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster_e30 Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Liczę na to że będzie trzymać Mam nadzieję, że to będzie dobre alternatywne rozwiązanie do cieknących zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 w końcu składał to człowiek rozwieć nity dorób uszczelkę skręć na śrubki i zakładaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi