Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

No tylko lepiej nie psikaj na odpalonym aucie w przepustnice bo jak jakiś nagar wpadnie do komory silnika to narobi się tylko lipy lepiej to odkręcić i dobrze popsikać raz a za chwile drugi raz i potem wytrzeć nadmiar tego preparatu i montować :)

Daj znać jak zrobisz trzymam kciuki :)

Rozkrecilem wymylem ( bardzo dobry srodek ) i skrecilem. W zasadzie bez wiekszych zmian :). Przeplywka niestety nie dotarla, pusto w hurtowniach. A Bosch'a juz nie chce skoro Pierburg kazdy chwali i jest lepsza. Pojechalem do Niemiec, mam nadzieje, ze jak wroce bedzie juz na mnie czekac :). Do tego czasu temat trzeba zawiesic co by nie strzelac na darmo. Dam znac jak wroce co i jak :)

• 4 tygodnie później...

Update, raz zamowili mi przeplywke, ale okazalo sie, ze nie ma. Do tej pory szukalem przeplywomierza Pierburg'a. Niestety w zadnym sklepie nie ma do mojego silnika wiec jestem zmuszony wziasc Boscha :). Jutro zamawiam Boscha bo 2 miesiace to styka jak na poszukiwanie przeplywki haha. Pozdro

Trzeba było jak mówiłem łykać używkę z gwarancją rozruchową :) byłoby dawno po sprawie...

Tak poza tym słyszałem,że filtry stożkowe lub sportowe wkłady w ori miejsce zabijają przepływomierze...

Wiec polecam zostawać przy ori filtrach bo u nas w Bmw czułe są przepływomierze :)

Adaptacje tzn chyba tylko sie resetuje mapy benzyny odpinajac aku? Profi adaptacje robi sie chyba disem. Jeszcze nie podmienilem przeplywomierza gdyz ponoc razem z nim trzeba wymienic filtr powietrza, a sklepy zamkniete. W sumie 3 miesiace temu wymienialem ow filtr, ale juz jest przykurzony.