Pop Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) Panowie i Panie jeżeli będą pomocne Sprawa się ma tak, kumpel robi swap na M50B20, wszystko jest ładnie pięknie, ale nie chce odpalić. Już wszystko było pomienianie, tylko została przepływka. Czy jest możliwość pożyczenia od was oczywiście za opłatą wartości tej części na próbę na uruchomienie, chyba że macie taką na sprzedaż, ale ważne jest to żeby była możliwość zwrotu. Sory może to nie ten dział, ale zależy mi na czasie, podjadę wszędzie w obrębie 60km od Świdnicy nawet teraz. Z góry dzięki za pomoc Mój numer 695 359 095 można napisać sms lub puścić sygnał na pewno oddzwonię Edytowane 21 Marca 2012 przez Pop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 ale auto z uszkodzoną przepływką lub nawet bez niej odpali, nie podłączaj jej wogóle i powinien odpalić, kichać prychać ale odpali 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 ale z niesprawną przepływką,też powinien odpalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Już wiem co i jak, auto odpala ale nie wkręca sie na obroty, kicha prycha strzela, po diagnozie difem nie wykazuje błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 no to może być przepływka, zczytaj jej parametry rzeczywiste na odpalonym silniku albo można sprawdzić ją miernikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 no to może być przepływka, zczytaj jej parametry rzeczywiste na odpalonym silniku albo można sprawdzić ją miernikiem dokładnie, warto też sprawdzić potencjometr przepustnicy i szczelność dolotu, ale na początku to proponuję reset ECU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 tyż może być zapłon zje... zły czyli jakiś czujnik obrotowy wałko-wału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 dokładnie, warto też sprawdzić potencjometr przepustnicy i szczelność dolotu, ale na początku to proponuję reset ECU dobra, ja na razie się poddaję do jutra, reset ECU już był dolot jest szczelny, na razie auto będzie latać na gazie. Jeszcze jutro postaram się dopaść gdzieś przepływke na podmianę. Dzięki Panowie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 ja miałem u siebie tak ze komp gazu rozjeżdzał mapy benzyny w ECU i też nie chciał się wkręcać na obroty na PB, po resecie wszystko wróciło do normy, napisz jeszcze jak robiłeś reset? no przepływka jest tutaj bardzo prawdopodobna, na odpalonym silniku odłącz przepływke, jesli po odpięciu nic się nie zmieni to będzie do wymiany, natomiast jak będzie zmiana w pracy silnika to znaczy że jest ok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Dobra panowie, tak jak myślałem i Wy mnie utwierdziliście, założyłem nową przepływkę, auto lata jak lala nie wiem czy sobie takiego B25 za parę miesięcy nie zafunduje dzięki wielkie, stawiam piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi