Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

jechalem kilka razy takim, nawet w takim samym silniku...

kilka takich tez za starych czasow servisowalem...

zawiecha jeszcze pancerna (pamieta czasy 190D), mozna kupic z powolnym 2.0D 75KM, ktory pali tylko powietrze, ogolnie bdb auto jesli nie automat,

newralgiczny punkt to tuleje skretne tylej piasty - jak sa uszckodzone to tyl nie trzyma geometrii i auto lata po calej drodze ;)

Gość dirty.73

no to auto co oglądałem w zgolu(brata syn chce kupić koniecznie mietka),w stanie rewelka,lakier super(biały,ale dla MB pasuje),manual,serwisowany w gerlitz(ma papiery)no i właściciel ok 60 latek,jego 4 merc,piąty w garażu,dlatego tego opycha,przejechałem się,mi brak troche dynamiki,ale zawiecha ok,pobujałem troche na boki,no i ten promień skrętu mietka.....

chłopak 18 lat,prosił o rade

Gość dirty.73

CZERWONY MERCEDES ??? W.H.Y ???

nie napisałem,że zdjęcie poglądowe?:-Pmietek jest biały,a proponowałem mu e36,nie chce,auto będzie rejestrował jakoś z matką,60 % zniżek,o bajure to już niech sie sam martwi:-P,chyba za rok szkołe kończy

a jak tam z rozrządem?pasek,czy jak w samochodach,łańcuch?

Edytowane przez dirty.73

Jeśli chodzi o wygode to jak dla mnie jest git, nie raz lataliśmy z ekipą c180 w 4-5 osób i było spoko.

W 5 osób też leciałem do Francji z tyłu i jakoś dałem rade, nawet nie męczyła mnie jazda zbytnio z tyłu ;)

w dwie osoby bokami też idzie pozamiatać :lol:

Warto zlustrować stan drzwi od dołu, zajrzeć pod wszystkie listwy, bo są to miejsca, gdzie lubi kryć się rdza, choć dużego problemu z rdzą te auta nie mają.

Pod maską i klapą bagajera sprawdzić, czy nie ma zacieków po zbierającej się wodzie, a nawet chlusnąć go z butelki żeby zobaczyć, czy gdzieś nie zostaje.

Po tapicerce ciężko jest określić realny przebieg bo się trzyma mocno.

Dodatkowo 180ka jest trochę ociężała ja na mój gust mimo że 122 kuce a tylko niecałe 1300kg wagi.

Jak się trafi zadbana sztuka, to jest prawie bezobsługowy, choć jak zostało napisane - w benzynie to lubi sobie łyknąć :)

Gość dirty.73

dzięki panowie,auto kupione,zadbana sztuka,właściciel 65 lat,jeździł nim od 11,w sobote byliśmy oglądać,a on dzisiaj z rana oleje,filtry powymieniał,bo mu tak z licznika wyszło:D,zostawił 3/4 baku benzyny,ori alusy letnie,zimówki nowe,'94 r.4,2 tyś,sprzedaje,bo kupił nową C klase-to dopiero sztuka,

jest pare pierdółek do ogarnięcia,typu żaróweczki podświetlenia:D,a reszta wyjdzie w praniu

dzięki

niech chłopak potrenuje tylny napęd,kiedyś go zaraże prawdziwymi samochodami:-P

Gość dirty.73

no pośmigałem troche dzisiaj mieczysławem,noo daje rade,da się pobawić

Tazunio ,ty przy takich grzebałeś?a może ktoś inny się orientuje,bo ogrzewanie daje cały czas(klimy nie ma),elektrozawory?przy szybie ,z prawej strony auta coś takiego widać,to by było to?

Jak zadbany to nie zje go z buciorami. Silnik podły jak większość benzyniaków od MB- optimum to m103. Po delikatnych zabiegach związanych z gazownictwem spali tyle samo LPG co Pb. Zajrzyj pod listwy i z tyłu pod zderzak, sprawdź uszczelkę bagażnika. Ogólnie C180 łączy wady starej 190 i 124.

Jednakże jest to jeszcze jeden z ostatnich uczciwych Mercedesów.

Oby dobrze się młodemu sprawował.

Gość dirty.73

byłem u zjnomego diagnosty,posprawdzał wszycho,dziadek go naprawde serwisował,NIC do roboty,a naprawde go przetrzepaliśmy,geometrie ok,amory po 70,hamulce ok,owale tarcz,czy jak on to mówił ok,spaliny ok,zawiecha wporzo,rdzy NAPRAWDE nie widać,poprawił jedynie ustawienie lewej lampy,troche licznik świrował,wyczytałem,że to wada tych modeli,ale po wyjęciu,przeczyszczeniu styków na razie ok,ogólnie to te elektrozawory,jak młody będzie dbał,to troche pojeździ,bo wydaje mi się,że trafił w dyche,no ale jak mówiłem,to sie jeszcze pewnie okaże,czy tak wszycho ok,bo to auto ma 19 lat

a wiecie ,że do merca też jest Carsoft?:mrgreen:

Edytowane przez dirty.73

Jeśli chodzi o licznik - pochodzi w prostej linii od w116 i wszystko co było potem - w123, w124, w201 i właśnie w202 wiewa problemy z działaniem prędkościomierza. Tyle, że w starszych siadały linki, a w nowszych padają kostki, albo styki. Jakieś takie pechowe te zegary są :P