Darozzzz Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Witam:) natchniony tematem: BMW-klub.pl • Zobacz temat - Podświetlane klamki wewnętrzne - jak zrobić [FOTKI] wpadłem na pomysł aby zrobić coś takiego w E36;) Z tym że moje szyby są na.... Korbkę Macie może pomysł skąd wziąć prąd do podświetlenia klamek? myślałem żeby podprowadzić od włącznika od awaryjnych, ale po włączeniu by klamki migały... Wszelkie pomysły nagrodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Najlepszym rozwiązaniem byłoby podłączyć się do stacyjki, ale żeby czegoś nie skrzaczyć z imobiliserem bezpieczniej będzie podłączyć się pod zapalniczkę lub lampkę przednią do plusa, minus złapiesz z drzwi.happy_bmw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 do jakiej stacyjki koledzy w lusterka sie wpinasz i z bani,mase wiadomo do srubki od klamki na drzwiach a + z lusterek proad sie pojawia po przekreceniu kluczyka wyglada bajka ,mowie o swojej e36 i nie trzeba zadnych kabli ciagnac,do kompletu mam podswietlana poleczke pod obc klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 ja u siebie też montowałem podświetlenie tylko na diodach (pomarańczowych żeby ładnie sie komponowało),koszt nie wielki bo za diody z przetwornicami na 12V i 2 metry dwu żyłowego kabla dałem 10zł i spędziłem niedziele;D bardzo ładnie wygląda a podpiełem się pod światła postojowe;D jak chcesz to podeśle ci foto jak to świeci (nie widać żadnych kabli ani diody) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Dlatego napisałem, że pod stacyjkę wiaże się z ryzykiem , ale fakt, o lusterkach zapomniałem. Wcale to nie głupi pomysł<bmw_1> 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 ale do lusterek podepniesz tylko przednie klamki;D a tył? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 ale do lusterek podepniesz tylko przednie klamki;D a tył? ja mam coupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 a to ok;D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 wrzućcie foty jak to wygląda może się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 No właśnie:) a ja mam <limuzyna> więc są 4 drzwi.... powiedz mi, pod lusterko (wtyczkę przy przełączniku) mogę się podpiąć od strony kierowcy, a strona pasażera? Jest jakieś "stałe" 12V? Bo w drzwiach pasażera nie ma przełącznika od lusterek, więc na moje ""myślenie"" w wiązce do lusterka od strony pasażera 12v się pokazuje dopiero gdy próbuję przestawić lusterko, TAK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 No właśnie:) a ja mam <limuzyna> więc są 4 drzwi.... powiedz mi, pod lusterko (wtyczkę przy przełączniku) mogę się podpiąć od strony kierowcy, a strona pasażera? Jest jakieś "stałe" 12V? Bo w drzwiach pasażera nie ma przełącznika od lusterek, więc na moje ""myślenie"" w wiązce do lusterka od strony pasażera 12v się pokazuje dopiero gdy próbuję przestawić lusterko, TAK? nie w lusterkach znajdz kabel jest prad caly czas po przekreceniu kluczyka,w tylnich drzwiach sprobuj pod silownik od centralnego zamka + zlapac tam jest chyba moze sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 nie napięcie jest stałe,po przekręceniu zapłonu i już się świeci, a tył możesz się bawić z kablami i podpiąć do świateł albo tak jak ja tył podpiełem do centarlnego;D zdjęcia wrzuce jutro. do lusterek o ile dobrze pamiętam biało-niebieski to + a brązowy to -. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 a jak podepniesz do lusterek to migać będą w momencie ustawiania lusterek;D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 ja robiłem podświetlenie tylnego nadmuchu,pomyliłem kable,i zamiast do podświetlenia popielniczki,wpiełem się do przycisku awaryjnych:mrgreen:też fajnie mrugało:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Chyba rozsądniej będzie podpiąć się jak w pierwszej wersji pisałem np.pod zapalniczkę. Fakt, troę roboty, bo kable trzeba rozprowadzić i jakoś je zamaskować pod tapicerką, ale efekt końcowy będzie uwieńczeniem sukcesu.happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 dla mnie to głupota,puszczać kable rozbierać pół samochodu bez sensu, w drzwiach kierowcy i pasażera można sie podpiąć pod lusterka i ładnie kable porozkładane, tył mam podpięty do centralnego(jak otworze auto to już świeci.troche bez sensu ale nawet jak zostawiam samochód otwarty to musiał by ok.27h stać żeby aku rozładować;D) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 nie napięcie jest stałe,po przekręceniu zapłonu i już się świeci, a tył możesz się bawić z kablami i podpiąć do świateł albo tak jak ja tył podpiełem do centarlnego;D zdjęcia wrzuce jutro. do lusterek o ile dobrze pamiętam biało-niebieski to + a brązowy to -. Bardzo mi pomogłeś) Możesz wrzucić te fotki, chętnie zobaczę jak to wygląda. Co do tylnych drzwi, chyba będę musiał jakoś prowadzić kable, bo samochodu koło domu praktycznie nigdy nie zamykam na "klucz";) więc aku musiałbym ładować co drugi dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Jak dla mnie to klamka powinna sie podświetlać dopiero jak samochód stoji i wyłaczy się zapłon- czyli mamy zamiar wysiadać. WIęc trzeba zamontowac przekaźnik do tej "zabawy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) tak jak chiccoo mówi tak powinno być też moim zdaniem ,ale co tam wymodziliście wrzućcie foty bo projekt ciekawy ja mam łatwo bo tylko dwójka drzwi i na elektryce tak że coś mogę pomieszać 8) Edytowane 22 Marca 2012 przez mariusz13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Kto zrobi świecące klameczki proszę o wrzucenie fotek- będzie można podziwiać oraz wyrazic swoją opinię na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 próbowałem zrobić fotki ale w dzień nic nie widać a w nocy widać tylko pomarańczową kropke,jak ktoś chce zobaczyć jak to wygląda to możemy się umówić we wro to pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 może na jakimś spocie to obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 a ja mam zewnętrzne podśw.:dance: łatwizna zrobić,a praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Więc tak: wziąłem miernik do ręki i pomierzyłem, faktycznie w drzwiach pasażera jest stałe 12v brązowy to -, a niebiesko biały to +. Natomiast dziwne jest to, że w drzwiach kierowcy na brązowym i niebieskim nie pokazuje żadnego napięcia.... jedyne jakie jest to na czarnym -, a na zielono czarnym + i to 10v, które pokazuje się dopiero po wciśnięciu Joysticka przy ustawianiu lusterek... teraz tak myślę, czy to ma jakiś wpływ że mierzyłem napięcie przy odpiętej kostce od przełącznika do ustawiania lusterek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 podłącz sterownik centarlnego to będzie;D też to miałem a jak podpiełem przełącznik to było oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi