Georgii Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Chciałbym aby wszyscy dbający o opony podzielili się z Nami jakimi preparatami dbają o gumę opon chodzi tu o to by dowiedzieć się,które preparaty są najtrwalsze i nie schodzą np po umyciu auta,nie przyciągające kurzu najlepiej i po których guma będzie czarna a nie świecąca jak lustro... Do tej pory używałem plaka do opon i było ładnie ale na krótko. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 BLAG firma autoland, czernidło do opon w sprayu. Ponoć konserwuje, zapobiega pękaniu opon, a na pewno nadaje fajny czarny kolor. Trzyma się do kilku myć, w zaszdzie jak nie pucujesz gąbką i jakimś agresywnym płynem to na długo, np.myjką ciśnieniową (karcher'em) zmywasz brud bez użycia żadnych płynów i dalej jest czarna opona. Na opakowaniu chwalą się, że rekomenduje goodyear. Jak robiłem w warsztacie to też często plak szedł na wszystko w aucie, opony, wszelkie plastiki, ale lepi sie kurz do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Autoland BLAG - czernidło do opon 400ml (2159037576) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to jest takie coś kupię na próbę ale w sklepie poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Dokładnie, tylko jakoś 2 razy tyle zapłaciłem w sklepie, ale przynajmniej pewność, że dostaniesz, hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Dam znać ile się utrzyma dziś postaram się zakupić i zrobić oponki,nie lubię szarej gumy bez blasku happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Daj znac gdzie kupiles, mozesz sms bo zaraz bede na miescie tego szukac Moze znajdziesz pierwszy to ja zaoszczedze szukania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 A ja Autolandem bylem niemile zaskoczony i uzywam tylko i wylacznie czernidla firmy Sunnycar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Czechu a co takiego sie wydarzyło? Ja tego używałem kilka razy w zeszłym roku i dawało radę na bumie i na focusie. Nie zjadło Ci chyba opon? P.S. w obu autach mam nówki opony, Nie wiem jak na używane to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Ja polecam środek w sprayu firmy prestone. Efekt długotrwały i oponka "mokra" aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Czechu a co takiego sie wydarzyło? Zeszlo szybko... po pol dnia praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 A miałeś czystą oponę przed nałożeniem? Ja wyczyściłem opony, zostawiłem do wyschnięcia, później popryskałem i lekko przetarłem szmatką, trzymało się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Na czystej oponie czernidło zwykłe utrzyma się do następnego mycia opony gąbką,czechu miał pewno nie umyte opony bo po pół dnia to pasta do butów nie zejdzie z opon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Ja używałem Seria EXTREME NANO-TECH - EXTREME NANO-TECH TYRE GEL - nanotechnologiczny preparat do konserwacji i pielęg - Turtle Wax Opona wyglądała lepiej, jak nówka, choć nie świeciła się, jak psu wiadomo co :biggrin: Ale żeby się trzymało, trzeba było naprawdę dobrze oponę wymyć. Utrzymywało się przez jakieś 3 mycia na karcherze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Zaraz po umyciu tego uzywalem, nie wiem, moze ja mam jakies inne odczucia ale Sunnycar wg mnie najbardziej daje rade i tego sie bede trzymal chociaz nastepnym razem dla sprawdzenia kupie Sonaxa, bo koles mi wczoraj polecal, z ciekawosci sprawdze. Na pewno minusem Sonaxa, jest jego pojemnosc, ogolnie Sonax robi szpraje na 3 czyszczenia takiego auta jak E60 i przyznam, ze jest to troche irytujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 A ja kupię teraz tego sunnycar'a żeby zobaczyć różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 W Legnicy w realu jest środków tyle,że trzeba chyba przetestować po kolei albo mieć więcej czasu i poczytać o każdym preparacie...Dziś chyba poczytam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Kupiłem w sieci carefur autoland do opon polecany przez goodyear cena ok 12 zł zrobiłem oponki letnie z jednej strony i zimowe z obu stron bo chowałem je już i skończył się spray...Więc stawiam,że cały wystarczy na 3razy zrobić cztery koła porządnie Minęło dwa dni,jeden dzień padał deszcz i powiem wam,że jak na razie efekt pozostał a oponki są czarne,lekko błyszczą ale nie przywiera do nich kurz. Polecam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Ja tak jak Jaro używam Prestone(ok.40pln). Jak opona ma się błyszczeć to tylko psikam.Jak ma być bez blasku a czarna to po pryśnięciu przecieram mocno szmatką.Używałem rożnych środków ale Prestone jest No.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 A gumowe dywaniki jak czyscicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 A gumowe dywaniki jak czyscicie? Jak mają wyglądać jak nowe, to najpierw wiadomo odkurzam, potem myję wodą z szamponem lub płynem, a na koniec pianka w spraju do np. opon. Na koniec wycieram na sucho. Wtedy nie świecą się jak psu jajca i wyglądają jak nówki sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 A nogi sie nie slizgaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Nie. Jest ok. Ale do tego używam taniej pianki z marketu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Tak racja na gumę dobre są środki tylko trzeba wytrzeć bo będzie bęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 u mnie się za szybko ścierają więc nie musze pielęgnować hehe:lol:lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Ja mam welury ale już mnie wkurzają bo każdy syf się ich chwyta,kawałki liści,trawy itp. i chyba kupie gumowe wywietrzę na ogrodzie przez tydzień dwa aby nie śmierdziało gumą w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi