Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to temat dla tych ktorzy szukaja felg do siebie, ale nie maja pojecia jak samochod wygladalby na konkretnej feldze. Jak szukalem 16 calowek do siebie, to osobiscie robilem szybka przymiarke w programie GIMP. Nie trwalo to jakos dlugo, ale naprawde pomoglo zebym widzial jak samochod prezentowalby sie na konkretnym kole. Dla przykladu, chodzi o cos takiego..

Szukalem 16 calowek dio siebie, to potrzebowalem:

1. Fotke z profilu bocznego samochodu, NA 16 CALOWYM KOLE

Photo1399d.jpg

2. Fotke felg ktore bierzemy pod uwage (rowniez w profilu bocznym):

2079897761_2.jpg

Jest to wazne zeby miec fote samochodu na rozmiarze kola ktore chcemy "przymierzyc", poniewaz umozliwia nam to zeby kolo dopasowac do dobrego rozmiaru. Tylko w taki sposob uzyskamy jak najbardziej realny podglad.

I o to chodzi, zeby komp wyplul nam cos takiego:

felgi1.jpg

Nie jest to jakies mega dokladne, ale daje orientacyjne pojecie jak samochod wygladalby na tym kole. I czasami wlasnie to wystarczy zeby nam pomoc w podjeciu odpowiedniej decyzji. Wiec jesli ktos ma jakis dylemat, to niech wrzuci:

1. Fotke samochodu w profilu bocznym

2. Fotke kola ktory chcialby/chcialaby u siebie "przymierzyc", rowniez w profilu bocznym

A jezeli ktos sie znajdzie, kto akurat bedzie mial chwilke wolnego czasu, mozliwosc zrobienia takiej przymiarki graficznej i checi pomoc komus, to zapraszam do wspolnego tematu :drunk:

Pozdro.

Większość producentów felg ma coś takiego na stronie aby przymierzyć alufelgi np: http://www.alcar.pl/AlcarKonfigurator/alloyv3/ wystarczy ustawić model swojego autka,tylko mały wybór felg widziałem.

tak tylko,ze te konfiguratory to

Tak, te kreatorki doboru felg to szit jakiś. Nie ma to jak ori fotka z felunkiem...

np

[ATTACH=CONFIG]18846[/ATTACH]

To ja będę miał prośbę o zrobienie takiej przymiarki u mnie w lodówce, tylko taki problem, mam fotkę z 19'kami a chciałbym przymierzyć 17, będzie to źle wyglądało? Czy może lepiej na 15 przyłożyć te 17?

• 2 miesiące temu...
To ja będę miał prośbę o zrobienie takiej przymiarki u mnie w lodówce, tylko taki problem, mam fotkę z 19'kami a chciałbym przymierzyć 17, będzie to źle wyglądało? Czy może lepiej na 15 przyłożyć te 17?

Czy to sie nazywa opozniony zaplon? :) E tam, i 2,5 miecha pozniej.. :)

Patryk, potrzebowalbym fote tej felgi, moze byc 17, 16 cyz nawet 15 - dopasuje do rozmiaru 19 cali. Ale potrzebowalbym fote twojej lodowki, lub innej bialej e39 z bocznego profilu, na jakiejkolwiek feldze 19 calowej.. (musze miec wzor do ktorego rozmiarowo dopasuje felge)

• 2 tygodnie później...
dasz rade zmienic kolor moich felg na biała perłe ?

20120223035.jpg

20120223022.jpg

Mimo szczerych checi, nie dam rady. Nie mam obcykanego progarmu graficznego tak, aby zmieniac kolory felg. Wyszloby dwa razy gorzej niz ta symulcja z tego konfiguratora felg :P Moge jedynie pie razy drzwi zaladowac inne felgi do twojego samochodu, zebys widzial jakby to wygladalo ;)