Kaziu Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Miał ktoś może podobny problem jak ja? Falują mi obroty. Najczęściej rano przy pierwszym odpaleniu. Skaczą do około 1000 i po jakimś czasie spadają do 800-900. Zauważyłem też że jak włączam ogrzewanie to też skaczą do góry. Ogólnie auto jest mniej dynamiczne ale nie jakoś bardzo. Niewielka różnica ale jest. No i czasami na biegach 4 i 5 przy przyspieszaniu jak wkręca się na 2000-2200 obrotów to chwilowo traci moc no i po chwili dalej przyspiesza. Czytałem że może to być przepływka, pompa paliwa, czy turbina nawet. Ale chodzi mi czy konkretnie coś podobnego ktoś może miał. Bo pojade do mechanika to wszystko będzie kazał wymieniać;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 domniemać można , może być wiele czynników , może ci pompa niedomaga , zastanów się też kiedy ostatnio wymieniałeś filtr paliwa , może już jest fest zasyfiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Dokładnie, filtr paliwa, przepływka... możliwości jest wiele. Podjedź na kompa, bo jeżeli problem leży po stronie przepływki lub wtrysków to na kompie można to odczytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 na kompie nie było błędów. Filtr wymieniałem niedawno, a przed wymianą też miałem ten problem. Ale mam pytanie, może troche głupie bo znajomy mi powiedział że może być to ssanie;d Możliwe? Zazwyczaj rano na zimnym silniku mi się tak robi. Ale nawet gdyby ssanie to nie tracił by mocy w pewnym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 bo błędów może nie być,błąd ci wyskoczy,jak np.przepływka lub pompa całkiem siądzie,ale jak tylko niedomaga,to live data ci to pokaże,czym ci sprawdzali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ja bym stawiał na przepływkę jak jest palnięta to są podobne objawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Kompem sprawdzali:-P ja sie zbytnio dam nie znam na diagnostyce komputerowej. Podpial taki komp podobny do terminala na karty kredytowe. Znajomy mi sprawdzil. Jak sprawdzic czy przeplywka walnieta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Jak sprawdzic czy przeplywka walnieta? ...odepnij wtyczkę ze swojej. Jak nie odczujesz zbytniej różnicy to Twoja przepływka napewno już powiedziała pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 też tak myślałem ale gdzieś czytałem że odpięcie przepływki nic nie da. No ale spróbuję jak będę miał czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 poproś kogoś z Wro,to ci podepną pod INPE,bo to co ci podpinali,to zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 sprawdze sam przepływke jak bede miał czas. U mnie w Oławie jest jeden koleś co sie za***iście zna, ale trudno go dorwać;d umawiasz sie z nim a o nie przyjeżdza bo co innego jeszcze robi a nawet sie nie odezwie;d Będzie okazja to kogoś z wro właśnie poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Jedz do Majewskiego do Brzegu on ma profesjonalnego kompa powiedz ze jesteś z maxbimmera to pierwsze podłączenie będziesz miał za darmo:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 mmm... dzięki za info. Jak tylko bede miał chwile to pojade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracjan177 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Siemka. Miałem ten sam problem z falującymi obrotami. Na wolnych obrotach obroty skakały z około 700 na 900 i za chwilę znów niżej i znów wyżej. I tak samo miałem gdy włączałem ogrzewanie to odraz wskakiwało pod 1000 a wyłączałem ogrzewanie i spadało normalnie. Też podłączałem pod kompa i nic nie pokazało, aż zapaliła mi się kontrolka od płynu w chłodnicy, więc dolałem płynu i po tygodniu znów zapaliła się, i co do czego wszystko to była wina od podgrzewacza elektrycznego podgrzewającego płyn. Nie pracował tak jak powinien, więc usunęli mi podgrzewacz i złączyli wąż obejmą bezpośrednio bez podgrzewacza. Auto teraz pracuje idealnie na obrotach i nic nie skacze. Jedynie co to tylko trochę dłużej się rozgrzewa. Koniecznie sprawdź ten podgrzewacz może też go odłącz i złącz wąż bezpośrednio i zauważysz czy zniknął problem z obrotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 byłem u Majewskiego i na kompie wyszło że jakieś błędy podgrzewacza i coś ze świecami. W przyszłym tygodniu mam podjechać do niego żeby sprawdzić dokładnie i zrobić to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracjan177 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 A mówiłem, że coś z podgrzewaczem:D Przerabiałem to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 w tygodniu powinienem to zrobić więc jak zrobię to napiszę dokładniej o co chodziło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi