Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Mam problem z moją 530d (184km), mianowicie podczas jazdy w granicach od 1500-1800 obr/min spod maski albo podwozia

wydobywa się dziwne brzęczenie. Dźwięk jest bardzo dobrze słyszalny przy delikatnym przyspieszaniu, natomiast nic sie nie

dzieje na postoju. Dodam że mechanik stwierdził że to elestyczne połączenia na rurach wydechowych które były już

zużyte i ponoć o połowe krótsze niż powinny być, w każdym bądź razie wymieniłem ale problem pozostał.

Bardzo proszę o pomoc bo już nie mam pojęcia co to może być. :(

Sprawdź obudowę blaszaną na katalizatorze. Często wypalają się tam uszczelki i blacha wibruje wydając dziwne dźwięki. Miałem to u siebie w benzyniaku. Po dłuższym namyśle kolega przyłapał mi blachę do kata migomatem i śmiga jak ta lala.

• 2 miesiące temu...

Witam ponownie

Byłem ostatnio u mechanika który naprawia tylko bmw na zakrzowie. Pan napomknoł że to prawdopodobnie jakaś tulejka (przy silniku?) której już nie pradukują lub nie można takiej kupić ale ma zestaw naprawczy na tą bolączkę ale nie chciał zdradzić o co chodzi. Może jakieś sugestie?

Gość dirty.73
Może jakieś sugestie

kopnij tego pana w łeb,i niech spada,albo mówi co jest,i napewno sam to kupisz i zrobisz 2 razy taniej niż u niego

**bany tajemniczy don pedro,wiem,ale nie powiem,he

Witam

Dzisiaj odebrałem auto od mechanika. Przeskanował mi całe auto pod kompem (takim samym jak w aso) no i wyszło że 5 wtryskiwacz strasznie lał. Pozostałe miały korekcje ok. +-0,4-0,8 a nieszczęsny 5 miał + 2,2 na biegu jałowym a jak się dodało gazu to nawet 2,8.

Myślałem że to będzie to ale brzęczenie zostało, no ale przynajmniej silnik pracuje tak jak należy bo przed wymianą to zaczęło trzepać silnikiem.

• 3 tygodnie później...