Gość dirty.73 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 wyszperane na necie http://www.kzk.neostrada.pl/BMW/InstrumentCluster/NWOBCBMWE39.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Ja robiłem to prawie rok temu, niestety nie ściągałem wskazówek, bo bałem się, że je uszkodzę (doświadczenie z paru innych zegarów) i poprawiłem parę ścieżek które były dostępne bez zdejmowania wskazówek. Niestety nie jest wystarczające, jak zrobi sie cieplej to postaram się jeszcze raz to rozebrać. Fajny link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 robiłem wszystko kiedyś krok po kroku!! ale jak doszedłem do ściągnięcia wskazówek to wymiękłem................:4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Ja ma podobny problem, ale na wyświetlaczu radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Sprawa ze wskazówkami jest bardzo prosta gdy się ma odpowiednie narzędzia. Ćwiczone, sprawdzone, żadnych reklamacji <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Dawno temu widziałem ten poradnik. Co mnie zadziwiło, że znikające piksele dotykają sporo egzemplarzy e39/e38. Ja mam e34 już 20-letnie i mam dalej wszystkie piksele.:mrgreen::mrgreen::mrgreen: Czy to oznacza, że z każdym nowszym modelem będzie coraz słabsza jakość wykonania? :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Czy to oznacza, że z każdym nowszym modelem będzie coraz słabsza jakość wykonania? Poprostu części mają krótszą żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Panowie jeżeli sprawa wygląda tak samo tylko, że w radiu to operacja będzie wyglądała tak samo ? ktoś już to przerabiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 ALn ja robiłem radio wE36, prostsza sprawa niż zegary, zdecydowanie. W każdym razie chodzi o to samo, docisk tej taśmy, bo sie rozkleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Odpukam w nie malowane u mnie rocznik 97 wszystko ładnie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Czy to oznacza, że z każdym nowszym modelem będzie coraz słabsza jakość wykonania? w e34 miałem to samo.......... tzn nie miałem kompa ale przebiegu odczytać nie można było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 ale przebiegu odczytać nie można było nie musiałeś kręcić licznika przy sprzedażyuklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 muszę pobawić się i zrobić to w starej e34:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Mój rocznik to 97 i też wszystkie pixelki świecą u kolegi w 99 rok nie świeci już parę w liczniku i jedna strona przy radiu od strony kierownicy może coś w tym jest,że nowe robią tandetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 dziwne bo miałem e39 z 97r i nie miałem połowy na liczniku!! teraz mam e39 z 98r i co prawda na liczniku jest ok paru tylko brak ale za to na radiu nie ma z 30% i ciężko coś odczytać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 a ja mam '99 i 100% pikseli sprawnych8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 a ja mam '99 i 100% pikseli sprawnych cfaniak:) robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 nie,nie psuje:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffert Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 u mnie jest troszkę dziwnie, jak jest ciepło w aucie to widać wszystko ładnie, jak temperatura spadnie to piździet są bad pixele i lipa ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabek Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 a czy ktoś się orientuje, gdzie we Wrocławiu można naprawić te znikające piksele i ile taka usługa może kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Odpukam w nie malowane u mnie rocznik 97 wszystko ładnie świeci Jeszcze wszystko moze być przed Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj: Ostatnio bardzo dużo ludzi mnie pytało o możliwość naprawy liczników w e39, e38 i e53. Przez to że nie miałem taśm nie było to możliwe. Dla tych osób właśnie mam dobrą wiadomość dziś dostałem przesyłkę z taśmami. Piszę tutaj ponieważ często były to telefony i nie mam ich zapisanych. Jeśli nadal ktoś chce naprawić licznik, zapraszam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej3131 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Szczerze polecam. W końcu wiem co pisze na OBC. Mam martwą ścieżkę pixeli w jednym miejscu ale to wina druciarstwa bo ktoś kiedyś ruszał licznik. 5oul spisał się na medal. Zresztą ustwić wskazówki z błędem(50km/h licznik-47 gps/100 licznik-96 gps) może fabryka patrząc, że mam większe koła niż były do e38 przewidziane. WARTO było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 No to teraz Błażej jeszcze tylko wgrać polskie komunikaty do bc i będzie gut malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 5oul spisał się na medal. Nie może być inaczej Mam martwą ścieżkę pixeli w jednym miejscu ale to wina druciarstwa bo ktoś kiedyś ruszał licznik. Z tym możemy powalczyć ale tak jak Ci mówiłem trzeba będzie drugi licznik na dawcę części. Inaczej nie ma sensu tego ruszać bo nic nie poprawimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi