lukax21 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Witam mam następujący problem znajomy oddał auto do warsztatu konkretnie e39 530d cos mu tam nie grało w silniku nie wiem konkretnie co Usterka została naprawiona ale po 2 dniach auto zaczęło dziwnie zmieniać biegi i zaczął cieć olej ze skrzyni wjechał na kanał a tam poluzowane były śruby od dekla skrzyni tak że mógł je dokręcić palcami Może dziwny zbieg okoliczności ale skrzynia przed odstawieniem do warsztatu działała idealnie ale on ma podejrzenie że albo mu wymienili całą skrzynie ( auto stało podejrzanie długo i ciągle były wymówki że czegoś nie ma albo coś w tym stylu) albo coś podmienili i nie dokręcili porządnie dekielka I teraz moje pytanie czy można sprawdzić po Vinie numer seryjny skrzyni przypisując go do konkretnego numeru seryjnego auta ? dzięki za info* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Niech zadzwoni do serwisu to może udzielą mu info, ale mi się wydaje że jeżeli już to jakiś sterownik skrzyni może ma zapisany w sobie Vin, ale sama skrzynia chyba nie jest odnotowywana... No nie wiem, niech dzwoni do serwisu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Niech zadzwoni do serwisu to może udzielą mu info, ale mi się wydaje że jeżeli już to jakiś sterownik skrzyni może ma zapisany w sobie Vin, ale sama skrzynia chyba nie jest odnotowywana... No nie wiem, niech dzwoni do serwisu... Dokładnie bez serwisu nic nie wskóra niech niech dzwoni tam mu na pewno pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Widze, żę wałki Panowie ładne kręcą ;/ ... nie ma to jak zaufany mechanik... lub czytanie gazety w aucie podczas naprawy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 podaj dane zakładu........................ jeśli to naprawde się okaże ze coś podmienili!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 podaj dane zakładu........................ jeśli to naprawde się okaże ze coś podmienili!!! Na pewno tak zrobię jeżeli okaże się to prawdą* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Z czystym sumieniem już możesz napisać gdzie i kto tak "dobrze robi". Raz że kręcili z terminem, dwa że zrobili coś, niekoniecznie dobrze, trzy że odwalili jakies maniany i np nie dokręcili elementów. Ja bym wolał wiedzieć kto jest tak kompetentny zanim oddam tam samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Skrzynka ma tylko nr swój i koniec, a z drugiej strony czy właściciel wie sam na 100% czy wcześniej ktos nie wymieniał skrzynki ( przed warsztatem). Ale siek czy siak Wujek dobrze pisze- adres na forum dawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 niema co robić złej opini póki się nic nie potwierdzi............!!!!!!! zrobimy człowiekowi złą opinie i nie będzie miał klientów a wszystko okaże się nieprawdą!! więc warto się wstrzymać pare dni zanim komuś interes ''zamkniemy'' !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Z tego co pamiętam gdy kolega rozkodował mi VIN razem ze sprawdzeniem histroii serwisowej to miałem podane takie dane jak numer seryjny silnika i skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Na pewno w numerze vin jest model skrzyni i gdyby podmienili może się różnić model jak i olej w środku...Nie ładnie podmieniać części... Nie ma jak to zaufany mechanik a mało w tym kraju takich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Sprawdzałem i na milion procent można sprawdzic jaki masz numer seryjny silnika i skrzyni więc wystarczy sprawdzic numery które masz na aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wujek samo Zło_ Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Robi się ciekawie- co z tego wyniknie? Wisz Dyziu za błedy trzea płacić, skoro ze skrzynią było ok a pózniej jakieś dziwne rzezcy się dzieją to przepraszam bardzo... Terminowośc w dzisiejszych czasach to też ważny element prowadzenia biznesu. Niedokręcone elementy? Jak dla mnie bezdyskusyjna dyskwalifikacja warsztatu i mechanika. Dzisiaj zapomniał dokręcić dekielka, jutro zapomni dokręcić smoczka w misce a pojutrze ktoś wyjedzie na jednej niedokręconej śrubie w kole... Bo zapomniał albo kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgadza się,terminowość i solidność są w dzisiejszych czasach niezbędne,więc z góry dziękuje za taki warszatat... Jeżeli wcześniej ze skrzynia było w porządku,a teraz coś się dzieje to czyja to jest wina? Sprawa jest jak dla mnie ewidentna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 I jak masz zamiar mu udowodnić- zamianę/ popsucie skrzynki? Ps. Temat dobrze odgrzebałeś- bez dni kilku miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Moglby odpisac co w koncu sie stalo.. Zeby ludzie wiedzieli na przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Można odczytac informacje ze skrzyni i w jej sterowniku jak jest automatyczna jest zapisany 7 ostatnich cyfr VIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Jednak autor chyba zlekcewałyżł temat i nie prędko dowiemy się cjak zakończyła się ta sprawa. Morał jest taki,aby zawze dokładnie wszystko sprawdzać i upominać się o swoje. Solidny warsztat powinien zwrócić pieniędze,niechętnie ale powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Jednak autor chyba zlekcewałyżł temat i nie prędko dowiemy się cjak zakończyła się ta sprawa. Morał jest taki,aby zawze dokładnie wszystko sprawdzać i upominać się o swoje. Solidny warsztat powinien zwrócić pieniędze,niechętnie ale powinien. Za***iscie duzo to wnioslo do sytuacji. A moze warto do warsztatu wjezdzac z alkomatem, co by sprawdzic czy Pan Mechanik robi wszystko we wlasciwym stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Spokojnie Panowie nikt nic nie zlekceważył Sam nie wiem jak sytuacja się potoczyła dalej ale będę nie długo u tego gościa to dowiem się co i jak Wtedy wam wszystko opiszę pozdrawiam* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi