Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

W najbliższych dniach czeka mnie wymiana oleju w mojej M52B28. Filtry już mam, natomiast mam dylemat co do oleju. Dotychczas jeździłem na Castrolu Magnatec, ale odkąd dowiedziałem się , że jest rozlewany u nas w mieście i stąd dystrybucja idzie na kraj to zwątpiłem. Rozlewnia ta prosperuje pod marką Lotos. Moje prywatne śledztwo dowiodło, iż Castrol niczym nie różni się od Lotosa, oprócz ceny. A takiego chłamu do mojego autka nie będę zalewał. Poszperałem na necie i doczytałem się o produktach Liquid Moly. Oleje wytrzymujęą ekstremalne testy, pokonując nawet Shella. Zaleca się też wypłukać silnik. Co o tym sądzicie, może ktoś już tego doświadczał? Wszelkie porady i opinie mile widzianehappy_bmw

nie wiele wiem na temat tych olejów, ale słyszałem dobre opinię

Dotychczas jeździłem na Castrolu Magnatec, ale odkąd dowiedziałem się , że jest rozlewany u nas w mieście i stąd dystrybucja idzie na kraj to zwątpiłem. Rozlewnia ta prosperuje pod marką Lotos. Moje prywatne śledztwo dowiodło, iż Castrol niczym nie różni się od Lotosa, oprócz ceny.

no to ładnie :bag:

Edytowane przez grzesiek2304

Tomasso12 castrola kupuje na allegro ale tego z Niemiec nie polskiego.Na żadnej bańce nie ma nic po Polsku i taki ciągle kupuje...

Wiem tylko,że jak auto bierze olej albo się gdzieś poci do dobrym olejem będzie valvoline max life produkują syntetyk i pół syntetyk.

Tu przykład:VALVOLINE MAXLIFE SYNTHETIC 5W40 4L FILTRY -30% (2158782426) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i OLEJ VALVOLINE 10W40 5L SUPER CENA.MAMY FILTRY !!! (2165551239) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zastanawiam się nad syntetykiem bo mi bierze lekko olej.

Kup Mobila - 4-ro ltrowe bańki idą na Polske i są podobno rozlewane z tego co pamiętam w Płocku, a 5-cio litrowe sa rozlewane w Belgii i ida na zachód. 5tki można kupic unas, trzeba poszukać. Na piątkach Mobila nie ma wogóle poskich napisów w przeciwieństwie do czwórek.

W najbliższych dniach czeka mnie wymiana oleju w mojej M52B28. Filtry już mam, natomiast mam dylemat co do oleju. Dotychczas jeździłem na Castrolu Magnatec,

Kurde ja też mam zalanym Magnateckiem ;/... ale dopiero za 4 tys mam zmiane oleju 8)

W najbliższych dniach czeka mnie wymiana oleju w mojej M52B28. Filtry już mam, natomiast mam dylemat co do oleju. Dotychczas jeździłem na Castrolu Magnatec, ale odkąd dowiedziałem się , że jest rozlewany u nas w mieście i stąd dystrybucja idzie na kraj to zwątpiłem. Rozlewnia ta prosperuje pod marką Lotos. Moje prywatne śledztwo dowiodło, iż Castrol niczym nie różni się od Lotosa, oprócz ceny. A takiego chłamu do mojego autka nie będę zalewał. Poszperałem na necie i doczytałem się o produktach Liquid Moly. Oleje wytrzymujęą ekstremalne testy, pokonując nawet Shella. Zaleca się też wypłukać silnik. Co o tym sądzicie, może ktoś już tego doświadczał? Wszelkie porady i opinie mile widzianehappy_bmw

Z tego co mi się obiło o uszy to bardzo dobre specyfiki, ten olej o ile się nie mylę chyba jest rekomendowany przez BMW.

Gość Mordulec

Jak tak słucham o tych aferach z solą , jajkami .... to nie zdziwiłbym się jakbyśmy wszyscy jeździli na lepszym/gorszym Lotosie :dance: a teorie z baniakami 4 albo 5 litrowymi to właśnie na potrzeby takiego podziemnego marketingu .... cholera wie czego Polacy nie podrabiają w tej chwili :bag:

Jak tak słucham o tych aferach z solą , jajkami .... to nie zdziwiłbym się jakbyśmy wszyscy jeździli na lepszym/gorszym Lotosie :dance: a teorie z baniakami 4 albo 5 litrowymi to właśnie na potrzeby takiego podziemnego marketingu .... cholera wie czego Polacy nie podrabiają w tej chwili :bag:

Zgadzam się, że z tymi bańkami 5 i 4 litrowymi to raczej lipa.

Podrabiają na pewno chińczyki kitajce a co do olejów to rozlewany w Polsce musi i tak mieć swoje parametry ale ja z przyzwyczajenia zamawiam z zagranicy jakoś tak dla bezpieczeństwa :) Zagranicami polski większość olejów jest w 5 litrowych bańkach a u nas rozlewane najczęściej 4litry litr trzeba przyciąć :)

Tomasso12 castrola kupuje na allegro ale tego z Niemiec nie polskiego.Na żadnej bańce nie ma nic po Polsku i taki ciągle kupuje...

Wiem tylko,że jak auto bierze olej albo się gdzieś poci do dobrym olejem będzie valvoline max life produkują syntetyk i pół syntetyk.

Tu przykład:VALVOLINE MAXLIFE SYNTHETIC 5W40 4L FILTRY -30% (2158782426) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i OLEJ VALVOLINE 10W40 5L SUPER CENA.MAMY FILTRY !!! (2165551239) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zastanawiam się nad syntetykiem bo mi bierze lekko olej.

Popieram miałem mobil przeszedłem na valvoline 10w 40 jest naprawdę dobry to olej z wyższej półki :lol:

Ja od jakiegoś już czasu leję Liqui Moly.

Nie narzekam i myślę, że nie będę zmieniał firmy. Silnik pracuje równo, oleju nie dolewam, jeżdżę od zmiany do zmiany.

Zalałem też ten olej bratu do Toyoty Celici i tam zmiana była diametralna - silnik zaczął dużo płynniej chodzić.

Sporo osób oleje Liqui Moly poleca i ja sam szczerze ten olej polecam.

Jak obiecałem. Jestem po wymianie oleju i filtrów. Różnica kolosalna. Silnik został podwójnie wypłukany preparatem Liqui Moly. Zleciał z niego syf jak smoła, gęsty i brudny, silnik zalany olejem liqiu 5w40. Silnik odżył, wyciszył się, naprawdę polecam . Ale żeby nie było, zaraz po wymianie trzasnąłem trasę do stolicy, pokręciłem się tam trochę i wróciłem, łącznie około 500 km. Najciekawsze jest to, iż wcześniej jak wciskałem pedał powyżej 4500 tys.obr. wydobywał się lekki dymek, teraz to znikło. Produkty super, z tego co doczytałem się z opakowania oleje i produkty mają rekomendację BMW.