Jaro Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 I pytanie co i jak zrobic aby ten tyl nie tarl, jaki dystans i czy ta opona 245 nie bedzie zle wygladala na feldze 8J. Żeby nie tarło to wywal dystans, a opona 245 na 8 calach będzie wyglądać słabo. Ja mam 9 cali i opona 235 i jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek530d Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 ja mam u siebie mam 8j ET 20 felgi 18'' opony 235 i teraz chce dorzucic jeszcze dystans jakis mały ok 10-15mm bo jest troche schowana albo mi sie tak wydaję wcześniej miałem załozone opony 245 i to jest max na taką felge, nie wyglądała ta opona źle ale dystans musisz zmniejszyć. Więc skoro u mnie przy 245 ET20 nic nie tarło to musisz do tej felgi co masz dać dystans min 15mm i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opony zakupione - wydaje mi ze opona lezy bardzo ok, opinia nie tylko moja, a czy czuć róznice - chyba jeedynie przy ruszaniu. W pon wrzuce fote jak lezy na feldze Daj fote, to ludzie zobacza jak lezy P.S. Dystans oprocz wygladu poprawia troszke przyczepnosc, nie? Bo rozsaw kol sie poszerza, dobrze mysle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Żeby nie tarło to wywal dystans, a opona 245 na 8 calach będzie wyglądać słabo. Jaro co masz na mysli mowiac slabo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Żeby nie tarło to wywal dystans, a opona 245 na 8 calach będzie wyglądać słabo. Ja mam 9 cali i opona 235 i jest ok... Jaro, co masz na mysli mowiac slabo? a jesli chcialbym zostawic 225 na wszystkich czterech kolach to jak z dystansami na przod i tyl tak aby nie byly bardzo schowane kola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 U mnie tył 255 40 17 i jest super naleśnik ale zawieszenie od M5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) A ja mam 225/35/19 na 10J [ATTACH=CONFIG]19194[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]19195[/ATTACH] Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez chiccoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ja mam 523 i lato mam 225 szerokość i to w zupełności wystarczy do motoru do 200km im wsadzisz szersze tym wolniej przyśpieszysz,komfort spadnie,a spalanie wzrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 A ja mam 225/35/19 na 10J [ATTACH=CONFIG]19194[/ATTACH] co ta za opona :?: bo bez rantu ochronnego jakoś dziwnie wygląda taki naciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Panowie, nadal nie wiem jak sytuacja wyglada w mojej sytuacji. Pytalem o dystanse, ile trzeba zwalic aby opona 225 nie tarla z tylu a wygladaloby to wzglednie, a ile na opone 245, i jak w tedy z przodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Panowie, nadal nie wiem jak sytuacja wyglada w mojej sytuacji. Pytalem o dystanse, ile trzeba zwalic aby opona 225 nie tarla z tylu a wygladaloby to wzglednie, a ile na opone 245, i jak w tedy z przodem? jak nie dostałeś odp,jak dostałeś Żeby nie tarło to wywal dystans, to było do 245,a ciężko ci przełożyć 30mm z przodu na tył i sprawdzić :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Tak jak Pawelo napisał, przełóż dystans z przodu na tył i sprawdź. Chiccoo co to za opona??? Ja mam 265/30/19 na feldze 9.5 cala i wygląda podobnie jak ta Twoja, może trochę mniej naciągnięta, no i mam rant ochronny, co to za wynalazek bez ochrony rantu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 A więc zostaw 225 i będzie ok bo na 8 calach 245 wyglądają trochę baloniasto. Ja na przodzie mam 8,5 cala i opone 215/40 r17 denerwuje mnie tylko tył bo tam mam 10 cali i opone 225/45 r17 zmienie na tyle profil na 35 i powinno być ok. A co do ocierania heh jeśli nie ociera to znaczy że jest za wąsko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi