Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam u siebie mam 8j ET 20 felgi 18'' opony 235 i teraz chce dorzucic jeszcze dystans jakis mały ok 10-15mm bo jest troche schowana albo mi sie tak wydaję ;) wcześniej miałem załozone opony 245 i to jest max na taką felge, nie wyglądała ta opona źle ale dystans musisz zmniejszyć. Więc skoro u mnie przy 245 ET20 nic nie tarło to musisz do tej felgi co masz dać dystans min 15mm i będzie git.

Opony zakupione - wydaje mi ze opona lezy bardzo ok, opinia nie tylko moja, a czy czuć róznice - chyba jeedynie przy ruszaniu. W pon wrzuce fote jak lezy na feldze :)

Daj fote, to ludzie zobacza jak lezy :)

P.S. Dystans oprocz wygladu poprawia troszke przyczepnosc, nie? Bo rozsaw kol sie poszerza, dobrze mysle?

Żeby nie tarło to wywal dystans, a opona 245 na 8 calach będzie wyglądać słabo. Ja mam 9 cali i opona 235 i jest ok...

Jaro, co masz na mysli mowiac slabo? a jesli chcialbym zostawic 225 na wszystkich czterech kolach to jak z dystansami na przod i tyl tak aby nie byly bardzo schowane kola?

Panowie, nadal nie wiem jak sytuacja wyglada w mojej sytuacji. Pytalem o dystanse, ile trzeba zwalic aby opona 225 nie tarla z tylu a wygladaloby to wzglednie, a ile na opone 245, i jak w tedy z przodem?

jak nie dostałeś odp,jak dostałeś

Żeby nie tarło to wywal dystans,

to było do 245,a ciężko ci przełożyć 30mm z przodu na tył i sprawdzić :?:

Tak jak Pawelo napisał, przełóż dystans z przodu na tył i sprawdź.

Chiccoo co to za opona??? Ja mam 265/30/19 na feldze 9.5 cala i wygląda podobnie jak ta Twoja, może trochę mniej naciągnięta, no i mam rant ochronny, co to za wynalazek bez ochrony rantu?

A więc zostaw 225 i będzie ok bo na 8 calach 245 wyglądają trochę baloniasto. Ja na przodzie mam 8,5 cala i opone 215/40 r17 denerwuje mnie tylko tył bo tam mam 10 cali i opone 225/45 r17 zmienie na tyle profil na 35 i powinno być ok. A co do ocierania heh jeśli nie ociera to znaczy że jest za wąsko:)