Piter17 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]witam panowie .... sprawa wyglada tak... 3 dni temu auto odpalalo bez mniejszych problemow jak caly ostatni rok uzywania... az dwa dni temy przestawilem auto na slonko bo chcialem lusterko zdjac a ze w cieniu zimno bylo to na slonko przestawilem... zrobilem co zrobic mialem... autko troche na zaplonie stalo jak silniczk sprawdzalem... nie wiem czy to ma jakoes znaczenie ... a wczoraj wsiadam przekrecam kluczykiem i ku mojemu zdziwieniu nie odpala... krece krece niby chce zalapac ale :cenzura:.... wykrecalem swiece mokre... ale sprawdzalem iskre niby jest... swiece sprawdzalem na masie pociagnietej od sruby na kielichu i byl mocny blysk ... na glowicy troszkie slabsza... co moze byc przyczyna ze nie odpala?? juz skonczyly mi sie pomysly[/TD] [/TR] [/TABLE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Podłącz pod kompa najlepiej mi nie palił jak czujnik wału padł a drugi raz jedna sonda padła i nie palił ale urwał się tylko kabelek więc sprawa zalutowana i zaizolowana i hula do dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 (edytowane) a czujnik walu moze tak pasc z gnia na dzien bez obiaw zadnych?? bez sondy nie powinien na awaryjnym trybie odpalic?? a przy padnietym wale to chyba tez iskry nie powinno byc?? nie sprawdzilem jeszcze masy moze slaba jest?? koty wchodza mi na parkingu pod samochod moze uszkodzily cos?? jakis kabelek?? Edytowane 8 Marca 2012 przez Piter17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 skoro jest iskra i paliwo,to powinien odpalić,choćby zawarczeć,ja jednak obstawiam czujnik wału,sprawdź go,bo lubi się kabel upalić,i miałbyś nagłą przyczyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 a czujnik walu moze tak pasc z gnia na dzien bez obiaw zadnych?? może, często tak bywa, że jak pada czujnik to auto chodzi normalnie, zgasisz i już koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 (edytowane) jak dlugo krece to tak jakby juz palil a skoncze krecic to gasnie... a jak sprawdzic ten czujnik?? wrazie co to na takim by dalo rade ?? NOWY CZUJNIK POŁOŻENIA WAŁU BMW 3 E36 5 E39 E38 !! (2151176964) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Edytowane 8 Marca 2012 przez Piter17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 najszybciej kompem,można też pomierzyć,ale to już ktoś niech podpowie jak,jest też możliwość taka jak pisałem,ponaciągaj osłonki,koszulki,czy aby nie jest urwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 a patrzałeś mase na silnik?? często gęsto jajca się robią jak nie ma połączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 najszybciej kompem,można też pomierzyć,ale to już ktoś niech podpowie jak,jest też możliwość taka jak pisałem,ponaciągaj osłonki,koszulki,czy aby nie jest urwany można pomierzyć zwykłym multimetrem, jak chcesz to podam Ci prawidłowe odczyty, ale nie teraz bo ide spać po nocce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 na mase patrzylem niby jest... prostownikiem sprawdzalem... plus do plusa a minus dalem do glowicy... i niby bylo... bylbym wdzieczny za podanie prawidlowych odczytow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Kolego jeśli chodzi o czujnik to w grę wchodzi raczej oryginał aby pochodził ja wymieniałem na siemensa vodo koszt czujnika wału 300zł a wałka podobnie 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 w chwili obecnej nie dysponuje takimi środkami... chce zęby chociaż na tym czujniku z pół roku pochodziło... a później już będzie mnie stać na oryginał... zalezy mi zeby szybko i tanio narazie to zrobic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Ale za podróbę zapłacisz 150zł a po 3-6 miesiącach będziesz znów musiał kupić. Ewentualnie celuj w używkę. Tak czy siak najlepiej by było podłączyć pod kompa bo teraz to jest trochę strzelanie w ciemno. Przecież u Ciebie w okolicy jest cała masa fanów BMW. Wielu z nich ma interfejs i pewnie pomogli by w potrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 lub wogóle nie zagada,jak lijo pisze-lepiej używka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Właśnie skumałem ze mam taki czujnik (położenia wału) ze swojego auta - sprawny - bo kutfa się pośpieszyłem i wymieniłem w ciemno...... Sprawdź najpierw kompem!!!! Będzie taniej!! W razie gdyby był potrzebny: Twoje auto jest na liście Tu masz link: RealOEM.com Part Cross-reference Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 juz problem rozwiazany... a wszystko przez super jakos paliwa na stacji bliska.... dolalem troche denaturatu swiece wsadzilem jakies tam inne uzywki .... i kreci kreci az przepchal paliwo i zaskoczyl... odrazu na stacje orlenu verve 98 zalalem i lata dalej jak nowka sztuka;p.... a stacji Bliska z orlenu nie polecam.... przynajmniej nie w toruniu.... tankowalem tylko za pare zl a paliwo w pistalecie zamarzalo.... jednak w baku woda zostala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 możliwe,ale troche dziwne,a może pompka przysiada?też tak miałem,raz jeździł super,za jakiś czas nie odpalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 dzwoń do UOKiK-u lub na policje żeby sprawdzili jakość paliwa bo masz problem z autem po zatankowaniu na tej stacji!!!!!! lub napisz tu!! UOKiK - Produkty - Jakość paliw - Zgłoszenie paliwa złej jakości - formularz może wkońcu poprawi się jakość na polskich stacjach!!!!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Może być paliwo mi ciężko palił jak zalałem 95 na orlenie,musiałem zalać vpower pół baku i potem już lałem tylko 95 na bp i shell i śmiga jak ta lala. Fajna stronka można zgłaszać stacje z chrzczonym paliwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 pompka ok ... bo teraz chodzi jak nalezy... i wczesniej tez tak bylo .... tylko teraz 3 dni nie odpalal do wczoraj... noo juz zglosilem stacje... dobra stronka... kazda teraz bede zglaszal jak cos mi nie podpasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi