Marek331 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Od jakiegoś czasu mam problem z parą na szybach. Gdy rano odpalam auto wszystko jest ok , dopiero gdy włączę nawiew na szybę to w kilka sekund pojawia się na niej para. Ale jakaś taka dziwna że nie można jej zetrzeć a szyba wygląda jak popękana.Dopiero gdy silnik rozgrzeje się bardziej i nawiew podaje ciepłe powietrze to para stopniowo znika. W aucie nie ma zapachu płynu chłodniczego a jego stan w zbiorniczku jest ciągle jednakowy. Moze juz ktoś spotkał się z czymś podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 a kiedy wymieniałeś filtr kabinowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek331 Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Filtr zmieniłem zaraz po tym jak zaczęły parować szyby , ale nic nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 musisz mieć wilgoć,sprubój wyciągnąć filtr i sprawdz czy nie jest mokry itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 może zacznij od posprzątania auta?::??? odkurz dobrze piasek i zostaw np auto na dzień cały na słońcu jak będzie grzało z otwartą szybą na pare cm lub uchylonym szyberdachem:) może być bo piasek ściąga wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 w sumie racja,kiedyś jak kupowałem e34 to też okrutnie parowła,to była zima po 2 dniach strasznie mnie to denerwowało i zaczełem szukać przyczyny,okazało sie że klijent prał tapicerke i podłoga nie wyschła,postawiłem w garażu na 2-3godzinki z elektrycznym kaloryferem i uchylonymi szybami,i wszystko było git;D,a teraz po zimie może naniosłeś śniegu albo podłoga już wymięka i cały czas jest wilgoć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 A kolega czasem nie daje obiegu zamkniętego ? ... na zamkniętym autko paruje jak jest duża różnica temp... daj obieg otwary:dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ale jakaś taka dziwna że nie można jej zetrzeć a szyba wygląda jak popękana. Na to powinno pomóc porządne umycie i odtłuszczenie szyb od środka. Warstewka osadu na szybie też powoduje, że szybciej osiada na niej para i do tego maże się kiedy wycierasz... Nie polecam żadnych cudownych preparatów i ściereczek przeciw parowaniu bo w większości to shit A żeby zadziałało to i tak szyba musi być super czysta. Dobry płyn do mycia szyb (na bazie alkoholu!!!) + dobra ściereczka i będzie grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Po prostu wyciągnij wszystkie dywaniki itp i wysusz dobrze. Najlepiej jeszcze jakbyś całą tapicerkę na podłodze wysuszył. I po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Jak wyżej wspominali koledzy warto zainwestować trochę czasu w porządki. Sprawdź, czy nie masz mokrej wykładziny na podłodze. Zainwestuj też w preparaty, które ograniczają parowanie szyb. Ja osobiście testowałem preparat firmy K2 i polecam. koszt ok. 20 zł, a efekt..., sprawdź samhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi