gumis.vp Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Witam wszystkich. Mam BMW E36 318i 1992 rok. W silniku nie działa drugi cylinder. Byłem u mechanika i on też nie może nic poradzić. Sprawdzaliśmy chyba już wszystko i dalej blacha. Wymieniłem wszyskie popychacze zaworowe i wszystkie dźwigienki bo były troche zjechane. Sprawdziliśmy wszystkie wtryskiwacze. Chodzą jak należy. Ciśnienie na tym, cylindrze jest prawidłowe. Wymieniłem kopółke zapłonową, paluch i świece. Nic nie pomogło. Na świecy na bank jest iskra. Kable też są sprawne na 100% Jedyne co mnie zastanawia to to, że wieca z tego cylindra jest okopcona na czarno. Jeśli ktoś z was kiedyś miał taki problem i go rozwiązał prosze o pomoc. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 możliwe że masz nadpalony zawór.u mnie tak było i niedopalał na gar :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Ja bym sprawdził kompresje na garach i wszystko jasne :wink: bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis.vp Opublikowano 28 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Jak już pisałem ciśnienie jest takie jakie powinno być. A kompresja to to samo co ciśnienie. Zawory też były sprawdzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Wymień świece, albo spróbuj je zamienić na cylindrach. Zdarza sie że nawet nowe świce są wadliwe. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis.vp Opublikowano 3 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Ciśnienie wynosi 12 bar. Wymieniłem też zawory. I nadal porażka. Świec nie zarzuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 czary-mary <bmw_3> .no jeśli kompresja jest dobra,zawory sprawdzone to pozostaje tylko chyba coś z iskrą,może iskra jest ale w nieodpowiednim momencie?. może kable masz pozamieniane?.kopółkę założyłeś nową?.i dla pewnoście przełóż np. wtrysk z 3 na 2 gar i sprawdż czy wtedy jest ok.wiem że już to robiliście ale może gdzieś coś pomineliście :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis.vp Opublikowano 4 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Kopułka wymieniona. Kable posprawdzane i nic. Wszystko wykluczyliśmy. Pozostaje tylko zapłon. [ Dodano: 4 Październik 06, 16:05 ] Albo ewentualnie komputer. [ Dodano: 5 Październik 06, 12:03 ] Sprawdzaliśmy zapłon lampą stroboskopową i wszystko jest o.k. Ale dalej nie pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 a co z wtryskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis.vp Opublikowano 6 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Wtryski były już sprawdzane i podmieniane ze dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 a jak sprawdzałeś że on nie chodzi? odłączał ci kolejno garki czy ściągałeś kable?? nierobiłeś nic z głowicą,układem wydechowym lub czymś innym w aucie przed tym jak garnek przestał chodzić? zresetuj kompa a jak nie to go może podmień albo skocz do innego mechanika,sam zmieniałeś wtryski,świece itp. czy robił to mechanik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis.vp Opublikowano 7 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Wszystko robił mechanik. I to bardzo dobry mechanik. Ja tylko nadzorowałem jego prace. Wtryski były badane oscyloskopem. Wykazało że są w porządku. Ja nic w tym aucie nie robiłem. Jak ją kupiłem to już nie chodziła na drugi garnek. Przypuszczałem że to jakaś pierdółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 no to rzeczywiście rebus... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Jeśli zdarzy sie czasem ze sobie strzeli to chyba 'ktos'zamienił tobie kable wys.napięcia.Jeśli nie palił tak od poczatku to mechanik w wiekszosci załozy to spowrotem tak jak było.pokombinuj z tym mi kiedys nie palił bo jedną (nowa) swieczke miałem wadliwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis.vp Opublikowano 16 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Kable na bank są dobrze powpinane i nie podmienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 jesli juz wszystko posprawdzaliscie i zeczywiscie jest wsio ok (iskra jest w odpowiednim momencie i wtryskiwacz pluje paliwkiem tez w odpowiednim momencie) to nie ma raczej innej mozliwosci jak cos z komputerem :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis.vp Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zbadaliśmy osiowość wałka rozrządu i okazało się, że był krzywy. Po wymianie wałka wszystko funguje o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi