Georgii Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Chodzi mi o to czym można najlepiej posmarować piszczące klamki albo suchy zamek drzwi nie chodzi o wkładkę zamka tylko tą część do łapie bolec aby zamknąć drzwi czy klapy w aucie ? Czy ma to być smar czy coś specjalnego czy może to być zwykłe wd-40 ? I jak to się ma do mrozów aby można było potem auto otworzyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki2007 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ja smaruję silikonem w spreju ( K2 SIL koszt ok. 6,0zł) wszystkie uszczelki drzwi i bagaznika, a nawet pióra wycieraczek po posmarowaniu tym fajnie zbierają wodę i nie mażą szyby- Polecam. Kiedyś w poprzednim samochodzie smarowałem wazeliną techniczną , ale mało estetycznie to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 są do tego specjalne psikadła(na piszczące zawiasy itp.)mam coś takiego,ale w garażu,jak tam będę,to ci nazwe zapisze,można też chyba suchym smarem takie części potraktować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ja smaruję silikonem w spreju ( K2 SIL koszt ok. 6,0zł) wszystkie uszczelki drzwi i bagaznika, a nawet pióra wycieraczek po posmarowaniu tym fajnie zbierają wodę i nie mażą szyby- Polecam. Kiedyś w poprzednim samochodzie smarowałem wazeliną techniczną , ale mało estetycznie to wyglądało. nie chodzi o uszczelki bo każdy spray do uszczelek będzie dobry aby były tłuste to nie przymarzną Mi chodziło o elementy metalowe itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 podłącze się pod temat, hmm a czy suchym teflonem w spray też można popsikać zamki i np gumy wycieraczek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 czy suchym teflonem w spray można popsikać... najlepszy do patelni ... nie drapac widelcem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 najlepszy do patelni... nie drapac widelcem! haha :lol: a tak na poważnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 krystian do wycieraczek żartujesz ? może olejem nasmaruj poco dają na myjni sciereczki do wytarcia szyb i wycieraczek z wosku i brudu ? pomyśl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 najlepszy do patelni ... nie drapac widelcem! Lekko nie na temat ;-) Żona do męża myjącego gary: -Nie drap po teflonie... Mąż: -Sama jesteś poteflon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Jeśli chodzi o wycieraczki to tylko wymiana wchodzi w grę. Z autopsji robię to 2 razy w roku. Po jednym zimowym sezonie pióra nadają sie tylko di pieca. Jeśli chodzi o klamki i inne elementy typu zamki it.to ja zakupiłem środek firmy Wurth Suchy smar HHS Dry-Lube. Po wyschnięciu pozostawia lekko tłustawą warswę, do temperatury -40 st. C nie zamarza i do której nie przywiera łatwo brud, w przeciwieństwie do silikonu. Srodek polecił mi znajomy z serwisu w Wawce. Polecam.happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 tomasso dobra sprawa ten smar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi