Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

...dobry!Mam pytanko czy konwerter ciśnienia doładowującego(taki elektrozawór)sterujący turbiną jest zamienny z elektroazworem EGR?Kiedyś czytałem że tak,ale cena w sklepie by temu przeczyła.Zawór pierburga do turbiny kosztuje 340-450 zł a do EGR tylko 88-98 zł.Tak więc jeśli nie ma różnicy to po co przepłacać?

Jeszcze raz tłumacze to są oba oryginały oba pierburg identyczne ten sam numer katalogowy(podobno można je zamieniać) te w których co oszczędniejsi czyścili sitka i rozbierali(też to robiłem ale nic nie dało,kupiłem używkę) z tym że ten który nazywa sie konwerter ciśnienia doładowania steruje turbiną kosztuje 88-98zł a ten pod nazwą konwerter ciśnienia sterowanie spalinami 340-450zł.Do nich dochodzą wężyki podciśnienia czarny i niebieski-no już chyba jaśniej sie nie da.Cena nowa w większości sklepów z częściami do Bmw.Po co płacić 4 stówki jak można stówkę a to lubi nawalić wiem bo 3 miesiące walczyłem z brakiem mocy i nikt sobie z tym nie poradził.W końcu wkroczył sam mistrz M z Brzegu i wymienił ale miał tylko używkę.Pytanie brzmi czy można je stosować zamiennie ,bo wtedy kupujesz 2szt. po stówce i masz na dwie strony.

Edytowane przez fastandhurry

takie same oba miałem w ręce odkręcałem czyściłem benzynką i zakręcałem po parę razy a bunie dalej brzuszek bolał ale przyszedł Pan doktor i wymienił jeden z nich i bunia wystartowała od Pana doktora tak że mało się tam u niego w bramie nie zmieściłem i teraz wiem że to ważny element i chciałbym mieć oba nowe i to po atrakcyjnej cenie

Jeśli numer katalogowy jest taki sam to no problem. Numer ozacza, że dana częśc spełnia jakieś zadania, a jeśli mówisz, że jest taki sam , to masz odpowiedź na swoje pytanie. Swoją drogą, proponowałbym założyć go na próbę, tak dla samego sprawdzenia.

11747796634 to nr katalogowy tego sterownika - zaworu jak i na turbo i EGR

i cena ta sama na sronie katalogowej BMW

ZAWÓR EGR TURBINY BMW 3 E46 E90 5 E39 E60 E61 (2123557974) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Edytowane przez wojtek530d