maniak Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Witam, Zazwyczaj nie wyjeżdżam butli do końca, ale ostatnio mi się zdarzyło i ku mojemu zdziwieniu weszło tylko 38 litrów! Z tego co pamiętam kiedyś wchodziło koło 41/42 litry na pustej butli. Pisząc pusta butla mam na myśli, że instalacja automatycznie przełącza się na benzynę. Wydaje mi się, że po prostu instalacja nie daje już odpowiedniego ciśnienia, czyli reduktor się kończy. Spotkaliście się kiedyś z taką sytuacją? Pierwsze co to wymienię filtry i zobaczymy. Spotkaliście się kiedyś z taką sytuacją? Instalacja BRC sequent24, przejechane na niej już około 90 tys. kilometrów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Nie jest tak, że w różnych temperaturach gaz ma różną pojemność (teraz jak jest zimno to wchodzi mniej gazu, a jak jest ciepło to więcej)? Nie jestem żadnym specem, także jak się mylę to mnie poprawcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 jest tak, ale akurat w niższej temperaturze gaz ma mniejszą objętość, więc teoretycznie powinno wejść go więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 wymiana filterkow na pewno nie zaszkodzi,ale nie ma to nic wspolnego z iloscia tankowanego gazu parownik rowniez,mysle ze problem to nizsze temperatury jak pisze kolega sagui,albo plywak sie zacina przy prawie pelnej butli i wtedy zawor odbija,poczekaj az zrobi sie cieplej i zobaczysz,generalnie brc to dobra instalacja pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 A na tej samej stacji tankowałeś za każdym razem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 A na tej samej stacji tankowałeś za każdym razem ? Na różnych tankuje, wyjeżdżę znowu do końca butlę i zobaczymy ile teraz wejdzie, jest już trochę cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 To może być lekko zmienione ciśnienie gazu i słabsza pompa gazu wtedy wejdzie na każdej stacji inaczej Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Na różnych tankuje, wyjeżdżę znowu do końca butlę i zobaczymy ile teraz wejdzie, jest już trochę cieplej. Spróbuj przynajmniej 2 razy zatankować na tej samej stacji po wyjeżdżeniu całego zbiornika Dla przykładu jak Pola tankuje BMWCorsę to na jednej stacji pełny zbiornik to 29 litrów a na drugiej max to 26,5 litra sprawdzone kilkakrotnie , ilość zależy od stacji gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Dla przykładu jak Pola tankuje BMWCorsę to na jednej stacji pełny zbiornik to 29 litrów a na drugiej max to 26,5 litra sprawdzone kilkakrotnie , ilość zależy od stacji gazu Każda stacja ma pompę o innych parametrach jedna bardziej nabije druga mniej proste im nowsza pompa lub po remoncie nabije więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Każda stacja ma pompę o innych parametrach jedna bardziej nabije druga mniej proste im nowsza pompa lub po remoncie nabije więcej... Dobrze powiedziane u mnie też tak było i teraz tankuję na jednej stacji jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Wczoraj zatankowałem do pełna, weszło niecałe 39 litrów... następnym razem pojadę na inną stację, może wejdzie więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Dobrze powiedziane u mnie też tak było i teraz tankuję na jednej stacji jest OK Ja też tankuję na jednej stacji chyba,że lecę daleko w trasę to wiadomo,że może się skończyć LPG i trzeba nabić na innej. Ogólnie mam stacje teraz taką nie markową ale z dobrym gazem i leje za 2,74 litra LPG.Nie będę przepłacał za Bp czy Shella na których jest 15 gr więcej na litrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 . następnym razem pojadę na inną stację, może wejdzie więcej... albo mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Ja też tankuję na jednej stacji chyba,że lecę daleko w trasę to wiadomo,że może się skończyć LPG i trzeba nabić na innej.Ogólnie mam stacje teraz taką nie markową ale z dobrym gazem i leje za 2,74 litra LPG.Nie będę przepłacał za Bp czy Shella na których jest 15 gr więcej na litrze gdzie ta stacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Bromba na rogu wrocławskiej jak ten nocny jest,czyli na krzyżówce. Polecam tam gaz jest dobry i zawsze tańszy ostatnie tankowanie było po 2,68 więc poco na Bp czy Shell płacić 2,88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 dzięki,skorzystam i to juz niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Nie dziękuj tylko kawę stawiasz na Bp z mlekiem i brązowym cukrem jest pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 mówisz? nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Bromba na rogu wrocławskiej jak ten nocny jest,czyli na krzyżówce.Polecam tam gaz jest dobry i zawsze tańszy ostatnie tankowanie było po 2,68 więc poco na Bp czy Shell płacić 2,88 Georgi no i na tym podtlenku lepiej zapindala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Ja pełną butle uważam tankowanie w zakresie 49-51 L.Nie dziwi mnie że są takie rozbieżności. Co do tankowania to ja leje na Swojczyckiej 2,65zł-(8gr biznestank)=2,57zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Są rozbieżności ponieważ każda stacja ma inną pompę gazu + do tego dochodzi temperatura otoczenia.Więc stawiam nawet na +- 5l lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi