Oibis Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Przedstawiam jak zrobiłem większe = lepsze hamulce w swojej e30 bez zmiany rozstawu i ilości śrub. Patrzcie i podziwiajcie Hosting Zdjęć-2012-02-21 14.23.53.jpgHosting Zdjęć-2012-02-21 14.24.37.jpg Hosting Zdjęć-2012-02-21 14.45.31.jpg Hosting Zdjęć-2012-02-21 14.46.15.jpg Hosting Zdjęć-2012-02-21 14.46.24.jpg tarcza 300mm 4x100 28mm, zaciski i klocki e34 v8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Jeśli ktoś jest zainteresowany i chce takie coś u siebie to mogę sprzedać tarcze, zaciski + adaptery i udzielić instruktarzu co i jak trzeba zrobić. Pisać na priv albo kom 791 982 532 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Hosting Zdjęć-2012-02-21 14.46.24.jpg Ale na tym zdjęciu to i tak masz klocki z tarczy 280mm tak więc czy to będzie napewno wydatniejsze ? a poza tym to jeśli się nie mylę założyłeś polskie Mikody , miałem takie w escorcie RS ale nie były one wcale lepsze od pełnych ATE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 klocki są z e34 v8 czyli na tarcze 302mm a moja tarcza jest 300mm mikody, nie wiem czy lepsze czy gorsze od ATE ale napewno 40mm większe i 4mm grubsze od seryjnych więc napewno będzie lepiej hamowało ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 tak wygląda na aucie Hosting Zdjęć-2012-03-03 15.59.11.jpg Hosting Zdjęć-2012-03-03 16.24.55.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 nio to teraz będzie ładnie hamować, a i na wyglądzie smaczku dodało:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 A co z tylem? Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 niestety bebny, nie wszystko na raz, narazie kończe projekt z kompresorem, już wszystko zamontowane teraz zbieram na hamownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 To jest dział giełda ??? bo nie kumam o co tu chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 a ty "mordulec" pkt nabijasz takimi głupimi postami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 a ty "mordulec" pkt nabijasz takimi głupimi postami ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 a ty "mordulec" pkt nabijasz takimi głupimi postami ? ... czasem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 klocki są z e34 v8 czyli na tarcze 302mm a moja tarcza jest 300mm mikody, nie wiem czy lepsze czy gorsze od ATE ale napewno 40mm większe i 4mm grubsze od seryjnych więc napewno będzie lepiej hamowało ! jakie najmniejsze koło teraz wchodzi :?: pokaż foto adapterów To jest dział giełda ??? bo nie kumam o co tu chodzi ? a niby czemu miały by być w giełdzie :?: jak dla mnie to pomoc w "zrób to sam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 a ty "mordulec" pkt nabijasz takimi głupimi postami ? .... nudzi mi się .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 a niby czemu miały by być w giełdzie jak dla mnie to pomoc w "zrób to sam" To po co wystawia je na sprzedaż ??? Dla mnie giełda a nie mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 po 1 w założeniu miałem pokazanie jak zrobiłem większe hamulce, a dodałem tylko post że jakby ktoś takie chciał u siebie to mogę sprzedać taki komplet i powiedzieć co i jak bo jest sporo roboty przy tym, nie zależy mi wcale na zarobku, ceny takie jakie ja zapłaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 a po 2 to nie wiem jakie minimum koło wejdzie na moje oko 16" może jakaś 15" cudem na moich 17'' między zaciskiem a kołem jest ok 3cm może niecałe nawet miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 a niby czemu miały by być w giełdzie jak dla mnie to pomoc w "zrób to sam" nie wiem jaka to pomoc, dla mnie to jest oferta sprzedaży również większą pomoc znajde na www.300mm.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Wszystko ok aby takie hamulce zakładać trzeba mieć co wychamowywać. Jeśli ktoś ma swapa powyżej 200ps przy budzie e30 można kombinować ale towtedy praktycznie wszystko musi wylecieć z zawieszenia i chamulców. Ps pomp chamulcowa jest obliczona do danego obwodu zaciski mają swoją pojemność i pompa jest obliczona pod to jeśli wymienimy zaciski bez pompy to połowa sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 pompa jest z e32 750i więc dopasowana do tego układu, pomoc znajdziesz na 300mm.de ? to sobie tam szukaj i zapłać za same adaptery 150 euro i ciekawe czy tam ktoś ci wyjaśni co i jak. Wogóle co to za forum, tylko krytykować każdego potraficie. I mam co wyhamowywać bo jest ponad 200KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 pompa jest z e32 750i więc dopasowana do tego układu, pomoc znajdziesz na 300mm.de ? to sobie tam szukaj i zapłać za same adaptery 150 euro i ciekawe czy tam ktoś ci wyjaśni co i jak. Wogóle co to za forum, tylko krytykować każdego potraficie. I mam co wyhamowywać bo jest ponad 200KM Taaa uwzięliśmy się na Ciebie :dance: -zrobiłeś konwersję hampli to zrób ładne fotostory + opis i wrzucaj na forum , nawet jest taki dział do takich modyfikacji domowej roboty. -ale jak chcesz tym handlować , to wrzucaj w giełdę a nie świrujesz :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Wogóle co to za forum Ja się tam nie znam ale podobno to forum BMW :-P Nie stresuj się kolego, jeśli chcesz się podzielic swoją wiedza to chwała Ci. Pewnie wiele osób chętnie z niej skorzysta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 na forum jestem od niedawna to wystarczyło podpowiedziec co i jak a nie krytykować i wcale nie chce niczym handlować tylko chciałem pomóc jeśli ktoś takie coś u siebie chciałby zamontować a nie płacić szwabowi 1800 euro za to samo. Zrobiłem te "fotostory" a jak jest w złym dziale to jakiś moderator może to przenieść. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Możesz wrzucic tutaj BUMA SERWIS czyli SAM NAPRAWIAM BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 temat przeniesiony do odpowiedniego działu, czyli ten temat uważam za zamknięty, pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi