Wilkov Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Siema Panowie, jako,że touring będzie się kłaniał teraz matce ziemii,to mam prośbę-jakie spężyny i amortyzatory polecacie? W sumie to obniżę chyba tylko przód.43mm? Wszelkie rady/sugestie mile widziane. Pozdr Aha,by nie robić niepotrzebnie drugiego tematu-http://moto.allegro.pl/komplet-zestaw-bmw-e34-wahacze-laczniki-gumy-sta-i2115194434.html ma coś takiego sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 :mrgreen: za tyle elementów za mała cena więc pewnie tandeta ja w swojej e34 2,5 tds sedanie miałem wsadzone tylko czerwone sprężyny HR bodajże coś około -40/-40 a amorki zwykłe i nie narzekałem na komfort jazdy i przyczepność ale polecam wsadzić komplet sprężynki i amorki koszt nie będzie przekraczał 800zł za nowe TA-TECHNIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 (edytowane) BMW KONI KONI !!! E34 E34 tylne amortyzatory (2123387572) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Edytowane 20 Lutego 2012 przez galone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 BMW KONI KONI !!! E34 E34 tylne amortyzatory (2123387572) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo zarzucisz jakie używane ale w dobrym stanie czemu nie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 tak wyglądał mój turas a jest prawie taki jak twój tyle że koła miałem 18'' -40/-20 na standardowych amorkach:) a ten komplecik co pokazałeś to nic dobrego... jeśli chcesz tym autem jeździć to jedź na diagnostyke wytrzepią Ci całe auto i będziesz wiedział co i jak.. i to co ma luzy wymienisz na markowe cześci i będzie gitara:):dance: Shot at 2011-04-24 Shot at 2011-04-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 jakby dyzia byłej przód poszedł z 2 cm w dół to by było chyba idealnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 jakby dyzia byłej przód poszedł z 2 cm w dół to by było chyba idealnie.... X2 podpisuję się pod tym :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Dyziu popieram chłopaków. 2 cm tylko z przodu i będzie pięknie. ale nie powiem auto pięknie utrzymaneuklon_bmw. gdzieś ty taką perełke wyrwał i za ile:shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Sory Wilkov za off topa:):lol: ale nie powiem auto pięknie utrzymane.gdzieś ty taką perełke wyrwał i za ile gdzie to w Łodzi... i już sprzedałem w maju zeszłego roku do częstochowy:) za ile to jedno a ile włożyłem to drugie!! jakby dyzia byłej przód poszedł z 2 cm w dół to by było chyba idealnie.... no powiem że może i tak ale niewiem czy za mało by nie było!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Używanego zawieszenia nie chcę na pewno. Dyziu-a dało się tak jeździć?Niestety turas jest autem użytkowym,zatem nie może bać się progów zwalniających:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Siema Wilkov Niestety turas jest autem użytkowym,zatem nie może bać się progów zwalniających:) To po cholerę w ogóle chcesz coś obniżać?? Nie rozumiem. Zwłaszcza że wiem, że dużo jeździsz. Zrób e34 do jeżdżenia tak jak jeździło do tej pory Do takich zabaw w obniżanie kup sobie E30 już po swapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Dyziu-a dało się tak jeździć?Niestety turas jest autem użytkowym,zatem nie może bać się progów zwalniających oczywiście że dało się tak jeździć i to bardzo fajnie:) nie jest to gleba aby trzeć miską (bo m50 ma to do siebie że ma nisko dosyć miske:) ale był mały niedosyt dlaczego tylko 4cm w dół??? hmm troche mało mogło by być z 6:) ale wtedy było by tak jak Dziki miał czyli przy szorowanie miską co w rezultacie trzeba było spawać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 ale był mały niedosyt dlaczego tylko 4cm w dół??? hmm troche mało mogło by być z 6 ale wtedy było by tak jak Dziki miał czyli przy szorowanie miską co w rezultacie trzeba było spawać!! Dyziu ja sie w spawanie nie bawiłem-uderzyłem kilka razy aż się posikała i wymieniłem michę własnoręcznie(fak 5h wkur..ania). Przy glebie -60 zakładanie kół 17-18 cali podnosi michę realnie wyżej od strefy zero:)-kwestia tylko ile da się wejść od góry w nadkole. Z punktu widzenia użytkowego -Wilkov- nie kładź jej tak nisko. Przy 15 calach i miałem miskę na tyle nisko ,że co chwilę gdzieś się przeszurała/do podziemia wielu galerii był kłopot a przez progi zwalniające w kość dostały progi e34 zaraz za przednią osią. Latem przechodze na 17tki więc będzie troche mniej ryzykownie a w zimie uważam-jak walnę jeszcze raz to podnoszę lochę do standardu. miska w m50 (przynajmniej u mnie jest 1,5 cm poniżej dolnej linii zderzaka przedniego-fest wnerwiajace jak podjeżdzasz do krawężnika na parkingu przodem- zderzak nie szurnie a zatrzymujesz się na misce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Dyziu ja sie w spawanie nie bawiłem-uderzyłem kilka razy aż się posikała i wymieniłem michę własnoręcznie(fak 5h wkur..ania). pardom.............. wydawało mi się że spawałeś ale to już prawie rok temu o tym Rozmawialiśmy więc mogłem coś zapomnieć hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Tak jak Dziki pisze, na 17,18 cali powinno być spoko, ale to latem. A przyjdzie zima, zimówek pewnie nie masz 18", więc auto idzie jeszcze w dół, a michą cały czas po śniegu jak jest zasypana droga Do czego pije? Gwint ! (pół żartem, pół serio, ale może być problem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Siema lijo:)Chce ja troszke z przodu obnizyc,by nie wygladala jak koza,ale bez przegiec,by moc jezdzic.czyli 3,5cm i 17stki powinny byc ok?na e30to trza Miec czas,a z tym coraz ciezej;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Wilkov, a tak sie spytam. Masz nivo u siebie, czy one w m50 nie wystepowaly? Pytam sie bo tez mialem checi w mojej bylej 530 turasie na obnizenie, ale nivo mialem wpakowane z tylu. Ja osoboiscie mysle, ze to ze jezdzisz ja na codzien nie skresla obnizenia, tylko niech twoje fantazje ciebie nie poniosa i nie glebuj o 60mm Mysle, ze 40/30 jest maks ile powinienes pojsc jako kompromis miedzy wygoda a wygladem. Druga sprawa, jesli juz obnizysz, koniecznie zakladaj oslone miski olejowej. Ja za oryginal z ASO zaplacilem cos kolo 550zl brutto jesli dobrze pamietam, dobra inwestycja i moze zaoszczedzic ci niezlego bubla. I Wilkov, jesli szukasz wygladu - po pierwsze zaloz sobie jakies ladne 17 calowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 BMW Syndykat :: Zobacz temat - amortyzotory fk przd e34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 za tą cene miałem fk na 2 osie nówki na allegro:):4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Woz-myślałem o 35mm na przód tylko...nivo w moim aucie jest dyskusyjne-nie "czułem"tego klasycznego pompowania,choć płyn od wspomagania mam jakbym miał z nivo. Ładne 17stki powiadasz...ano były ładne sznycle we Wro,ale musiały pójśc w obieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Woz-myślałem o 35mm na przód tylko...nivo w moim aucie jest dyskusyjne-nie "czułem"tego klasycznego pompowania,choć płyn od wspomagania mam jakbym miał z nivo.Ładne 17stki powiadasz...ano były ładne sznycle we Wro,ale musiały pójśc w obieg Woz nivo w m50 jak najbardziej i nie tylko w turasach ale i sedanie, przykładowo moja czarna 520 miała sprawne i jeździło się bardzo przyjemnie, ktoś mógł by powiedzieć że tego nie czuć ale czuć i to bardzo, zwłaszcza jak trzeba zjechać z kompletem pasażerów z krawężnika Nie trzeba czuć pompowania chociaż czasem słychać jak pompa dobija ciśnienie(takie krótkie bzyczenie po uruchomieniu silnika), jak chcesz wiedzieć czy masz to zerkniesz na amorek i widzisz czy jest z nivo czy bez Co do siedemnastek to mi jakoś zawsze udaje się coś ciekawego przygarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Lucius-a moze Twoj magiczny garaz zrobil sie mnie magiczny i sznycle tam sie nie mieszcza?:)albo jakas daytona jest nieużywana? dobra Panowie-tak konkretnie-firma TA-TECHNIX?jakos nie kojarzy mi sie za dobrze,ale chyba ktos od nas latał na tym?Na allegro nic ciekawego w sumie nie znalazłem;/Czy dać zwykłe amortyzatory i spęzyny sportowe z przodu -35mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi