Gość ChriS. Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Jak w temacie, spotkalem juz sie z roznymi opiniami. Ci, ktorzy nie maja mowia, ze to jest zle. Ci, ktorzy to maja mowia, ze dziala. Spalanie potrafi o 50% spasc, a sprzet kosztuje 1000zl. Nie ma zlego wplywu na silnik, a czasem nawet dodaje kilka koni. Ogolnie ciekaw jestem czy ktos ma taki system u siebie, badz zna osobe, ktora sie tym zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Chris,nawet nie szukam co to jest,spalanie spadnie o 50%:mrgreen:,zamontuje trzy sztuki,będę o 50% do przodu, sory,ale nie wierze w cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 a ja jedno sprzedam i spali mi 150% hihihihi Chris, nie wierz w bajki. Jak ma Cię wieźć, to musi wziąć odchyłki rzędu 1-2 litrów rozumiem, ale 50% to jakaś bajka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 dokładnie,uwierze w takie oszczędnośći,zresztą wlazłem jednak na tą stronę,piszą o 25% i cena 410oiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 LPG spalanie wieksze o 2 litry a oszczedność kasy 50% do v8 ~4500zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 20 koni mu dalo. Nie chodzi o bajki czy nie. Kazdy dobrze wie, ze samochody na wode juz robili, a ich tworcy sa na biezaco mordowani. Mafia paliwowa.. Skad wiecie ile takich patentow istnieje, lecz jest sukcesywnie blokowanych? Mi nie chodzi tyle o oszczednosc co o ciekawosc no i jesli ktos by mi powiedzial, ze zalozyl to do 4.4 i spalanie spadlo mu 4 litry, a dostal 20 koni to bym pojechal zalozyc. Chodzi o sam fakt czy takie cos istnieje, no moze nie te 50%, ale te 25% to moze sie da zrobic <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 no teraz ,to już całkiem ,mniejsze spalanie-więcej mocy,takie rzeczy tylko w erze panie,możliwe,że jakieś oszczędności to daje,słyszałem coś o tym ,ale nie zainteresowało mnie to jakoś,bo po prostu nie wierze w takie cuda,ale jeśli do produkcji tego weźmie się jakiś potetentat z dużymi wpływami,a daje to jakieś oszczędności,to trzeba to będzie sprzedać,a wtedy unia dorzuci 500% podatków do gazu i pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ale HHO to nie sa bajki. Do mieszanki powietrza i paliwa jest dodawany wodór powstający podczas elektrolizy. To na prawdę działa!!! Widziałem osobiście takie auto!!! Problem jest taki że auto z tą instalacją nie przejdzie przeglądu ponieważ nie ma przepisów które to regulują. Przed przeglądem trzeba wszystko zdemontować. A wiadomo ze montowanie i demontowanie raz w roku może powodować usterki samego urządzenia jak i innych elementów silnika i osprzętu. To tak jak by przed każdym przeglądem demontować instalacje LPG z auta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 ciekawe jestem tego bardzo ale i też skąd wziąć wodór albo jak go dodać do emisji spalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 ciekawe jestem tego bardzo ale i też skąd wziąć wodór albo jak go dodać do emisji spalania Wodór produkujesz na pokładzie. Na tym cały widz polega. Ten wodór jest potem spalany w silniku. Właśnie do tego używana jest elektroliza - czyli proces wytrącenia wodoru z cząsteczek wody. Dla polepszania efektu elektrolizy należy do wody dodawać preparat katalityczny czyli np. wodorotlenek potasu. Schemat poglądowy: [ATTACH=CONFIG]18563[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Nie ogladaliscie Uwagi w Tvn , dziadzio MB 124 od 15 lat lata na parze wodnej na wizji mowil ze osiaga 50% zysku na paliwie , banka 5l wody pompka ktora podaje wode na kolektory wydechowe ( tam woda zamienia sie w pare) poczym zasysana jest przez filtr do silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 co my ludziska jeszcze nie wymyślimy aby zaoszczędzić kilka groszy ale patent bardzo dobry :mrgreen: tylko szkoda że do benzyny :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 nie tylko do benzyny Generator HHO , LPG Diesel eHHO.pl Meyera do 2,8L (2170350232) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 No widzę sporo tych wynalazków jest na wodór na allegro i na YT .... tylko mnie zastanawia taka jedna kwestia , jaki wpływ na silnik ma dodatkowe wzbogacanie mieszanki wodorem ?? Samo podpięcie takiej instalacji , bez zmian mapy paliwowej chyba nie ma większego sensu ... orientuje się ktoś jak to dokładnie działa albo widział gdzieś to zamontowane w jakimś aucie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Kurcze temat dość ciekawy .... I o ile z napędem aut to dość specyficzny aspekt tego wynalazku , to tak sobie myślę , że spełniając następujące założenia : -mamy do dyspozycji silnik o wysokim momencie obrotowym czyli "mocny od samego dołu" ... siakieś V8 -zamontowaną baterię alternatorów które gwarantują taką ilość prądu który posłuży do wytworzenia niezbędnej ilości wodoru żeby silnik cały czas był na chodzie na samym wodorze coś jak na tym filmiku : [video=youtube;2pQeeUkPoyk] -oraz podłączony generator na wyjściu ze skrzyni -i stały dopływ wody do zbiornika To jesteśmy w stanie zbudować małą przydomową elektrownię która powinna zaopatrzyć w energię elektryczną dla 4 osobowej rodziny Pytanie ile taki silnik pochodzi na wodorze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Samo podpięcie takiej instalacji , bez zmian mapy paliwowej chyba nie ma większego sensu ... orientuje się ktoś jak to dokładnie działa albo widział gdzieś to zamontowane w jakimś aucie ?? No mnie tez to zastanawia jak to na prawdę jest z tymi mapami i wpływem na silnik. Jakieś 3 lata temu widziałem taki wynalazek zamontowany w Jeep Grand Cherokee ale właściciel (niemiec) nie był w stanie nic o tym powiedzieć. Jedynie to ze jest mocniejszy i pali mniej paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 jeśli to naprawde byłby taki biznes,to dlaczego do tej pory nie jest tak rozpowszechniony jak LPG?przecież to złoty biznes,kto by nie chciał przy tych cenach paliwa,jeździć taniej i lepiej?dlaczego nie ma setek punktów montażu tego ustrojstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 jeśli to naprawde byłby taki biznes,to dlaczego do tej pory nie jest tak rozpowszechniony jak LPG?przecież to złoty biznes,kto by nie chciał przy tych cenach paliwa,jeździć taniej i lepiej?dlaczego nie ma setek punktów montażu tego ustrojstwa? może dlatego że większość jest tak uparta jak my i nie daje wiary ze to działa, trudno uwierzyć w 50% mniej spalania, wydaje mi sie to niemożliwe, ale coś w tym na pewno jest i chciałbym to na oczy zobaczyć, kto ma na lekko do wydania 300zł to niech kupuje i sprawdzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 jeśli to naprawde byłby taki biznes,to dlaczego do tej pory nie jest tak rozpowszechniony jak LPG?przecież to złoty biznes,kto by nie chciał przy tych cenach paliwa,jeździć taniej i lepiej?dlaczego nie ma setek punktów montażu tego ustrojstwa? Dlatego, że: Problem jest taki że auto z tą instalacją nie przejdzie przeglądu, ponieważ nie ma przepisów które to regulują.Przed przeglądem trzeba wszystko zdemontować. Cały proces legislacyjny samochodowych instalacji HHO w Polsce zająłby, tak stawiam, 10-15 lat Jak jakiś misiaczek poczuje się w obowiązku zaglądnięcia pod maskę, wie co nieco o samochodach i zobaczy taką instalacje to może zabrać dowód. P.S. Właściwie to oni mogą zabrać dowód zawsze jeśli uznają że coś jest nie tak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 koledzy poszukajcie w internecie i jest temat szeroko rozpisany,czytalem ostatnio 30str tematow o hho,i jedna wielka szmira tak jak z allegro czajnikitermosy adamskiego ,suche cele itp,to kit ,jeden chlopak jest w trakcie prac na hho zeby to dzialalo to musi byc generator wielkosci samochodu a nie termosu,budeuje przyczepke do auta z generatorem hho zeby zobaczyc czy to dziala bo te smieszne z alledrogo to zwyczajny kit,druga sprawa to prad alternator nie jest w stanie wytworzyc takiego pradu zeby dac wydajnosc wystarczajaca do do produkcji hho,czyli do plynnego dawkowania w jezdzie,trzeba bylo dac z 5 alternatorow jak w tym jeepie zeby to spelnialo swoja funkcje, nastepna sprawa na zdrowy rozum jak takie to by bylo super to koncerny samochodowe by sie zabijaly o to zeby ich samochody mniej palily jakos cisza nikt z koncernow nic nie mowi,jak to by bylo super to niepotrzebne by byly hybrydy,pojazdy elektryczne,i inne wynalazki pokroju ecofrendly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 myśle że kolega ładnie to opisał i mi to wystarczy by zamknąć to w szufladzie "badziew" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 eeeh,od początku to mówie,alle nieeee,ludzie,spalanie mniejsze o 50% ???to rewolucja w motoryzacji,i sądzicie,że nikt by na tym kasiory nie trzepał?i nie mówie o cwaniakach z allegro,ale o wielkich firmach,które na samych patentach fortune by zbiły,i dla których zmiana przepisów,zwłaszcza w Polsce,wliczona by była w koszty reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Właśnie o to chodzi!! Ja jestem entuzjastą takich nowinek i z punktu widzenia teorii może to działać, ale jak to jest na prawdę to sie nie dowiemy jak ktoś z nas nie pośmiga czymś takim na co dzień. A co do pomysłu samego w sobie to zastosowanie takiego generatora w samochodzie pojawiło się pod koniec lat 80-tych w Japonii. Dlaczego nie przetrwało i się nie przyjeło?? Dobre pytanie!! Teraz temat wchodzi znów bo ceny ropy trzymają się mocno, a każda możliwość zarobku na presji cena/km jest okazją dla szarlatanów czy też pomysłowych inżynierów..... Trudno powiedzieć jak jest w tym przypadku, ale wiem ze kiedyś przed samochodami jechał jeździec na koniu z czerwoną chorągiewką ostrzegającą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 No i po to zrobilem temat, zeby dowiedziec sie tego co jest na poprzedniej stronie. Dzieki. P.S. No ale te kilka osob jezdzi na wodorze i to bez elektrowni w aucie. Jak? Jak ten dziadek od 15 lat jezdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 ale jezeli jakis zakład podejmuje sie sie zalozenia w aucie takiej instalacji chyba daje jakas gwarancje ze to działą i ze nie wyrzuca sie kasy w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi