latopyrz22 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam mam problem z zegarami wariuja mi podczas jazdy tzn.gasna i sie zapalaja na nowo.Prowdopodobnie jest do wymiany licznik z tego co doczytałem.Ale moje pytanie czy moge wymienic licznik na inna skale km. od innego modelu silnikowego? Ja posiadam IS i mam u siebie skalę 260km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 zanim wymienisz to wyczyść styki w kostkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 tak mi sie porobiło jak ten odwilż przyszedł licznik rozebrałem wyczysciłem i osuszyłem i nadal do samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prokop Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 sprawdź czujnik i ekonomizer na dyferze. tam jest taka kostka i lubią w niej styki śniedzieć ja miałem te same objawy i pomogło. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 muszę to sprawdzić ale czy to by spowodowało ze zegary i wszystkie kontrolki gasną i się zapalają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prokop Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 umnie powodowalo wariowanie zegarów i wyświetlanie błędu a co do kontrolek to może masz gdzieś luźny przewód zasilający licznik albo jakąś kostke (niekoniecznie przy liczniku) i przy złym styku masz takie objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 u mojego kolegi tez takie objawy były i tylko pomogła wymiana licznika.Ale mnie chodzi oto czy licznik z inna skala km będzie pasował do mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 powinien pasować, ale pamiętaj że musi być od silnika 4-ro cylindrowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Nie będzie pasować przerabiałem ten temat u mnie mam 1.8 a założyłem od 2.0 oszukiwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 jak patrzyłem na realOEM to niby 1,8 a 2,0 maja takie same numery wiec powinny pasować? A jak bym zakupił od 4 cylindrowego ale inna skale np 220km i zmienił środek to znaczy same tarcze od mojego 260km bedzie gitara czy tez lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prokop Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 pytanie czy będą dobre wskazania prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 prędkość będzie pokazywało dobrą,ale obroty już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 aha czyli lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 założyłem licznik od 2 litrów i jest lipa obroty pokazuje jakbym dieslem jezdził. a co do predkosci to pokazuje mi o 5km mniej niż u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 i na przebiegu zamiast km pokazywało mi literki PPPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prokop Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 tak myslałem że z prędkością też będą przekłamania. zwłaszcza po przełożeniu tarcz tak jak kolega pisał z zakresu 220 na 260. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi