HUDY Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam! Problem zauważyłem jakies 3 dni temu. Ociepliło sie do ok 0 stopni na dworze i na ciepłym silniku ( wskazówka w pionie ) auto szarpie przy zmianie biegu tj np zmieniam z 2 przy 2,5 tys obrotów na 3 i obroty spadaja do 1,5 tys i jest mocne szarpnięcie i dopiero auto jedzie dalej, gdy przekraczam 2 tys obrotowa jest juz OK. Tak dzieje mi się przy zmianie biagów 2,3,4,5. Dodam, że na benzynie nie ma takiego problemu. Tylko na LPG taka sytuacja ma miejsce. Posiadam instalacje sekwencyjną Stag 300 i redugtor czarny Gurtner i wtryskiwacze Reg Fast Co obwyniacie? Za mało gazu podaje? Reduktor zapowietrzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUDY Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 To wina paliwa! Odradzam tankowanie na Intermarche w Jelczu Laskowicach!! Zalałem tylko 7 litrów a takie objawy;/ Temat zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Hehe ja odradzam wszystkie stacje typu carrefur,tesco,intermarche, i inne małe no name stacje paliw.Nawet na orlenie nie tankuje bo auto szarpało po zalaniu paliwa 95 więc ja leje tylko BP i SHELL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 BP, SHELL i STATOIL tam mają dobry gaz, na regulację podjedź do gazownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi