Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Dożywotnia to jest tylko skóra na głowie, nie wierz w bajki. Olej w automacie powinno wymieniać się max. co 3 sezony. na skrzyni powinna znajdować się naklejka, jeśli się odkleiła jest możliwość sprawdzenia po numerze VINhappy_bmw. I nie zapomnij o nowym filtrze, to podstawa.

Zastanawiam się czy ten sam olej OLEJ PRZEKŁADNIOWY BMW PENTOSIN MTF LT1 75W-80 1L (2122506514) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. co do skrzyni mogę wlać do mostu czy w moście nie wymieniać ???Napisałem do sprzedawcy ale coś nie odpisuje...Bo,żeby zalać skrzynie manualną muszę i tak mieć 1.1Litra a do mostu 1L więc już bym wziął 3litry.Chyba,że w skrzyni 1L wystarczy wie ktoś ?

Gość odpisał na gg,że bez problemu odleje z litrowej butelki 100ml (za 10zł) aby do skrzyni wlać równo 1.1Litra także super :)

a do mostu ten OLEJ PRZEKŁADNIOWY TITAN FUCHS SINTOPOID 75W90 (2098424807) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..

Polecam napisać do niego na gadu a Ja kupie do skrzyni i mostu jak przyjdą to zalewam tu i tu świeżutki :)

Edytowane przez Georgii

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie. Mam takie pytanko, wiem że to jest forum bmw ale chodzi mi również o automatyczną skrzynie biegów chciał bym zapytać czy w mercedesie c250 turbo diesel 150KM elegance 1997r. po lifcie da się wymienić olej w skrzyni biegów, brat twierdzi że się nie da, szukał jakiegokolwiek wyjścia u siebie w mercu gdzie można spuścić olej i nic nie znalazł, mechanicy również twierdzą że się nie zmienia w tym modelu, spotkał się może ktoś z takim modelem auta? merc ma już przejechane 350 tys bez zmiany oleju w skrzyni, kupił go jako dwu latka