Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem jak tam jest w e36

ale w e46 jest na przekaźnikach które juz swoje lata maja przeciez auta nie pierwszej mlodości i sniedzieja styki trzeba przetrzec papierkiem sciernym i posmarowac smarem do styków

ja mialem taka akcje w tamtym roku zima że mi sie dzwi nie otwierały i zamykaly za pierwszym razem tylko np za 10

• 1 miesiąc temu...

dzieki mati - zrobiłem tak jak napisałeś :) zdemontowałem bok drzwi... sprawdzilem jeszcze wiązke kabli, która znajduje się w załamaniu drzwi ale tam było wszystko ok... sprawdziłem czy w ogóle jest przepływ prądu w kostce od siłownika zamka centralnego i tam tez wszystko ok... rozebrałem siłownik i sie okazało ze tam cos jest nie halo... zamówie na allegro używke siłownika i dam znac czy juz działa :D póki co mam lżejszą beemke o boczek drzwi :D pozdroo happy_bmw

popatrz wiazke co idze w klapie bagaznika standard ze pekaja kable,ostatnio robilem u siebie centralny tyl dzialal jak i u kierowcy a pasazera nie dzialal ,zrobilem wiazke i wszystku dzial,u mnie tez przestalo juz dzialac podswietlanie w bagazniku i oswietlenie tablicy,w kazdej swojej e36 robilem kable w klapie,poprostu sa stare i sie lamia

z klapą wszystko ok :) ale wiązke kabli juz zarabialem w bagazniku bo mi oswietlenie bagaznika nie dzialalo bo załamują sie kable przy otwieraniu i zamykaniu... a nie dziala mi centralny od pasazera - w coupe ... ;) wiec wszystko jasne i tyłu nie musze spr.. ;)

sprawdzilem jeszcze wiązke kabli, która znajduje się w załamaniu drzwi ale tam było wszystko ok... sprawdziłem czy w ogóle jest przepływ prądu w kostce od siłownika zamka centralnego i tam tez wszystko ok...

...prąd jest wiec to coś innego ;) Zawsze jeszcze można podpiąć siłownik na krótko pod 12V i to go wykluczy

zrobione! - ale co sie nawkur***ałem.... ;)) po pierwsze siłownik, który zamówiłem na allegro ( za 10 zł happy_bmw) nie był taki sam jak miałem oryginalnie... ja miałem kostke niebieską i 3 piny a ten siłownik ma 6 pinów i kostka czarna.... z tym akurat nie bylo problemu bo siłownik dało rade podpiąć pod kostke zasilającą. Ale problem sie pojawił gdy od spodu siłownika budowa była inna... musiałem przerobic nowy siłownik bo nie mogłem go w całości włożyć w jego pierwotne miejsce.. otoz musialem usunąc kawalek plastiku (wypalając go rozgrzanym wiertłem bo tylko to miałem pod ręką) dlatego, że metalowe mocowanie, które wadziło o ten plastik nie mogło sie spasowac i nie trzymalo sie to wszystko kupy, -że tak to nazwe. ale zrobione jest i to najwazniejsze :) pozdrawiam <bmw_1>

a tłumaczyłem "debilowi" jaki siłownik ma mi wysłać... właśnie widziałem, że siłownik w drzwiach od kierowcy ma 6 pinów... bo też rozbierałem drzwi od kierowcy bo nie wiedzialem czy dobrze składam siłownik z zamkiem drzwi od pasażera...