Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Jakbym modzil w tak ladnym autku i chcialbym je obnizyc, to zbieralbym na zawieszenie od M. Kumpel ma w Golfie Koni, ale nie wiem czy gwint i ssie to Ci powiem. A jak juz nie chcesz to wymien sprezyny na nizsze, do -30 powinny seryjne amory przezyc. Komfortu chyba zostanie wiecej :P

witam posiadam 46 i chciałbym ją obniżyć tylko zależy mi na komforcie , niestety posiadam na tą operacje tylko 1500zł co radzicie

no ja wlasnie jestem po tym temacie :D wszystko zalezy od tego jakie masz felgi (dokladne rozmiary) i ile chesz ja obnizyc :D jesli masz kola 18 albo 19" to wystarcza ci sprezyny obnizajace zeby to swietnie wygladalo nie obciazajac przy tym zbytnio seryjnych amorytzatorow (przy czym koszt kompletu sprezyn to koszt ok 400zl). jesli masz kola 17 to niestety musisz wyposazyc sie w gwint i wtedy bardziej bedziesz mogl ja zglebic (ale tutaj muszisz juz liczyc ok 1000zl)

Poszukaj sprężyn progresywnych do tego amorki .

Sprężyny progresywne BMW 3 E46 Sprężyny sportowe VOGTLAND (2063921301) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A na amortyzatorach nie zaoszczędzisz żeby właściwie to chodziło mogą być sportowe ale jak chcesz mieć komfort to zwykłe.

Polecam tobie te sprężyny ponieważ ich praca zmienia się wraz z naciskiem.

Jak to mówią tanie zabawki tylko w biedr.... .

Nie zapomnij o rozpurkach .

Ale zabawa należy do ciebie

Edytowane przez e34t

Sprężyny progresywne BMW 3 E46 Sprężyny sportowe VOGTLAND (2063921301) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

jeśli zamontuje te sprężyny na zawieszeniu bilstein tylko zwykłym nie sportowym będzie dobrze wszystko wyglądało

Auto napewno pójdzie w dół a jaki efekt chcesz uzyskać nie wiem.

Ja nie kombinuje z zawieszeniami bo nie ma u nas drug.

A poza tym co rok maxymalnie 2 lata wymieniam zawieszenie także mi się to nie kalkuluje i nie uznaje się za specjaliste.

Z tego co wiem jak chcesz uzyskać kompromis między zawieszeniem zwykłym a sportowym to tylko to.

Kiedyś kolega miał założone takie sprężyny ale w e36 320 ale nie pamiętam jakie miał amorki.

Każdy daje ci jakąś propozycje ale wybór należy do ciebie

Edytowane przez e34t

Cytat Napisał e34t Zobacz post

jeśli zamontuje te sprężyny na zawieszeniu bilstein tylko zwykłym nie sportowym będzie dobrze wszystko wyglądało

co sądzice o tych 40/40 nie zanisko bedzie dodam że na tył nowe amory blistein a na pszodzie wymieniałem latem zeszłego roku na blistein

• 2 tygodnie później...

odkopie temat bo ciekaw jestem waszych opinii na temat gwintu K-Spotr... slyszalem milion przeroznych opinii, tazunio mi odradzal a je chce sie dowiedziec czegos wiecej... roznice cenowe w przypadku tanich gwintow to jakies 200zl miedzy TaTechnix`em a K-Sportem... lepiej dolozyc i zdecydowac sie na TaT`a czy w tym przedziale cenowym (gwintow w okolicach 1000zl) nie ma roznicy?