Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem wczoraj na tej myjni CMK na krakowskiej. Nie powiem żeby du..pę urywała. Fakt piana piękna, całe auto białe ale jak nic potrzebna gąbka lub szmatka, przynajmniej w moim przypadku, gdzie auto było myte jakieś 3-4 tygodnie wstecz bo ostatnio więcej stoi niż jeździ. No chyba, że nie umiem się tym posługiwać. Jeśli ktoś częściej odwiedza myjnie to ok, w przeciwnym przypadku bez wstępnego na dwa wiadra się nie obejdzie. Nie wspomnę, że mi jeszcze 2 PLN zjadła. :P

polecam myjnie przy POMie w olawie. ulica laczaca kaufland i urzad skarbowy w olawie.temperatura wody 60st, chemia dobra, cisnienie dobre, nie oszukuja na czasie, korzystne warunki zakupu kluczyka zamiast wrzucania drobniakow. ogolnie ja jestem z niej zadowolony, czesto "sie" tam myje i polecam wszystkim z okolic :D

w Stonce jest nienajgorszy Karcher 2.39 za 350zl ;)

z dwoma lancami, mala pianownica i szczotka - cena samych tych dodatkow osobno to lekko 350zl

do spokojnego mycia autka jak najbardziej

• 7 miesięcy temu...
Hej,

jest we wrocu miejsce gdzie można by umyć auto ręcznie ale mam na myśli własnym szamponem gąbką i własną rękąlolol a później spłukać myjka ciśnieniowa?

ja zawsze biore wlasna gabke na bp kuogkuog

Chyba wypróbuje te na krakowskiej.Dzięki. Pstrykają tam pianą aktywną, prawda? A wie ktoś czy ta piana wypłukuje wosk? Pytam o to bo ostatnio wypucowałem auto: woskowanie + quick detailer. I generalnie słyszałem, że powinno sie teraz myć auto szamponem o neutralnym pH. A jak to jest z ta pianą?

Ogolnie nie mozna myc swoimi bajerami bo gonią z myjni ;/ Ja to jade wieczorem jak pusto na tych bezdotykowych. Daje aktywna piane z recznej pianownicy, czekam az zmiekczy brut i splynie. Wtedy rekawica z Meguairs i hebel. Spłukuje za 1zl i osuszam recznikiem z mikrofibry zeby zadnych zaciekow nie bylo.

Jak macie problem z zaciekami po myjni to kupcie sobie ten recznik. 30zl 60x90cm z mikrofibry. Jednym cale auto bez zderzakow wysuszycie. A dwa reczniki reczniki to juz bajka :)

Reczniik to fluffy drayer. Zobaczcie filmiki na yt :)

Ale najlepiej to lubie myc auto domem :) schodzi prawie caly dzien, ale banan na ryju jest :)

Warto przesmarować przed zimą uszczelki silikonem lub innym specyfikiem do uszczelek.

Najlepiej sie myje,woskuje i czyści pod domem,a tak to na bezdotykowej ale trzeba wziąść jakąś myjkę-gąbkę i płyn do mycia(do naczyń)dobrze odtłuszcza.

Bez ręcznej pomocy nigdy na bezdotykowej się auta nie umyje.Można jedynie spłukać ale lakier będzie brudny jak tylko wyschnie :)

Spłukujemy na początek za 1-2zł potem ręcznie jedziemy całe z płynem zaczynamy od dachu kończymy na kołach.Spłukujemy od góry do dołu,potem program woskowanie-konserwacja polimerem też od góry do dołu nie psikamy po szybach.Na koniec spłukujemy programem z wodą demineralizowaną(nie wycieramy)bo destylowana nie robi zacieków.Jesli powstają zacieki tzn.na myjni jest wałek i leci zwykła woda.lololJa w e39 sedan mieszczę się w ok 10zł z woskowaniem.Po umyciu na bezdotykowej możemy wytrzeć szyby,pióra wycieraczek,uszczelki I progi między drzwiami.Pamiętajmy aby nie trzymać dyszy ze strumieniem bliżej niż 20cm bo może uszkodzić lakier.

Kiedyś takim dużym karcherem "wózek na kołach" psikłem w sprintera i odpadło kawałek lakieru z błotnika,kiedyś też chciałem spłukać dłoń z piany i strumień rozciął mi palca.

Ale to są sprzęty do mycia np.ciężkich sprzętów,maszyn itp. takiego ciśnienia nie ma na bezdotyku bmw_1

Edytowane przez Georgii