Gość ChriS. Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Siema, zalozylem ten temat bo zobaczylem dzisiaj nowa myjnie na Shell'u. Chwala sie, ze nie rysuje lakieru, te szczoty zostaly zastapione gumkami takimi fajnymi wiec sprobowalem dzisiaj umyc w ten sposob swoja furke. Jestem zadowolony, ogolnie zawsze myje na myjni recznej bo szkoda mi lakieru, mechaniczne myjnie omijam szerokim lukiem, ale ta nie wydaje mi sie taka zla. Co o tym sadzicie? Jak myjecie swoje autka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Może jestem zboczony, ale ja swoją furkę w 99% myję sam ręcznie, raz w miesiącu woskowanie, 2x w roku kompleks, a więc glinka, politura, wosk. Dodatkowo wnętrze to też kilka razy w roku mleczko do skóry sonax, a tak ze 2 razy w roku robię konkretnie środkiem gliptone. Na myjni to w sumie jestem może ze 2-3 razy w roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 ChriS - jako osobnik, któremu temat myjni jest znany i to dobrze, powiem Ci tak. Na początku każdy automat jest dobry Taka myjnia ma obieg wody zamknięty i na początku - kiedy woda jest świeża, a szczotki/gąbki są nowe to jest super. Dopiero po jakimś czasie robi się piaskowanie zamiast mycia, bo filtry nie są w stanie wszystkiego wyłapać. Ja wszystkie wozy myję ręcznie, ale w cieniu, żeby słonce nie zrobiło lakierowi kuku Myjnię bezdotykową uznaję, ale stosuję, jak auto jest uwalone, a czasu na konkretne mycie brak. Ciekawostka na temat myjni bezdotykowych - koledzy moi mili - uważajcie z takimi myjniami, jeśli stosujecie na nich programy z woskiem i nabłyszczaniem. Te środki trzeba wymieszać w bardzo dokładnych proporcjach! Źle zmieszane płyny będą powodować w najlepszym wypadku trudne do usunięcia zacieki, a w najgorszym chemiczne - a tym samym paskudne - uszkodzenia lakieru! Dlatego warto obejrzeć auto po umyciu - czy nic się z nim nie dzieje. Jeśli pojawiają się plamy - walcie do obsługi. Myjnia musi być ubezpieczona I nie dajcie sobie wcisnąć kitu, że źle umyliście auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Krystian - TYLKO I WYŁĄCZNIE myjnia ręczna. Masz rzut beretem do Inter Marche, tam jest świetna myjnia. Myjesz sam a wiadomo, że nikt nie zrobi mycia tak dobrze jak właściciel auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Tak tak ale dzisiaj chcialem naklejke przykleic od Ciebie i na inter zamkniete bylo, a jak umylem za dwupasem to po powrocie do domu okazalo sie, ze dalej jest cale od soli.. a ze mam impreze dzisiaj i jutro to nie chcialem, zeby autko stalo 3 dni osolone wiec pojechalem na automatyczna.. ale mam plan kupuje porzadne scierki i na recznej najpierw zlotowka zmoczenie autka i troche wody do malego wiaderka, nastepnie wypucowanie autka i splukanie go to chyba najlepszy plan bo te ich szczoty ktorymi ktos myje alusy strach przykladac wogole do lakieru, to chore jakies jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ja tych szczot nie używam. Wiaderko to też słaby pomysł bo kiedyś facet z obsługi mnie za to...zwrócił mi uwagę Używam programów po kolei (bez szczotki) na końcu woda demineralizowana i nawet nie trzeba wycierac auta, woda elegancko spłynie z karoserii. No ale minimum 10 złotych trzeba wydac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 No widzisz, samo cisnienie mi soli dzisiaj nie zmylo, a oblecialem cale autko 3 razy BTW. U mnie wystarczy z tesco na ratownikow i juz mam caly tyl brudny nawet jak jade bardzo powoli ;/ nie wiem dlaczego, blotniki mam jakies tam, a wszystko rozpryskuje mi na klape i zderzak tylni.. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 nigdy nie byłem na myjni.....auto czy bezdotykowa....niet:p <może dlatego ze mieszkam w jednorodzinnym domku i mam fajny podjazd:)> mnie jakoś mycie auta rozluźnia....szczegolnie w lecie....krótkie spodenki....na boso:) i lece z koksem....:dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 nigdy nie byłem na myjni.....auto czy bezdotykowa....niet:p <może dlatego ze mieszkam w jednorodzinnym domku i mam fajny podjazd:)>mnie jakoś mycie auta rozluźnia....szczegolnie w lecie....krótkie spodenki....na boso:) i lece z koksem....:dance: jakbym o sobie czytał...:p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 nigdy nie byłem na myjni.....auto czy bezdotykowa....niet:p <może dlatego ze mieszkam w jednorodzinnym domku i mam fajny podjazd:)>mnie jakoś mycie auta rozluźnia....szczegolnie w lecie....krótkie spodenki....na boso:) i lece z koksem....:dance: i pół dnia z głowy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) Nic innego tylko gąbka wiaderko i ręczne mycie:lol: sama przyjemność wypucować własne autko8) [ATTACH=CONFIG]18337[/ATTACH] Edytowane 10 Lutego 2012 przez krystian 520I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Nic innego tylko gąbka wiaderko i ręczne mycie:lol: sama przyjemność wypucować własne autko8) dokladnie popieram w 100% sama radosc chociaz nie ukrywam ze ostatnio podoasowala mi myjka bezdotykowa- otworzyli dwie w olawie i powiem ze cakiekm niezle rozwiazanie "na szybkie mycie". bardzo dobra chemia tam maja bo po myciu nawet kusz nie siada ale jak zawsze najlepiej samemu mycie, woskowanie i dlugie polerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ja mieszkam niestety na osiedlu domkow, nie mam wlasnego podjazdu jako tako (graniczy bezposrednio z ulica) i nie moge z racji przepisow myc auta pod domem, a mandaty sa sporawe w Ostrowie za takie wybryki. Ale ja od zawsze jezdze na zaprzyjazniona myjnie, zawsze chlopaki umyja dokladnie jak swoj, wiem, kiedy mam na szczotki jechac (ale tylko gumowe), a kiedy mam myc recznie. Skore czyszcze co tydzien, teraz rzadziej, bo zimno a ogrzewanego garazu nie mam myjnie samoobslugowe sa ok, ale nie ma suszenia i to jest najwiekszy minus A busa to myje jak leci, byle czym i byle gdzie, byle sie prezentowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 w porze zimowej śmigam na myjnię ale ręczną , nie byłem ani razu na szczotach Q-pejką . myją dosyć dokładnie bo dobrze się znam z nimi . Latem myję sam na rancho u mamy , ma studnie głębinową , tak ,że nawet auta nie trzeba wycierać , bo chloru brak , a poza tym woskowanie latem sama przyjemność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 tylko myjnie reczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Odkopie temat bo trafilem na fajna myjke Myjka znajduje sie na skrzyzowaniu Bardzkiej i Armii Krajowej za stacja BP. Wjazd od Bardzkiej. Ogarniecie auta z zewnatrz kosztuje 20zl. Chlopaki sie pytaja jaka chemie moga uzyc tak, ze syfu z polerowanym rantem nie zrobia. Do tego auto obleciane pianownica, opony zaczernione auto naprawde super domyte. W srodku nawet popielniczke oproznili i psikneli naprawde zajefajnym truskawkowym zapachem. 4 dzien utrzymuje sie w aucie. Jeszcze na zadnej myjce nie dmyli nam auta jak tu. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Ja się przy takim myciu relaksuje. Kawka przed garażem i miusik, wiaderko wody, szampon Sonaxa i miła w dotyku gąbeczka + płukanie z węża. Potem wycieranko do sucha i woskowanko. Na półmetku mycie szyb od środka i na zewnątrz, potem odkurzanko i plak na finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Ja się przy takim myciu relaksuje. Kawka przed garażem i miusik, wiaderko wody, szampon Sonaxa i miła w dotyku gąbeczka + płukanie z węża. Potem wycieranko do sucha i woskowanko. Na półmetku mycie szyb od środka i na zewnątrz, potem odkurzanko i plak na finisz. Tak na sucho tyle roboty???:D Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja też stawiam na myjnie ręczą, mam pewność, że nic się nie stanie z lakierem:-) Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez cebulskaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Jeśli chodzi o automat to na statoil w Legnicy są takie paski z włókien miękkich i nie rysują auta. Oczywiście,nic tak nie umyje auta jak My sami także jest ciepło przy piwku można umyć i pożądnie woskować efekt super bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ja myję najczęsciej na myjniach CMK np na Krakowskiej we Wro. Piana XXL pokrywa samochod tak ze nie widac jakiego jest koloru ( prawdziwa aktywna piana ) potem spłukuje nabłyszczaczem i odjezdzam. Samochod po tym jest bez zacieków, ideał. A jak mam okazje to myję ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 myję auto koło domu;dwa wiadra ,karcher ,piana aktywna i inne fanaberie....:-Pkuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Myje na stacji Psb gabeczka,pianka,pozniej wosk w plynie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Często myję w Domu ale Strasznie się lakier rysuje zauważyłem ;/ I chyba tylko na Kerchera będę jeździć ale to 30km i tylko na zakupy tam latam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 ja najczęściej u siebie pod blokiem spokojnie dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi