Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, potrzebował bym waszej pomocy. Mianowicie mam taki problem że po odpaleniu samochodu abs nie gaśnie co wiąże się z tym że nie działa. Byłem u magiga na kompie: powiedział mi że zawór pompy abs koło prawe przednie jest zablokowany, skasowanie tego nic nie dało. Na drugi dzień wraz z kolegą zdobyłem schemat elektryczny pompy i do dzieła ręcznie załączaliśmy eletrozawory na pompie i wszystkie 6 działa. I tu moje pytanie co jest nie chalo:cry:

Witam czujniki na 99% sprawne. Mam 2 pompę z auta dawcy, ponoć 100% sprawna, czy podpięcie elektryki bez montażu tej oto pompy coś mi da (chodzi o to żeby sprawdzić czy jo jest wina pompy czy nie). Czy posiada ona jednak jakiś czujnik ciśnienia i tak będzie do bani?????? Ludzie pommmmmmmocyyyy :?

• 3 tygodnie później...

Witam ja opowiem moją sytuację która była podobna ale uporałem sie z tym mam jescze ASC+T więc nie wiem czy pomogę. Otóż wsiadłem pewnego dnia do samochodu odpaliłem samochód i zapaliły mi sie kontrolka trakcji i ABS więc pierwsza zecz to podpiecie pod kompa i fejsem o viakena wyczytałem bład pompy + czujnik tylnego koła. Czujnik wymieniłem a błąd pompy delej został więc ciepło 1.5tys w plecy myśle. Wiec nic nie tracąc wsiadłem do samochodu gaz i ostre hamowanie do blokady kół okazalo sie że ABS działał więc dalej pod kompa i błąd zniknął. Powodzenia

Edytowane przez loki