Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam takie pytanie czy można z tych właśnie lamp wyjąć te ringi nie psując niczego? Czy może są na jakichś zaciskach od środka wsadzone czy coś. Jak ktoś coś wie to proszę o odpowiedź bo nie chce się na próżno brać za wykręcanie i rozkładanie tych lamp.

jezeli mowisz o tych lampach co masz w avatrze to jak pamietam to te ringi sa sklejone na stale z odblaskami czy jakos tak i nie ma sznas ich usunac nie psojac lampy w srodku ,,,o ile pamietam to kolega tez mail podobne ale on juz kupil auto z tymi lampami to wiem ze wymienil na orginalne bo cos zepsol w czsie proby demontazu ....nie jestem na 100% pewny wiec poczekaj na inne opinie ,moze to sie da wyjac ...

Te ringi które mam teraz są z diodami led, świecą średnio dobrze i tak trochę żółtym światłem zalatuje. Chciałem zamiast nich zaaplikować ringi ccfl. Cclf mają taką nie świecąca przerwe którą zainstalował bym do góry. Pytanie tylko czy średnicą pasować będą i w ogóle czy będą pasowały. Jak mi nikt nic nie doradzi konkretnego to się za to zabiorę i wtedy będę wiedział.

Z tego co wiem, lampy takie jak Twoje mają ringi o mniejszej średnicy niż te sprzedawane pod e36. Musiałbyś dobrać odpowiednią średnicę do tych. Poza tym "nieświecąca przerwa", o której piszesz, wyląduje na widoku i będzie to brzydko wyglądało. Moim zdaniem odpuść sobie dłubanie przy tych lampach bo to za dużo zachodu... Jeśli koniecznie chcesz mieć CCFL to zainwestuj w ori lampy i do nich wkładaj. Zestaw ringów pod e36 jest dobrze dopasowany, w miarę łatwy w montażu, a "nieświecąca przerwa" ładnie komponuje się w kloszu i praktycznie jest niewidoczna...

Jak miałem IS'a to wpakowałem CCFL i efekt był mega ;) Jak będziesz już chciał je montować to mogę Ci podpowiedzieć parę sztuczek, co i jak ;)

Gra nie warta świeczki jak będziesz wymontowywać ringi to uszkodzisz lampę ringi są tak mocno przyklejone ze morze coś pęknąć lepiej kup orginalne używki i do tego ringi miej nerwów i kłopotu:wink: