mamit3 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 witam wiem ze tematow o akumulatorze jest masa ale mam dziwny problem....w najwieksze mrozy bunia palila na dotyk,przekrecenie kluczyka i juz od wczoraj mam jednak problem.wsiadam do auta,przekrecam kluczyk do zaplonu a auto tylko cyka,nie kreci tylko ccyk cyk zauwazylem ze po przekreceniu kluczyka w zaplon i podczas odpalania od str schowka(okolica bezpiecznikow) slychac rowniez cykanie.czy to padajacy akumulator czy gdzies jakies spiecie sie robi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Ale po tym cykaniu odpala czy musisz z klem? Takie cykanie to objaw pustego aku jak mi cyknie to wiem, ze czas po kogos zadzwonic.. Ale narazie jezdze na aku brata od tygodnia i mi nie padl, ani razu wiec widocznie moj kwalifikuje sie do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamit3 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 nie kreci tylko cyka :? a wystarczy ze podlacze sie kablami na 5s i odpala z popychu tyz bez problemu pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 szukaj nowego akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO78 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 zgadza się to wina aku;] miałem to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki2007 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 To niekoniecznie musi być akumulator. Miałem (a właściwie mam to samo). Kupiłem nowy akumulator a po nocnym postoju rano to samo czyli cyk cyk i po herbacie. Identyczni jak u kolegi mammit3 słychać jeszcze odgłosy spod schowka. Powodów ponoć może być kilka : - bieże gdzieś lewy prąd,(trzeba posprawdzać miernikiem), - zaśniedziały któryś przewód (np. masowy pod maską silnika, przy rozruszniku przewody "30" i "50" lub inne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamit3 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 wiesz co miki tak mysle czy to nie klimatronic cos miesza od wczoraj na postoju ani po przekreceniu zaplonu nie zmieniam nic na panelu klimatronica(sila nawiewu itp) i odpala elegancko.dopiero po odpaleniu sobie przestawiam..wiem ze to gluipie ale narazie odpala :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Generalnie obiaw , ktory napisales to rozladowany aku, mozesz sprobowac naladowac prostownikiem przez 24 godziny , lub jak koledzy pisza szukaj nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamit3 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 dzieki wielkie Panowie za pomoc ... dzis wyjme aku i naladuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki2007 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 mam nadzieję że to pomoże jak naładujesz. Ja jak już ci napisałem kupiłem nawet nowy aku (bo mój już ma ponad 6latek to byłem niemal pewny że to jego wina), ale niestety nawet nowy nie pomógł. Pomogło dopiero przeczyszczenie wszystkich przewódów od aku. , przy rozruszniku równiez i na razie spokój ale nie wiem czy czasem gdzieś mi prądu nie ubywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 czy to nie klimatronic cos mieszajeśli tak,to jeż,naładuj aku i zobacz co sie dzieje,jeśli dalej lipa,to może być właśnie jeż,częsta przypadłość rozładowywania aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamit3 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 wiesz co dirty ale z tego co kojarze to objawy padajacego jeza u mnie nie wystepuja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 jeż może tak ci namieszać,że gasisz auto,wszystko cacy,a za godzine uruchomi ci nadmuch,ale to tylko podpowiedź,nie musi być to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamit3 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 a jaki jest najszybszy sposob na jego sprawdzenie??dzis bunia pali caly dzien na dotyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 jak będzie rozładowywać,to podmienić,ale może jednak aku,mniejsze mrozy i sie nie rozładowuje tak szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamit3 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 po cichu mam nadzieje ze to tylko akumulator :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoszk Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 90 % akumulator. Odpal sobie samochód z kabli, pojedź do sklepu który zajmuje się sprzedażą akumulatorów i co sprawdzą miernikiem i będziesz wszystko wiedział. Akumulator powinno się wymieniać co ok. 4 - lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Tak jak kolega pisze dobry sklep z akumulatorami ma mierniki obciążeniowe i powiedzą ci czy twój aku jest do śmieci a i przy sprzedaży sprawdzą ci nowy aku u mnie w Legnicy jest taki sklepik mają świeże akumulatorki i sprawdzają każdy przed założeniem.Sklep mieści się na ul koskowickiej przy sali bankietowej obok jest centrum ogrodnicze majewskich.Tam polecam kupować aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 sprawdzają każdy przed założeniem powinni też po założeniu,sprawdza ci wtedy,czy masz odpowiednie ładowanie,nie mogą wtedy,w razie gwarancji,zwalić winy na ciebie,że zrobiłeś coś nie tak(teoretycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoszk Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Dokładnie tak jak kolega dirty.73 mówi. Poza tym dobiorą odpowiednią wielkość akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 dirty oczywiście,że sprawdzają po odpaleniu czy masz ładowanie dobre powyżej 14 na światłach i z grzaniem szyby tył + lusterka + spryskiwacze to wynik super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 no właśnie,to wtedy i sam wiesz co masz grane i nie wiem czy gwarancja tego nie wymaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Dobre ładowanie to podstawa Aku bez dodatkowego audio o kablach grubości moich palców wytrzymuje średnio 4lata więc nie warto czekać aż padnie całkiem lepiej gdy raz ciężko zakręci już pojechać oni sprawdzą jak trzyma aku jak szybko spadnie prąd przy obciążeniu od razu lepiej zakupić nowy i mieć problem z głowy a jak masz sprzęt z kablami jak moje palce to podstawą jest kondenstator zależy jeszcze jaki wzmacniacz zasila audio ja miałem monoblocka magnata 1000rms i 1farrad był ciut mało 2farrady kondzior będzie oki. Edytowane 22 Lutego 2012 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi