Gość ChriS. Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) Czesc, jestem na etapie ubezpieczania swojej BMW. Wyceniono na 15tys w Eurotax.. do zaplaty 2450zl.. W zwiazku z tym, ze autko ma powyzej 10 czy bodajze 12 lat szkody beda wyplacane na uzywane czesci.. No parodia.. Czy jest sens ubezpieczac auto casco w takim systemie? Czy korzystaliscie kiedys z tego jak np. pekla Wam szyba badz ktos przerysowal pol auta? Jak sie ma to do znizek na OC przy korzystaniu z tego? I jak sie to ma do znizek AC jesli sa osobno bo mam autko na ciotke, a ciotka ma 2 inne auta wiec pewnie pojda znizki wszedzie jak bede chcial np. taka szybe wymienic. Jutro jade ubezpieczyc, wiem, ze pozno sie oddzywam, ale moze ktos cos skrobnie. Edytowane 6 Lutego 2012 przez ChriS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Póki co zniżki są przypisane do właściciela a nie do auta. Jak na razie nie zanosi się na zmiany więc jeśli polecą zniżki na OC albo AC to Twoja Ciotka straci je też na swoje auta... Takie jest ryzyko Ja korzystam ze zniżek swojej Mamy (jako współwłaścicielki) i jak przywalę dzwona to rodzice stracą też zniżki na swoje auto. Tyle Ci mogę podpowiedzieć. Jako takiego AC nigdy nie miałem, bo np na moją 18stolatkę już nikt nie chce dać :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi230 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 rest ryzyko utraty zniżki....ale chyba tylko wtedy jak współwłaściciel ma ubezpieczone auto w tej samej firmie.....jak ma w innej to nic sie takiego nie dzieje...dlatego warto ubezpieczać kazde auto w innej firmie....problemu nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Oczywiscie, ze w tym przypadku bedzie zwyzka na auto ze wzgledu na jej wiek. Znizki uzytkownika i znizki auta to dwie inne rzeczy. No wg mnie AC to bardzo wazna rzecz, jak nie wezmiesz to jak na zlosc cos sie przytrafi i bedziesz plul sobie w brode. Wiem, ze znizki nie dotycza np. wziecia lawety. Ja mam np. jeszcze ubezpieczenie szyb - jak mi ktoras peknie to naprawia bez odebrania znizek. Koszt ok. 100zl na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 I Tu masz racje, jade wykupic. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Ja miałem Auto Casco w Aviva. Szkoda kasy, płaciłem składki 3 lata a gdy rozwaliłem tylny zderzak wycenili mi wymianę (nowy zderzak, malowanie, robocizna) na 1300 zł. Nadmienię, że sam zderzak kosztuje 2100 zł :bag: Od tamtego roku wykupiłem MiniCasco w PZU. Czyli na wypadek kradzieży i gdyby ktoś szyby powybijał. Składka roczna coś około 1000 zł, przy 60% zniżki na OC i 40% na AC. Babka jest z Lubina, zadzwoń, zapytaj, wyliczy składkę. Widomska PZU - 605 339 382 Generalnie z różnych opinii wynika, że z PZU jest najmniej problemów. Wszystkie ubezpieczenie typu Direct to ***** warte firemki, szkoda płacic składki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek530d Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 moja siostra i tato maja minicasko w PZU, niwielkie pieniądze a sie przyda, co do AC to lepiej żebys miał w jakies dobrej firmie co w miare dobrze wypłaca.. np PZU bo zawsze możesz się rozliczyć przez AC czy to Twoja czy nie Twoja wina.Zasada jest prosta jak OC to obojetnie ale AC to inna bajka.Troche dużo tam Ci wyliczyła w Pzu jest o tyle fajnie tez że nie maja kruczków typu, zaniżenie odszkodowania bo przekroczyłeś prędkość podczas wypadku i Ci udowodnią itp a to mało osób wie...oraz ochrona zniżek wraz z amortyzacją ,że nie spada wartość auta podczas ubezpieczenia. Jak cos zadzwoń, koleżanka moja jest agentem PZU Ola 606293210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 ja za full opcje ac oc nw w hestii płace ok 2700 na rok ;mam w tym ac na kwote 33000 ,naprawa na nowych częściach [wariant serwisowy -brak amortyzacji na części] do tego za 80 pln ubezpieczenie od utraty zniżki [jeden dzwon na rok nie powoduje utraty zniżki:dance:] POLECAM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Wzielem u tej Pani co polecil Forest, rzeczowa i konkretna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 No i elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Ja mam AC full pakiet w inter risk i naprawdę polecam, razem z szybami i asisstance na europę płacę 2400 za rok. Mam pełne zniżki. Raz korzystałem z AC (szyba ) nie było problemu, wymieniłem w serwisie. Koszt 3100zł, ja nie zapłaciłem ani złotówki. A co do PZU, to mam teraz lekki niesmak, bo od 2 miesięcy czekam na wypłatę kasy ze szkody AC, rozliczenie z faktur. Generalnie tak jak wyżej napisano warto mieć każde auto w innej firmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Generalnie tak jak wyżej napisano warto mieć każde auto w innej firmie... Nie wiem jak jest w innych agencjach, ale ja mam w Allianzie wszystko ubezpieczone - samochody, chate, siebie. Wszystko dziala tak, ze cena z roku na rok jest coraz nizsza w kazdym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Tak zgadza się, ale tu chodziło mi o ewentualną utratę zniżek... Ja mam osobowe w inter risk, a busa w hdi. Siostra gdzie jestem współwłaścicielem w PZU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi