Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyżej, podnieś auto do góry, najlepiej tak, by koła swobodnie zwisały i wtedy wszystko będzie widać. Jeśli sprzężyna pekła, napewno to zauważysz, jak wylał amor to też widać, wówczas jedyne rozwiązanie to tylko wymiana, najlepiej obie strony, zarówno amor jak i sprężyna. Jeśli wymienisz jedną stronę możesz stracić komfort jazdy.

Witam, ja miałem podobnie w te ostatnie największe mrozy więc się podepnę.

Auto usztywniało mi się z prawej strony z przodu i dodatkowo na uskokach w drodze napierniczało tak mocno że bałem się że coś urwałem. Pojechałem na stację diagnostyczną, stwierdzono tylko luzy na stabilizatorach tylnych, amory na 77-79%, sprężyny całe.

Udałem się więc na warsztat, tam mechanik stwierdził że wszystko super.

Mróz zelżał - w aucie komfortowo i cicho jak makiem zasiał:/

Co to mogło tak strasznie hałasować?

To może amor się kończy technicznie bo procentowo okej ale skoro zimno go utwardza to toś w tym jest.Ja bym zmienił przy najbliższej okazji przednie amorki i jeśli w mrozy byłoby cicho wiedziałbym w czym był problem :) U mnie przy powyżej -20 ciężko się biegi wrzuca zaraz po odpaleniu czekam z 5minut aż pochodzi i lekko próbuje wbijać biegi jeden,dwa,wsteczny i po chwili już wchodzą to dopiero jadę nie chcę na chama pchać drążka :) może jak będzie cieplej wymienię olej w skrzyni i będzie lepiej.Innym zamki zamarzają ja latem swoje tylko wyczyściłem patyczkami do uszu tam gdzie dostałem i potem popsikałem nie dużo wd40 nadmiar co zaczął spływać wytarłem,uszczelki zrobiłem preparatem autoland do uszczelek spray z gąbką i otwieram auto przy -20 bez problemu więc jest okej :)

Edytowane przez Georgii