Przemo20 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Spokojnie, spokojnie - napalony na autko nie jestem, szukam juz dluugo ... Po prostu chyba zdalem sobie sprawe z kosztow utrzymania (nie chodzi o koszty paliwa) duzego silnika.. To sa ceny czesci, trudniejszy dostep do czescie do V8 itp (przynajmniej tak mi sie wydaje z tego co wyczytalem).. Ustalilem sobie pewien pułap, max 12 tysiecy...i nie wyskocze niestety z teog bo by mnie kobieta zabiła. Wiec moge czekac i szukac v8 za 10 tysiecy, wtedy powiedzmy te 2 mam na jakies ruchy. Po prostu czasem lepiej jest kupic 2.5 ladne, nawet w automacie i miec te 4 kola odlozone na ewentualne wydatki, tymbardziej jak dla mnie priorytetem jest bryla zewnetrzna e34 raczej... Dzieki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Po prostu chyba zdalem sobie sprawe z kosztow utrzymania (nie chodzi o koszty paliwa) duzego silnika.. To sa ceny czesci, trudniejszy dostep do czescie do V8 itp (przynajmniej tak mi sie wydaje z tego co wyczytalem).. Masz rację "wydaje Ci się" , nie zauważyłem trudniejszego dostępu do części czy też innych "większych" cen a te dwie świece więcej zawsze jakoś przeboleję bo w sumie się wyrównują przez filtry tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 M50b25 w automacie d..y nie urywa, choć po przesiadce z M40b16 w E30 to szał był na początku 8) zawalidrogą nie jest, a ja z drugiej strony nie muszę latać z dwiema pakami na budziku po trasie. wystarczy żeby spokojnie wyprzedzać i czasem przycisnąć. co do samego automatu to wygodny jest do jazdy po mieście, choć na jazdę zimą wolałbym manual ze względu na lepsze hamowanie biegami i większą frajdę z redukcji przy wyprzedzaniu.piątkami z M60 pod maską nie jeździłem więc nie mam porównania. co do spalania..poniżej 9 litrów na trasie nie udało mi się jeszcze zejść. przy mocniejszym deptaniu to i 11 pokazywało na kompie, choć nie wiem ile realnie wciąga. tak jak Lucius pisze - zależy czego oczekujesz od Twojego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Czesci do V8 znajdziesz bez wiekszego problemu. A uwierz mi, w V8 radio ci bedzie zbedne. Wiec i tutaj juz kilka stwoek do przodu, nie wydasz na radio, glosniki, plyty... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 M50b25 też fajnie brzmi szczególnie jak dostanie obrotów powyżej 4,5 tysiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo20 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Czekam na mejla od tego goscia na temat instalacji gazowej, nie odpisuje juz ponad 2 dni, wiec pewnie nie wie co tam siedzie albo nie wiem. Powoli bede sie z nim chcial jakos ustawic na weekend przyszly. Myslicie zeby wydac 2-3 stówki i do aso ? Kurde...tylko najblizszy w Poznaniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ale co ci ASO da w e34? Najlepiej jakiegos kumatego mechanika i do tego dorwc sie do jakiegos elektronika z kompem, by podjechal za stwoke. Podlaczy, wjedziesz na kanal i mechanik zerknie obiektywnie. Napewno cos na miejscu znajdziesz, i wydasz dwa razy mniej. A nawet jesli nie ma kompa zeby podlaczyc, jesli dobrze i rowno chodzi, nie telepie nim, nie zmierdzi paliwem to powinno byc ok. Oprocz przegladu od spodu niech sprawdzi cisnienie w cylindrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo20 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 BMW jest ze Żnina, najbliżej wiec do Bydgoszczy, Gniezna, Poznania ew. Poszukam kogos na tamtejszych forach, bo wolalbym zeby ktos popatrzył na to ze mna Moze sie uda. Generalnie chcialbym zajrzec pod spód, podpiąc pod komputer itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi