Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Napiszcie jakie biura polecacie, które odradzacie, z Waszego doświadczenia, albo znajomych. Bardzo by mi zależało na informacji o wycieczce na Teneryfę, może ktoś z Was był, wie która firma jest godna polecenia.

Czlowieeeku, o Teneryfie to Ci moge duzo rzeczy powiedziec :D 3 razy bylem, w tym samym hotelu, kocham to miejsce :D Do rzeczy.

-2 razy jechalem z Rainbow Tours za 3 polecialem na wlasna reke samolotem (taniej wychodzilo, tym bardziej, ze w hotelu mam juz duze znizki)

-miasto w ktorym bylem - Playa De Las Americas (pieknie...)

-hotel H10 Gran Tinerfe (jak ja bylem to byl nieodremontowany, teraz juz jest, zarcie super, pelno zajec, swietne baseny i bardzo przyjazna obsluga, zejscie tylem hotelu bezposrednio nad ocean)

-miejsca godne zwiedzenia to przede wszystkim wulkan El Teide, miasto Santa Cruz, generalnie warto wybrac sie w objazdowke po wyspie (jest na tyle mala, ze w jeden dzien ogarniecie zorganizowana)

Jak masz jeszcze jakies pytania to wal, z tym, ze moze byc tak, ze odpowiem dopiero w poniedzialek.

PS. W aktualnym momencie na Teneryfie powinno byc ok. 26 stopni, latem ponad 35, ale powietrze nad oceanem jest zupelnie inne i nie gotujesz sie we wlasnym sosie. Ja szczerze Ci polecam to miejsce, w przyszlym roku sie tez tam wybieram :)

I jeszcze jedna rada, leccie na 2 tygodnie, doplata za drugi tydzien jest minimalna praktycznie.

Właśnie temperatury mi pasują, bo Paula lubi sie smażyć, ale ja nie, wiec 30*C to już jest dużo, a tam czytałem że od 20 do 32 rzekomo się utrzymuje cały rok, więc git. Gorzej, że urlop wybraliśmy na koniec sierpnia, początek września, więc będzie akurat gorąco, ale chłodniej niż np.w Egipcie :) 2 tygodnie bardzo chętnie, ale nie wiem czy starczy nam czasu. Będziemy mieli tylko 3 tygodnie wolnego, a sporo do zrobienia w PL jeszcze. Rozumiem że nie ma problemu z dogadaniem sie np.po angielsku z ludźmi tam na wyspie. Nie są potrzebne jakieś szczepionki przed wyjazdem?

My w Grecji byliśmy z Exim Tours, a w Egipcie z Wezyr Holidays. Do obu biur nie mam zastrzeżeń, ale może dlatego, że nie mieliśmy żadnych problemów. Przelot, transfer, zakwaterowanie, hotel, wyżywienie wszystko było tak jak miało być.

Kolega z pracy, tuż przed naszymi wakacjami w Egipcie, poleciał do Turcji z Wezyrem i była tam katastrofa. Hotel, wyżywienie nie takie jak powinno być. Było tak tragicznie, że skierowali sprawę do sądu. Nie wiem jak to się skończyło, bo zmienił pracę.

Moim zdaniem ważne jest jaki hotel wybierzecie, o jakim standardzie. Jak hotel cieszy się dobrą opinią, to nie ważne z jakim biurem polecicie.

Moim zdaniem ważne jest jaki hotel wybierzecie, o jakim standardzie
właśnie różnica w cenie między 3 gwiazdkowym a 5 jest chyba 1000zł (tylko że chyba od osoby ) ale postanowiliśmy, że będzie 5 gwiazdek, bo póki możemy to trzeba korzystać, nie wiadomo jak będzie w przyszłości, a zresztą może koniec świata nastąpi w tym roku to nie warto oszczędzać :)

Czechu wynajmowałeś tam auto? Jakie ceny?

właśnie różnica w cenie między 3 gwiazdkowym a 5 jest chyba 1000zł

Ale jeżeli wybierzecie Teneryfę, to myślę, że hotel 4* spokojnie wystarczy, to też zależy jaki, bo hotel hotelowi nierówny ;) Na Rodos nasz hotel miał 3+, wyżywienia było bardzo dobre, warunki również.

Jeżeli natomiast wyjazd do krajów muzułmańskich, to 5* musi być bez dwóch zdnań plus pozytywne komenatarze o tym hotelu i przede wszystkim wyżywieniu.

nie wiadomo jak będzie w przyszłości

Właśnie, może jakieś małe Patryczątko będzie :lol:

Ten o ktorym pisalem wyzej jest 4 gwiazdkowy i wg mnie wiecej do szczescia nie potrzeba, tak jak wspominalem przed remontem bylo super, to teraz bedzie naprawde bajka :)

Wypozyczalem auto, ale zabij mnie i nie pamietam ile placilem. Wypozyczalem na 2 dni seata leona, daja Ci pol baku i musisz te pol baku oddac, to pamietam. A cena kurde, cos ok. 30 euro bodajze, ale pewnosci nie mam.