sawiola Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 czesc mam bmw e 39 i od miesiaca nie mam wogole cieplego nadmuchu w aucie wymienilem tak zwanego jeza kupilem nowke i nic dalej to samo moze ktos mi pomoc bo ja juz niewiem co moglo pasc. czytalem ze wentylator ale jak sie do niego dostac ??????? z gory dzieki:crying: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ale co dokładniej???? nie słychać wentylatora?? niema nadmuchu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAZo666GM Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Jak napisał Dyziu, więcej szczegółów. Jak dmuchawa działa, to sprawdź poziom płynu chłodzącego (koleś kiedyś w Escorcie nie miał prawie nic w zbiorniczku wyrównawczym i nie grzało mu). A jak nie to nagrzewnica może być walnięta lub zapowietrzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 (koleś kiedyś w Escorcie nie miał prawie nic w zbiorniczku wyrównawczym i nie grzało mu). w Escorcie odpowietrzało się ciepłym nadmuchem , a co do twojego problemu to czy odpowietrzony masz układ chłodzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawiola Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 wszystko bylo dobrze zaczelo sie od zaparowanych szyb a po kilku dniach koniec zero nadmuchu nic nieslychac wogole silnika od dmuchawy plynu jest dobrze wszystko tak jest w pozadku ale nieslysze wogole wentylatora. uklad nie jest zapowietrzony. wszystko chodzilo przyszlem odpalilem i nic wogole nie slychac. to jest e 39 turing klimatyzacja dwu strefowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 poczytaj temat,gdzieś jest też fajny DIY ,ale ogólnie tego bym szukał BMW-klub.pl • Zobacz temat - [E39] Demontaż zderzaka i wymiana wentylatora klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 moj kumel wczoraj ten sam problem w Land Roverze Discovery... przy -30 stopniach zamarz mu plyn chlodzacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Pani Kierowniczko, takie są odwieczne prawa natury. Jest zima, to musi być zimno a tak na poważne to wygląda na zapowietrzoną chłodnicę nawiewu, tym bardziej że mówiszże szyby zaparowały - stawiam na uszczelnienia - i zaparowało Ci płynem szyby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 beaver,chłopu dmuchawa nie chodzi,a jeża wymienił,znaczy chyba silniczek wentylatora se klęknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 eeeech, te prochy. Ale na początku pisał że ciepłego nie ma A właśnie dirt, Inpa pokazuje "biegi" napędu dmuchawy, czy procentową wartość prędkośći? Jeż dobrze podpięty? te szybkozłączki czasem lubią nie zaskoczyć (mam czasem problem z drzwiami i lusterkami). Albo jak możesz to sprawdź go u kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Inpa pokazuje "biegi" napędu dmuchawy, czy procentową wartość prędkośći? a wiesz,że nie pamiętam,ale chyba procentowo,lub na zasadzie jak na wyświetlaczu,jedna kreska ileś procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 U mnie słabo grzeje inpa pokazała pompkę dodatkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 A bezpieczniki sprawdzałeś, jeż to oryginał, chińska podróba, czy używka z nieznanego źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Już sobie zamontował farelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawiola Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 jez jest dobrze podpiety wszystkie funkcje chodza ale nie ma nadmuchu zostal pdopiety pod komputer i powiedzial mi ze albo silnik nadmuchu mi pad albo jkis czujnik kazal mi sprawdzic czy napewno to podpinajac sie pod kostke jak ktos wie jak sciagnac kokpit i ma schemat to poprosil bym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawiola Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 jez jest niemieckiej firmy i czesc jest z znanego zrodla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawiola Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 :lol: doszlem co bylo umnie padniete w bmw pad mi wentylator jak by to komus pomoglo wiec wymiana jeza niebyla potrzebna:drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 no to teraz będziesz miał cieplej , na ciepłe dni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 witam dolacze sie do tematu brak ciepla dmuchawa dziala wieje ale zimnym wymienilem elektrozawor dobrze odpowietrzylem i dalej zimno !!! czy czujnik temp nagrzewnicy ma wplyw i gdzie on jest podkreslam elektrozawor dziala na 100% jest otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 dobrze odpowietrzylem to bym obstawiał,mi kiedyś mechanior trzy godz odpowietrzał,tak nagrzewnica bąbla złapała,że za cholere nie chciało puścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 pamiętaj że przy odpowietrzaniu temperatura ma być ustawiona na max gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 M52 to mega kibel jeśli chodzi o odpowietrzanie w V8 to jest moment a w tym japońskim silniku jakaś masakra Mi pomogło odkręcenie dwóch odpowietrzników jeden jest na króćcu po prawej stronie termostatu a drugi przy zbiorniku i należy dolać na zimno płynu w te odpowietrzniki i jest gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 I najlepiej przód auta na lekkim wzniesieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 dodam tez ze mam LPG parownik jest goracy a on kozysta z przewodow nagrzewnicy chyba ze omija ja bo jest zapowietrzona !!! a silnik ma temperature idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi