Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

A Rutkowski znowu pokazał klasę... i Policji gdzie ich miejsce :P

Strasznie irytuje mnie ten człowiek, styl jego wypowiedzi, sposób odnoszenia się do ludzi, brak jakiekolwiek szacunku do pracy policji, a przecież nie można zarzucić im, że nic nie robiła.

Co nie zmienia faktu, że swoim bezczelnym zachowaniem i swoimi mało moralnymi metodami wyjaśnił sprawę i doszedł do prawdy. Policji na pewno zabrałoby to trochę więcej czasu.

A matka? Grozi jej od 3 miesięcy do 5 lat więzienia, nie mam słów :bag:

Gdzieś tam czytałam w ciągu dnia, że jedna z hipotez zakłada też udział ojca w tym makabrycznym procederze. Podczas kłótni małżonków, Madzia została uderzona i upadła na ziemia, rodzice wystraszyli się i wykombinowali całą tą sytuację. Ojciec wyszedł z domu z jeszcze żyjącym dzieckiem, aby ukryć ciało dzieciątka, a matka wyszła " z Madzią" na spacer, gdzie zasłabła, ktoś ukradł dziecko i tak dalej.....

Rutkowski potrzebował szumu medialnego, po odebraniu mu licencji musiał coś pokazać żeby znowu zaistnieć, nikt nie widział jakimi metodami zmusił matkę do mówienia ..... (ponoć podstawił dwóch rzekomych świadków), niestety policja nie może posługiwać się wszystkimi dostępnymi metodami ..

5 lat .. nawet 40 .. co za różnica, myślę że ma i tak największą z mozliwych kar, nie wiem co ja kierowalo, panika, depresja ... ilu ludzi tyle hipotez i teorii ,a tragedia jest tragedią.. :sad:

Fakt Rutkowski jest bezczelnym gburem z tego co widzę i słyszę jego wypowiedzi , policja po prostu ma związane ręce i jest ograniczona w działaniach , Rutkowski zaoszczędził tylko nam podatnikom , miesięcy przesłuchań matki i różnego rodzaju świadków przez policję i prokuraturę . Jak dla mnie prawo powinno dążyć do rozwiązywania spraw przy użyciu dowolnych metod , nawet takich jakimi posługuje się Rutkowski .

Co do Rutkowskiego, dla mnie gbur. Wczesniej duzo o nim nie widzialem, a teraz po tym wydaje mi sie, ze to taki zadufany w sobie czlowiek, ktory musi caly czas pokazac show, i w nim jako gwiazda pokazac jaki on jest ***** mistrz. Ogladaliscie film z Eddie Murphy i Robert Deniro, komedia pt. showtime? hehe, Rutkowski do czegos takiego by pasowal :)

Co do kary 5 lat, smiech. A zmieniajac temat. Tak sie zastanawialem wczoraj i wiem, ze to moze zabrzmiec dziwnie, ale wcale nie wykluczylbym czegos takiego, ze ta sprawa zostala tak mocno naglosniona, zeby uwage ludzi troche odciagnac od ACTA. Nie wiem, ale wydaje mi sie, ze ok, straszna tragedia itd, ale chuczyli o tym praktycznie NON STOP przez ostatnie 10 dni, kazde wiadomosci, caly kraj tym zyl... nie sadzicie ze to moze troche po to aby uwage ludzi odciagnac od sprawy acta? Nie wiem, moze przesadzam, ale zastanawiam sie czy gdyby to sie wydarzylo w innym okresie, kiedy w kraju nie byloby tak mocnych emocji zwiazanych ze demonstracjami z paliwem, z ACTA, czy az tak mocno byloby to rozglasnianie we wszystkich mediach??...

Wracajac do tematu, sekcja w poniedzialek. A czy byly jakiekolwiek wypowiedzi Ojca po tym, jak wszystko wyszlo na jaw? On robi tez wrazenie troche "dziwnego", jakos zero emocji przy tym wszystkim, nie kumam..

Ojciec Madzi: Fascynuje mnie śmierć - Media - WP.PL

Edytowane przez woz

Gość Mordulec

Ja ******le Boże chroń nas przed takimi katolikami .... w którymś z artykułów na początku tej całej akcji było opisane jak to poznali się w kościele :bag:

.... ale tak też z innej beczki , rozpierdala mnie to na jakich frajerów wyszli Ci ludzie którzy włączyli się w pomoc , teraz powinni zorganizować "imprezę" rodem z bliskiego wschodu i urządzić sobie rzut kamieniem do celu ... bo na nic innego ta KATOLICZKA nie zasługuje.

.... ale tak też z innej beczki , rozpierdala mnie to na jakich frajerów wyszli Ci ludzie którzy włączyli się w pomoc ,

Jeden psycholog dosc madrze powiedzial, ze ludzie mogliby sie dziwic czemu wszyscy tak chcieli pomoc, tak sie wlaczali w te akcje, chodzili, rozwieszali plakaty ze Madzia zaginela. Ale od razu sprostowal - a czemu sie dziwic?, oni najzwyczajniej na swiecie chcieli po prostu "pomoc", taki normalny ludzki odruch. Oby to u nas nigdy nie zaginelo.. :)

Gość Mordulec
Jeden psycholog dosc madrze powiedzial, ze ludzie mogliby sie dziwic czemu wszyscy tak chcieli pomoc, tak sie wlaczali w te akcje, chodzili, rozwieszali plakaty ze Madzia zaginela. Ale od razu sprostowal - a czemu sie dziwic?, oni najzwyczajniej na swiecie chcieli po prostu "pomoc", taki normalny ludzki odruch. Oby to u nas nigdy nie zaginelo.. :)

No ale tak właśnie powinno być , że sobie pomagamy nawzajem w ciężkich chwilach.

A przez taką mamuśkę wyszli na idiotów.

Moim zdaniem to Rutkowski zachował się jak idiota chciał sobie wyrobić darmową reklamę a z Policji zrobić nieudaczników ten człowiek ma więcej brudu za paznokciami myśli ze ludzie nie pamiętają go z afery paliwowej jak go aresztowali i mdlał na wózku taki z niego twardziel w telewizji dla mnie on nie jest zadnym detektywem tylko baranem co chce się pokazać jaki on nie jest dobry ośmieszył się i tyle

Gość Mordulec
Ja mam zdanie totalnie pol na pol. Kmiot i burak z niego to jest fakt, ale drugim faktem jest to, ze jakby nie patrzyc rozwiazal tragiczna zagadke. Metody byly ostre, ale takie sa najskuteczniejsze. Nie wiem co o tym sadzic...

10/10

Dokładnie tak jak napisałeś Czechu :

-jest gburem i burakiem co do tego nie ma wątpliwości

-ale też jest skuteczny w tym co robi czy się to komuś podoba czy nie

Jeśli chodzi o Rutkowskiego to moim zdaniem gośc ma jaja, jest konkretny a metrody działania i efektywnośc o lata świetlne wyprzedzają naszą nieudolną policję. Może i jest burakiem, może i ma powiązania ze światem przestępczym (pytanie czy w tym fachu nie musi miec) ale odwala niezłą robotę, pomógł wielu ludziom w przypadkach gdy policja rozkładała ręce.

Nikt nie moze powiedziec, ze metody jego nie sa efektywne, bo sa. Ta sprawe zalatwil szybko, tak samo sprawa w norwegii (chyba to byla norwegia) kiedy Panstwo polskim rodzicom odebralo dziecko, bo ******lonej pedagog szkolnej sie wydawalo, ze dziecko jest "smutne" wiec trzeba odebrac rodzicom - tez pomogl dziecko ukrasc i wywiezc do polski. Niemniej jego osobowosc mi wogole nie pasuje. Pomijajac czy metody sa skuteczne czy nie, jest zadufanym w sobie baranem, ktory robi z siebie boga. Mowiac temu rzecznikowi prasowemu policji prosto w twarz oprzed kamera, ze ON jest nieudolny i nie kompetentny (nie lubie policji, ale argument, ze nie moga isc na zywiol w tych sprawach bo oni w przeciwienstwie do osoby prywatnej, mogliby poniesc znacznie wieksze konsekwencje ma logike), jak sa jakies pytania konkretne w jego strone i nie ma odpowiedzi, to po prostu atakuje (tak bylo kilka dni wczesniej keidy jakis repoter go zlapal i spytal, na jakiej podstawie mowil, ze cialo malutkiej sie znalazlo, kiedy jeszcze sie nie znalazlo), kiedy dziennikarka sie go spytala, czemu sprzedal material superekspresowi, on z oburzeniem, ze nie, a pozniej ze to nie jego kamery tylko kamery superekspresu, ale on im materialu nie sprzedal - sam sie miesza w tych swoich bajkach. Robi z siebie gwiazde, nie lubie tego, ja jednak zawsze bylem zwolennikiem troche skromnosci, tego kazdy powinien miec, nawet ociupinke...

Gość Mordulec

Problem polega na tym , że policja by się z tym bujała jeszcze z tydzień bo nie mogliby jej sprowokować do przyznania się do winy ....

A tak krótka piłka , wpadł zrobił zadymę i rozwiązał sprawę ...... sory ale o jakiej etyce można mówić w stosunku do kobiety która nie udzieliła pomocy własnemu dziecku tylko wyniosła je i schowała w gruzie.

W telewizji co jakiś czas pojawiają się informacje o akcjach Rutkowskiego i od wielu lat ma podobne podejście do tematu , ale też od wielu lat ma dużą skuteczność.

Swoją drogą tak sobie myślę , że tak jak w Hameryce działają Bounty Hunters tak u nas taniej by było wystawić nagrodę za akcję i by było szybko rozwiązane a nie mozolnie prowadzone i umorzone śledztwo przez policję .... zobaczcie jakie siły zostały zaangażowane do czynności operacyjnych i jakie to wygenerowało koszta w porównaniu do firmy Rutkowskiego.

W telewizji co jakiś czas pojawiają się informacje o akcjach Rutkowskiego i od wielu lat ma podobne podejście do tematu , ale też od wielu lat ma dużą skuteczność.

Swoją drogą tak sobie myślę , że tak jak w Hameryce działają Bounty Hunters tak u nas taniej by było wystawić nagrodę za akcję i by było szybko rozwiązane a nie mozolnie prowadzone i umorzone śledztwo przez policję .... zobaczcie jakie siły zostały zaangażowane do czynności operacyjnych i jakie to wygenerowało koszta w porównaniu do firmy Rutkowskiego.

dobry pomysl ale prawo musialoby diametralnie sie zmienic dla takich ludzi jak lowcy glow to raz , dwa sa jakies dane ile nieoficjalnie dostal pieniedzy R. od rodziny tej Matki Madzi z kontraktow prasowych bo bedac tak czesto w mediach nie wierze w to ze nie ma zadnego kontraktu w ktorym zobowiazal sie to udzielania informacji na bierzaco i przy okazji aby ludzie mieli co ogladac a co za tym idzie wieksze wplywy z reklam dla telewizji bo ludzie przed telewizorami oczekuja wiadomosci, ile dostal za nagranie w ktorym powiedziala ze to ona i wiele wiele innych ? i czy jest dostepny gdzies kosztorys policji?

co do skutecznosci to roznie bywa Iwona Wieczorek z Sopotu zaginela w nocy przy molo i do dzisiaj nie wiadomo co sie z nia dzieje ... wiele bylo akcji tylko na pokaz sily a wiele bylo przemilczanych nie udanych

nie uwazam ze nie wykonal dobrej roboty , wydaje mi sie ze sa potrzebni ludzie jak R. i sa potrzebni policjanci bo tam gdzie prawo ma zwiazane rece tam wkracza wlasnie detektyw , ale dla mnie slowo prywatny kojarzy sie z dyskrecja a nie spraszanie calej polski do czyjegos domu... na pewno wielu z Was by sobie nie zyczylo takiego czegos .. on pewnie sie tlumaczyl ze musi zrobic cisnienie przestepcy ale tak czy owak przez rok albo dluzej jestescie wytykani palcami...

Gość Mordulec
dobry pomysl ale prawo musialoby diametralnie sie zmienic dla takich ludzi jak lowcy glow to raz , dwa sa jakies dane ile nieoficjalnie dostal pieniedzy R. od rodziny tej Matki Madzi z kontraktow prasowych bo bedac tak czesto w mediach nie wierze w to ze nie ma zadnego kontraktu w ktorym zobowiazal sie to udzielania informacji na bierzaco i przy okazji aby ludzie mieli co ogladac a co za tym idzie wieksze wplywy z reklam dla telewizji bo ludzie przed telewizorami oczekuja wiadomosci, ile dostal za nagranie w ktorym powiedziala ze to ona i wiele wiele innych ? i czy jest dostepny gdzies kosztorys policji?

Sory ale sprawa z policją powoli zaczyna wyglądać jak ze służbą zdrowia , chcesz szybko to idziesz prywatnie bo NFZ wyznaczy Ci termin za dwa lata ....

nie uwazam ze nie wykonal dobrej roboty , wydaje mi sie ze sa potrzebni ludzie jak R. i sa potrzebni policjanci bo tam gdzie prawo ma zwiazane rece tam wkracza wlasnie detektyw , ale dla mnie slowo prywatny kojarzy sie z dyskrecja a nie spraszanie calej polski do czyjegos domu... na pewno wielu z Was by sobie nie zyczylo takiego czegos .. on pewnie sie tlumaczyl ze musi zrobic cisnienie przestepcy ale tak czy owak przez rok albo dluzej jestescie wytykani palcami...

Hmm no wytykana palcami to jest raczej ta która siedzi w pudle .... babcia dziadek i ojciec nie mają się czego wstydzić zostali wykiwani przez synową ...

Gdyby z niego byl jakis delikatnis, ktory zyje od sprawy do sprawy, to nie bylby tak znana osoba. Poza tym, jakby byl dupek w swoim fachu, to zajmowalby sie zdradami malzenskimi. To jaki jest na codzien to malo wazne tak fakt faktem, wazne jest to, ze to co robi to robi najlepiej w Polsce wg mnie.

Ogladalem wywiad wczoraj Ojca, tez bly wypowiedzi Babci. Naprawde, szkoda mi ich. Widac byl autentyczny zal i smutek u rodzicow tego syna. Moze oni robil wrazenie dziwaka, ale z drugiej strony kto wie jak my bysmy sie zachowali gdyby cos takiego nas spotkalo. Najbardziej mnie to ruszylo jak opowidala, ze rozmawiala z matka i ze oni w jednym momencie zdali sobie sprawe, ze "cos" jest nie tak. I ze kto by pomyslal, ze ona malutka schowala pod gruzami i sie rozplakala. Ja ******le, jakim trzeba byc *****em zeby cos takiego zrobic :bag: Niech mala spoczywa w spokoju, brak slow...

a mnie ta rodzinka juz troche wk.rza, jakie to ma pretensje do POlicji... ze nie zapenili opieki psychologa (niby sa notatki ze proponowano)... zaraz zaczna jeszcze dochodzi o odszkodowanie...

ale najlepsze

Do tej pory nikt z rodziny Madzi nie poprosił prokuratury o wydanie zwłok dziewczynki. Nikt też z najbliższych nie skontaktował się z parafią. Zarówno w sprawie pochówku jak i nabożeństwa za duszę zmarłej dziewczynki.

Madzia (†6 mies.) nie żyje. Zgodnie z prawem, jej ojciec Bartłomiej W. (23 l.) ma status pokrzywdzonego. To on powinien wystąpić do prokuratury z wnioskiem o wydanie ciała córeczki, by mógł je pochować. Mogą to być także dziadkowie Madzi. Ale wczoraj dotarły do nas szokujące informacje, że jeszcze nikt tego nie zrobił.

Nikt też nie skontaktował się z parafią św. Tomasza w Sosnowcu, do której należeli rodzice Madzi.

rutkowski znowu domaga sie wyplacenia nagrody ( -20.000 ktore sam dawał)

dlaczego Jackowski chciał pomóc i to ZA DARMO ! ?

O to ze nie poprosili o wydasnie ciala to kuzwa troche dziwne, chociaz zastanawiam sie czy prokuratura jeszcze jakis badan nie robic? choiciaz sekcja byla w poniedzialek, we wtorek rano juz powinni byc i zalatwiac formalnosci. Domyslam sie ze to napewno dla nich trudne, le come on, to chodzi o to zeby malutka byla godnie pochowana, a nie ***** lezala w kostnicy... :bag:

Dla mnie to w ogóle jest dziwne. Na miejscu ojca nie bawiłabym się w jakieś wywiady, "oczyszczanie" imienia szanowanego p.Rutkowskiego, że to niby tylko on tą sprawą tak na poważnie się zainteresował i nie utrudniał pracy policji, tylko zajęła się pochówkiem dziecka, oczekiwałabym ujrzenia go, przytulenia czy czegoś takiego. Po prostu chciałabym się z nim pożegnąc, na pewno nie upubliczniałabym swojego bólu i żalu.

Po hugo teraz jakieś wywiady? Współczuje rodzinie, ale teraz to wygląda na szopkę medialną.

Poza tym też mnie zastanawia to, jaką oni byli rodziną. Okej stało się, upuściła dziecko, ale po to ma się męża, rodzine, aby pomogła. Co to było za małżeństwo, że nie mogła polegać na swoim mężu? Okej nawet pójdę dalej, w szoku ukryła dziecka, ale jak opadły emocje, to dalej nie była w stanie rozmawiać z mężem? Tym bardziej, że sprawą zaczynała żyć cała Polska.

A teraz "mała Madzia" przestała się liczyć-moim zdaniem. Teraz ważny jest Rutkowski i cały szum zamieszania wokół jego osoby.