Tommy Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Ostatnio jadąc z Frankfurtu nad Menem moja E36 rozpędziła się do 256 km/h i dopiero przy tej prędkości nastąpiło odcięcie! Nadzwyczajne? Czy po prostu dobre niemieckie paliwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 wydaje mi sie ze duzy wplyw ma paliwo ale przede wszystkim wiatr i nachylenie terenu oraz masa pojazdu tzn pusty bagaznik ilosc paliwa w baku bagaznik na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 25 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 jechałem w dwie osoby, bagażnik - dwie walizki - bak pełny. Droga idealnie płaska - pogoda bezwietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin978 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 jaki silnik w e36 wyciagnie az 250km/h ? czy nawet 258 tylko m3 lub 325/328 po tuningu chyba ci cos zawyzalo ja ostatnio jechalem rowne 250, bo na tylu bylo odciecie tez na reasie z niemiec ale e34 540 z tuningiem na minimum 300 koni ale jechac e36 250 to musi byc wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Nie no odczyt z GPS więc musi być prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin978 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 jaki masz silnik w swojej e36? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 2.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAQ Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 ja swoją e36 1.6 jechałem najwięcej koło 207 km-h nieźle chyba nie ale obrotomie. to się chyba zamknoł -- te semochody nie maja dużych przyśpieszeń ale jak się bujna to zap.. równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 2.8 Witka odczyt na gps 258km a ile bylo na blacie??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 mysle ze to bardzo prawdopodobne 2.5 w e30 wyciaga 245km/h w 3 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liqid Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 ja swoją e36 1.6 jechałem najwięcej koło 207 km-h nieźle chyba nie ale obrotomie. to się chyba zamknoł -- te semochody nie maja dużych przyśpieszeń ale jak się bujna to zap.. równo Ja moja E30 316i (bez kata itd) mimo iz mam ja dopiero 6mc-y na trasie z gdańska do bydgoszczy lecialem ponad 210km/h ponad tzn moze 1km/h az sie sam zdziwilem ze 1.6 poszlo ponad 200km/h moje 1 auto i jak na najslabszy silnik jestem bardzo zadowolony przynajmnie narazie auto kupilem z niemiec niedawno co do przerobek nic oprocz zawieszenia i filtra K&N nie zauwazylem. dodam jeszcze 1 dziwiaca mnie sprawe (pisze bo jestem swiezym posiadaczem buni i moze mi cos wyjasnicie) mam opony 205/50/R15 przód i tył (dlatego mozliwe ze lecialem niby ponad 210km/h pewnie przeklamywal) ale czemu to nieco ponad 100konne M40 Pali gume i to na 2 PAPCIE?? zostalem mile zaskoczony prawie zawsze zostaja zamna 2 dosc dlugie szlaczki a to niby 1.6 sorka za taki meczony opis.. pozdrawiam <bmw_1> [ Dodano: 8 Październik 06, 05:49 ] -- te semochody nie maja dużych przyśpieszeń ale jak się bujna to zap.. równo Zgodze sie o dziwo jak na 8 zaworowca ma raczej charakterystyke 16-stki.. poczatek tak sobie a ak zlapie to ciagnie ladnie ladnie. i to na wyzszych biegach tez.. Pytanko jak myslicie czy mam szanse z lanosem 1.6 16v? bo kolega z bloku tyra mnie co jakis czas zebysmy staneli..(na szczesnie to nie jego auto -kuzyna- wiec mam czas zeby sie przygotowac) co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 a moze wydawalo ci sie ze rowno jak lecialem na katowice to tez mi sie wydawalo ze rowno ale jak auto ze 190 zaczelo mi zwalniac do 110 a pozniej do 90 to myslalem ze mi auto umarlo a to byla gora tylko ze z dlugim podjazdem a z gorki to i 200 polecialem [ Dodano: 8 Październik 06, 12:25 ] a co do palenia gumy to wczoraj od td serka sie dowiedzialem ze moje tez potrafi i tez mam dwa czarne szlaczki <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 ale nie bede mowil ktory tds palil wczoraj 2 razy laki w miejscu bueeuhe... przeklamanie licznikowe moze byc spore i przy 200km/h wynosic nawet 20 km/h wiec nie zdziwcie sie jak panowie policjancji waz zlapia przy waszych 200km/h i powiedzaze jechaliscie 180 hheheh wplyw maja n to kola (chyba przedewszystkim)i niedokladnosc zwiazana z samymi licznikami... ale jak masz 220 to mozesz powiedzec ze 200 poleciales na bank.. moj licznik zapewne tez przeklamuje ale nie ma to jak powiedzec ze pojechal tds w 4 osoby licznikowe 240 heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liqid Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 umnie bylo 210hm/h w 3,5 osoby tzn 3 osoby i dosyc spora skrzynia w bagazniku o wadze ponad 30kg ze wzmacniaczmi itp. przyjmujac ze przeklamanie wynioslo to 20km/h to mialem 190km/h a powiem ze pod pedalem bylo jeszcze troche miejsca tylko wiadomo powyzej 170 trzeba sie juz bujać Co d przeklaman to moze mi ktos powie?? seryjnie chyba mialem felgi 14" 175 lub 185. aktualnie sa 15" 205/50 przod i tył. Realnie myslac mysle ze moj egzemplarz naprawde poleci te 210-220 z obrzydliwym krzykiem. ale nic wiecej. happy_bmw happy_bmw happy_bmw [ Dodano: 9 Październik 06, 18:10 ] aaa i jeszcze 1 Ważne pytanie Do czego jest ta śróba pod pedalem gazu?? mam nadzieje ze to seryjne i nie bedziecie mnie wysmiewali o jakis tuning. jak juz kupilem auto mialem jakas sróbe pod pedalem ktora nie pozwala go wcisnac w podloge..??? dziwne. nie ruszalem jej bo nie chce linki gazu zerwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Licznik się zamknął czyli było 260 km. Ogólnie przekłamuje mi in plus o około 5 km co jest dobre bo nawet jak przekrocze np. 50km/h o 10 km jadę w rzeczywistości około 55km więc raczej nie do zatrzymania na radar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 co do tej sruby pod pedalem gazu to jest seryjnie ja tez ja mam i mysle ze sluzy do recznego limitowania predkosci czyli jak ja odkrecisz trochje bardziej to niewcisniesz gazu do konca co za tym idzie mniej pojedziesz (ja jej tez nieruszalem bo pewny niejestem swojego zdania, ale chetniebym sie dowiedzial do czego to jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 ja w miejscu tej sruby mam kick-down'a pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 czyli ta srube mzona wywalic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeztom Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 czyli ta srube mzona wywalic? nie, śruba ma być w tym miejscu w którym jest i nie nalezy wogóle nią krecić. Heh tylko już nie pamiętam dlaczego 8) :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunekm Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 jaki silnik w e36 wyciagnie az 250km/h ?czy nawet 258 tylko m3 lub 325/328 po tuningu ale jechac e36 250 to musi byc wyzwanie Jak to jaki silnik ?? 328 i m3, ja swoja lecialem 250km i odciecie bylo , w instrukcji jest napisane ze ten silnik seryjnie leci 236 - 240 mozna jeszcze 10km z gorki wiecej dodac,250 jak dla mnie to normalna predkosc, przejedz sie na otwartm powietrzu motocyklem, juz przy 220 widac tylko linie prosta i czuc podmuchy wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 16 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 ja w miejscu tej sruby mam kick-down'a pozdro Bo masz automata U mnie w Szuchce też jest kick down Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świr111 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Ja moja bmw e30 318IS zamkłem licznik na autobanie w niemczech !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeztom Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Ja moja bmw e30 318IS zamkłem licznik na autobanie w niemczech !! Świr.. nie świruj 8) Bo nawet 325 i jeśli dobrze pamiętam E30 M3 nie doszło do 250km/h. Aerodynamika E30 pozostawia wiele do życzenia(ale za to piekna jest). Ja swoją E32 735iA 211KM 305Nm nie dobiłem do 240km/h, brakło minimalnie, na oponach przód 225/45/17, tył 235/45/17, nie mam LPG, na prostej drodze-autostradzie. Nawet filmik mam, na którym kiepsko widać ale zawsze cos. Dodam że stan techniczny auta jest bardzo dobry, jeździ na pełnym syntetyku i go nie łyka (po 4 tys km) FILMIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 no ja tez niewierze ze 318 zamyka licznik chyba ze po tuningu ps. w moim 520d wskazowka dwokrotnie obiega licznik do okola jak depne gaz do dechy :D:D:D:D:D:D:D:D:D :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świr111 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Niemusicie mi wierzyc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi